maritbet girişmaritbet
Pakpen yüzde 20 büyüme hedefliyor!

Pakpen yüzde 20 büyüme hedefliyor!

Paksiding, PakCountry, PakForm, PakPanel, PakBoard, PakDoor ve PakPlast markalarıyla yapı sektöründe faaliyetlerini sürdüren Pakpen, geçen yıl gerçekleştirdiği yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırımla toplam 413 milyon TL ciroya ulaştı

Paksiding, PakCountry, PakForm, PakPanel, PakBoard, PakDoor ve PakPlast markalarıyla yapı sektöründe faaliyetlerini sürdüren Pakpen, geçen yıl gerçekleştirdiği yaklaşık 20 milyon TL'lik yatırımla toplam 413 milyon TL ciroya ulaştı. Firma bu yıl ise gerçekleştireceği toplam 22 milyon TL'lik yenileme ve kapasite artırımına yönelik yatırımla, yüzde 20'ye yakın büyüme hedefliyor.

Yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalarının 11 yılda 27 kat büyüme gösterdiğini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, global bir marka olmayı hedeflediklerini söyledi. Her yıl artan cirolarıyla ilerlemeye devam ettiklerini aktaran Tuza, geçen yıl gerçekleştirdikleri yaklaşık 20 milyon TL'lik yatırımla toplam 413 milyon TL'lik ciroya ulaştıklarını bildirdi. Üretime yönelik yatırımlarını tamamlayarak, kapasitesini artıran firmalarının bu yıl ise yaklaşık 22 milyon TL'lik yenileme ve kapasite artırımına yönelik yatırımla yüzde 20'ye yakın büyüme hedeflediğine dikkat çeken Tuza, “Üretimde kaliteyi temel prensip olarak kabul eden firmamızın amacı Türkiye'nin global markası olmak” dedi. Bu süreçte Konya'daki alt yapı boru yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını da sözlerine ekleyen Tuza, Pakpen'in yakın dönem planları arasında limana yakın lokasyonlarda yatırımlar gerçekleştirerek, pazara yakın olmak amacıyla farklı bölgelerde de yalıtım malzemesi üretim tesisleri kurmak bulunduğunu dile getirdi. Mehmet Tuza, bugüne kadar sektöre birçok ilki kazandıran Pakpen'in, kompozit plastik ürünler alanında da yeni ürün geliştirmeyi hedeflediğini de açıkladı.

“Umbrella' projesini başarıyla tamamladık”

Yapı sektöründe 1989'dan bu yana faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Mehmet Tuza, firmalarının 250 bin ton plastik, 650 bin metreküp yalıtım malzemesi üretim kapasitesi ve 700'ü aşkın uzman çalışanıyla sektörünün yenilikçi firması olmaya devam ettiğini iddia etti. 2001 yılından itibaren ise büyümenin ve değişen ihtiyaçların sonucu olarak her yıl yeni bir markayı Pakpen çatısı altında hayata geçirdiklerini söyleyen Tuza, “Pakpen çatısı altında hayata geçirdiğimiz yeni markalarımız 2001 yılında Paksiding, 2002 yılında PakCountry, 2004 yılında PakForm ve PakPanel, 2005 yılında PakBoard, 2007 yılında PakDoor ve 2008 yılında da PakPlast oldu” açıklamasını yaptı. Firmalarının üretime 30 bin metrekarelik alanda başlarken, bugün 300 bin metrekarelik entegre tesisleriyle Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime devam ettiklerini anlatan Tuza, “Pakpen, Türkiye'de bir yapı için gerekli birçok malzemeyi bir arada üretebilen tek firma olma özelliğiyle de fark yaratıyor. Son sekiz yılda 250 milyon TL'ye yakın yaptığımız yatırımla sektörün büyümesinin en önemli aktörlerinden biriyiz” ifadesini kullandı.

Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) ile beraber yürüttükleri HCFC ‘Umbrella' projesini başarıyla tamamladıklarına da değinen Mehmet Tuza, üretimde ozon etkisinin azaltılmasını amaçlayan projeye Türkiye'deki beşi XPS üreticilerinden olmak üzere toplam dokuz firmanın katıldığını bildirdi. Tuza, proje kapsamında 2 bin 772 ton gazın proses dışı bırakıldığının ve firmalarının proje kapsamında gaz dönüşümünü gerçekleştirebilmek için gerekli tüm makine-teçhizat yatırımlarını  ve Ar-Ge çalışmalarını hayata geçirerek destek alan ilk firma olduğunun bilgisini verdi. Tuza, “Çevre, kapasite geliştirme ve üretken faaliyetler yoluyla yoksulluğun azaltılması konularında projeler geliştiren UNIDO tarafından yürütülen ‘Umbrella' projesine katılan Pakpen, çevreye duyarlılığının da sürdürülebilir olduğunu gösterdi” dedi.

“İKOS sertifikasına  layık görüldük”

Pakpen'in gerek kalitesi, gerek sektöre yaptığı yatırımlar ve gerekse marka gücüyle birçok ödülün sahibi olduğuna da dikkat çeken Mehmet Tuza, yapılan incelemeler sonucunda İZODER'in İKOS sertifikasına layık görüldüklerini söyledi. Tuza, İZODER'in haksız rekabeti önlemek, yalıtım sektörünün büyüme ve gelişmesinin sağlıklı ve sürdürülebilir koşullar içinde devamını sağlamak amacı ile başlattığı ‘Kalite ve Teknik Altyapı Geliştirme Hareketi' kapsamında İKOS sertifikasını almalarının kendilerine bir güç daha kazandırdığını dile getirdi. Tuza, şöyle konuştu: “İZODER ‘Kalite Onay Sertifikası'nı tüm üyelerin ürünlerinin mevcut yasa ve standartlara uygunluğunun değerlendirilmesi sonucu vermesi çok önemli. Aynı zamanda 3'üncü kez Türkiye'nin süper markası seçilen Pakpen, güçlü bir marka olduğunu ve yaptığı yatırımlarla da fark yarattığını bir kez daha gösterdi.”

2005 ve 2007 yıllarında ise Superbrands ödüllerine sahip olarak, marka güçlerinin uluslararası otoriteler tarafından bir kez daha onaylandığını hatırlatan Tuza, “Türkiye'de sektörüne birçok ilki kazandıran Pakpen bu ödülle global bir marka olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü bir kez daha kanıtladı” diye konuştu.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu
  • 22.11.2014 11:49

BIG 5 Dubai Fuarı’nda Körfez yatırımcısıyla buluştu

Pakpen BIG 5 Dubai Fuarı’nda, ürünlerini tanıttı ...

 Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu
  • 03.11.2014 11:23

Pakpen, ürünlerini Azerbaycan’daki yapı sektörü ile buluşturdu

20. BAKUBUİLD-Bakü Yapı ve İnşaat Fuarı’na katılan Pakpen, ürünlerini Azerbaycan ...

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı
  • 06.10.2014 11:44

Yapı sektöründe kaliteli belgeleri global marka hedefine yaklaştı

Osman Özdemir, TSE belgesinin, ürünle ilgili bir uygunsuzluk bildirildiğinde, k ...

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü
  • 21.07.2014 11:09

Pakplast, Fransa ve Umman’dan 2 kalite belgesine layık görüldü

Pakpen ihracat kapılarını ‘kalite’ anahtarıyla açıyor ...

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı
  • 24.06.2014 14:27

PAKPEN ISO 500 listesine 203’üncü sırada yer aldı

2013 verilerine göre İstanbul Sanayi Odası tarafından Türkiye’nin 500 Büyük Sana ...

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi
  • 20.05.2014 15:01

Pakpen, Yapı Fuarı’nda yenilikçi ve çevreci ürünlerini sergiledi

Yapı sektöründe bir çok ilke imza atan Pakpen, 6 – 10 Mayıs 2014 tarihleri arası ...