maritbet girişmaritbet
Panasonic, yüzde 15 büyüyecek!

Panasonic, yüzde 15 büyüyecek!

Panasonic Türkiye Klima Pazarlama Müdürü Bozoğlu, yenilenen ürünleri ve artan ürün çeşitleri ile Türk klima pazarında yüzde 15 büyüme planladıklarını belirtti

 

Panasonic Türkiye Klima Pazarlama Müdürü Bozoğlu, yenilenen ürünleri ve artan ürün çeşitleri ile Türk klima pazarında yüzde 15 büyüme planladıklarını belirtti.
 
Klima pazarı için en önemli iki bölge olana Akdeniz ve Ege'de geçen yıl yapılanmaklarını tamamladıklarını aktaran Panasonic Türkiye Klima Pazarlama Müdürü Melis Bozoğlu, bu bölgelerde 50 Panasonic tabelalı klima satış noktasıyla tüketicilere ulaştıklarının altını çizdi.
 
Bozoğlu, önümüzdeki bir yıl içinde tüm Türkiye'de ve Kıbrıs'ta satış noktaları oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Dünyanın en büyük klima ve kompresör üreticilerinden biri olduklarını söyleyen Bozoğlu, farklı çeşitlerdeki klima ve ısıtma soğutma sistemleriyle Mayıs 2011'de Türkiye pazarına girdiklerini ifade etti. Mono ve Multi Split serisi, yarı ve tam ticari serileri, Eco I VRF Sistemi ve Aquarea ısı pompaları olmak üzere farklı kategorideki ürünlerle hizmet verdiklerini belirten Melis Bozoğlu, genişleyen ürün yelpazeleri ve yenilenen ürünleri ile Türk klima pazarında fark yaratacaklarını kaydetti.
 
“EcoNavi özellikli Panasonic Etherea klima, güneş ışığı sensörü ve IntesisHome akıllı telefon kontrolü ile yenilenirken, VRF ürün yelpazemiz de MiniEcoi ile genişledi” diyen Bozoğlu, bunların yanı sıra yeni ürünleri Aquarea Pro, Aquarea HT ve Aquarea 3/5 kW versiyonları ile ısı pompası ürün yelpazesini genişlettiklerini aktardı.
 
Bozoğlu, “Şu an toplam 77 milyon klima ve 15 milyon kompresör üretim kapasitemiz var. Panasonic olarak Türkiye'deki inverter klima pazarında yaklaşık olarak yüzde 15 büyüme bekliyoruz. Türkiye'de beş yıl içinde klima sektöründeki ilk üç Japon markasından biri olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Beyaz eşya pazarına yatırım yapacak
 
Her ürün kategorisi için farklı hedefleri olduğunu söyleyen Melis Bozoğlu, 2012'de 250 bin TV, 100 bin fotoğraf makinesi satmayı hedeflediklerinin altını çizdi. DECT telefonlardaki pazar liderliğini koruyacaklarını belirten Bozoğlu, Türkiye'de beyaz eşyada tek Japon markası olduklarını ifade etti.
 
Bunun firmaları açısından önemli olduğunu aktaran Bozoğlu, beyaz eşya pazarına yatırım yapacaklarını ve başta buzdolabı olmak üzere, mikrodalga ve elektrik süpürgesi gibi yeni ürünleri piyasaya sunarak ürün gamlarını tamamlayacaklarını kaydetti.
 
Geçen yıl toplam ciroda beyaz eşya payının yüzde 5 olduğunu vurgulayan Bozoğlu, şunları ekledi:
 
“Payımızı bu yıl yüzde 35'lere çıkarmayı hedefliyoruz. Global çapta belirlediğimiz ‘elektronik sektöründe dünyanın bir numaralı çevreci inovasyon şirketi olma' hedefine yönelik olarak Türkiye tabanlı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.  Köklü geleneklerle genç ve dinamik bir ekibin birleşiminden oluşan Panasonic Türkiye, bu ilkeye büyük önem veriyor. Amacımız bu köklü markaya Türkiye'de daha fazla değer katmak.”
 
Teknolojinin artık insan hayatının her anında ve alanında kendini gösterdiğini vurgulayan Melis Bozoğlu, günün her saatinde ve hatta her dakikasında bir teknoloji ürününe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
 
“Panasonic olarak bu çağın markasıyız. Tüketicilerin günün her saatinde kullanabilecekleri bir Panasonic ürünü bulunuyor” diyen Bozoğlu, “10 bin civarında farklı model ve bunun yarısı kadar ürün üretimi gerçekleştiriyoruz. Taşınabilirlik, kullanım kolaylığı, çevre duyarlılığı ve yüksek performans gibi günümüz dünyasında bir teknoloji ürününün sahip olması gereken niteliklerin tamamı ürünlerimizde bulunuyor. 2012, bu vizyonumuzu ve farklılığımızı daha da vurgulayacağımız bir yıl olacak” şeklinde konuştu.
 
Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...