maritbet girişmaritbet
Pendik Kurtköy'deki Teknopark'a 730 başvuru yapıldı!

Pendik Kurtköy'deki Teknopark'a 730 başvuru yapıldı!

İstanbul'da Sabiha Gökçen Havaalanı bitişiğinde inşaatı devam eden "Avrupa'nın sayılı, Türkiye'nin en büyüğü" olacak İstanbul Teknopark'ın ilk etabına alınacak 100 firma seçimine 730 başvuru geldi

 

İstanbul'da kuruluşu devam etmekte olan Teknopark'a yüzlerce başvuru geldi. İnşaatı devam etmekte olan ilk 6 blokta yaklaşık 100 firmanın yer alması öngörülürken online başvuru sisteminden 730 firma Teknopark İstanbul'da yer almak için ön talepte bulundu. Öncelikli değerlendirme süresi 1 Haziran'da bitmekle birlikte online başvurular devam ediyor. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) da kendi internet sayfasında Teknopark İstanbul'a, teknoloji alanında faaliyet gösteren yerli ve yabancı şirketler büyük ilgi gösterdiğini açıkladı.
 
Temeli, Kasım 2011'de atılan Teknopark'ta yer almak için başvuruları değerlendiren İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, daha önce yatığı bir açıklamada, "Avrupa, ABD ve Ortadoğu'dan büyük şirketlerin de yer aldığı başvuruların yüzde 25'i yabancı şirketlerden geldi. Yoğun talep bizi diğer fazlar hızlı bir şekilde geçmeye itecek. İlk bina olduğu için kısıtlı sayıda yerimiz var. Beklentimizin ve kapasitemizin çok üzerinde bir taleple karşılaştık. Ciddi anlamda bir duyuru da yapmamıştık. Sadece kendi WEB sitemizde duyuru yapmıştık. Her arzu eden şirket giremiyor. Mükellefiyetleri yerine getiren ve belli özellikleri taşıyan şirketlerden bir eleme yapacağız. Bir seçim kurulumuz var. Elemeyi yapıp onayladığımız şirketlerin adını açıklayacağız" demişti.
 
Firmalarla görüşmeler başlayacak
 
10 Nisan 2012'de Online Başvuru formları ön talepte bununan firmalara gönderilmiş, 1 Haziran 2012'de Online Formların girişleri tamamlanmıştı. 1 Haziran - 31 Temmuz 2012 aralığında 'Başvuruların Ön Değerlendirilmesi' süreci başlamıştı. Halen bu aşama devam ediyor. Ancak açıklamalara göre başvuru gelmeye de devam ediyor. Bu ayın sonunda, 1 Ağustos - 30 Eylül 2012 arasında firmalarla görüşmeler başlayacak ve başvudu kabulleri yapılacak. Şanslı 100 firma belirlenirken, 600'den fazla firma diğer etapları bekleyecek.
 
Yapımı devam eden 6 blok, 52 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bloklarda laboratuvarlar, kongre merkezi, konferans salonu, toplantı salonları ve sosyal tesisler yer alacak. "Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın sayılı teknoparklarından birisi olması hedeflenen Teknopark İstanbul"un, Türkiye'nin Dünya'ya açılacak en önemli ve en nitelikli teknoloji penceresi olması amaçlanıyor.
 
Teknopark İstanbul Projesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nca başlatılan üç aşamalı bir proje. İleri teknoloji, endüstri parkı ve havaalanı İTEP Projesi sonuncu adımını oluşturuyor. Proje çerçevesinde Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı ile Hava Araçlarına Yönelik Bakım ve Onarım Tesisleri faaliyetlerine başladı. Teknoparkın odaklanacağı ana sektörler şöyle belirlendi: Havacılık ve uzay, savunma sanayii, denizcilik, ileri elektronik, ileri malzemeler, enerji ve endüstriyel yazılımlar.
 
İbrahim Ekinci / Dünya
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İMİB Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonuçlandı
  • 08.12.2020 14:48

İMİB Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması sonuçlandı

İMİB tarafından düzenlenen ödüllü Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışm ...

Antalya OSB Teknopark’ın inşaat süreci başladı
  • 11.08.2020 11:38

Antalya OSB Teknopark’ın inşaat süreci başladı

Antalya OSB Teknopark’ın idari hizmet binası ihalesi gerçekleştirildi, projenin ...

İstanbul’un arsa değeri 9.5 trilyon!
  • 12.02.2018 09:06

İstanbul’un arsa değeri 9.5 trilyon!

Türkiye Veri İşleme Merkezi İstanbul’un güncel arsa bedelinin 9.5 trilyon olduğu ...

İstanbul’da 3 ilçenin konut fiyatları geriledi!
  • 06.07.2017 11:34

İstanbul’da 3 ilçenin konut fiyatları geriledi!

İstanbul’da Sarıyer, Başakşehir ve Beylikdüzü’nde son bir yılda konut fiyatların ...

Teknopark Ankara'nın ilk etabı hizmete açıldı!
  • 27.05.2017 15:01

Teknopark Ankara'nın ilk etabı hizmete açıldı!

80 bin metrekare kapalı alana sahip birinci etapta, çoğunluğu savunma sanayi ve ...

Firmalar 'Teknopark İstanbul' kuyruğunda!
  • 14.09.2016 09:55

Firmalar 'Teknopark İstanbul' kuyruğunda!

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Macit, "Teknopark İstanbul bünyesindeki şirketle ...