maritbet girişmaritbet
Özyurtlar, NTowers ve Nmerkez projelerini yeni plana göre revize ederek sorunu çözdü!

Özyurtlar, NTowers ve Nmerkez projelerini yeni plana göre revize ederek sorunu çözdü!

Yaşanan imar sorunu nedeniyle konut alıcılarının mağdur olduğu Esenyurt bölgesinde inşaatları bulunan Özyurtlar Şirketler Grubu, NTowers ve Nmerkez projelerini yeni plana göre revize ederek daire sayısını azaltıp sorunu çözdü

 

Bugüne kadar çok büyük bölümü Esenyurt'ta olmak üzere 6000 aileyi ev sahibi yapan Özyurtlar Şirketler Grubu, Esenyurt'taki imar krizini projelerini revize ederek çözdü. NTowers ve Nmerkez projelerinde daire sayısını azaltan Özyurtlar, bu değişiklikle 865 daireden fedakârlık yaptı. Satılan dairelerden bazılarını alan müşterilerine paralarını geri ödeyen Özyurtlar, bazılarında ise başka projelerinden aynı özelliklerde daire vererek sorunu çözdü.
 
Konuyu Taraf 'a değerlendiren Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Para kaybettik ama kimseyi mağdur etmedik. Her firma böyle bir yükü kaldıramaz. Bunun için güçlü bir yapınızın olması lazım” diye konuştu. Özyurt sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“İş hayatında parayı her zaman kazanırsınız, ama insanları mağdur eder, onların güvenini kaybederseniz bunun telafisi olmaz. Benim için hayatta paradan daha önemli işler vardır. 22 yıldır Özyurtlar adı güven kelimesiyle birlikte anılıyorsa, bu benim için daha değerlidir.”
 
“Konu er geç çözülecektir”
 
Daha önce imar planı değişikliği nedeniyle bölgede inşaatları olan FiYapı ve Ukra İnşaat'ın mali durumları bozularak iflas erteleme talebinde bulunmuşlardı… İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçen hafta yapılan toplantısında konunun ele alınması bekleniyordu ama çözüm önerisi getirilmediği gerekçesiyle Esenyurt sorunu gündeme taşınmadı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da kimi basın yayın organlarında yayınlanan demecinde, kendisinin de bu konuda mağdur olduğunu öne sürerek, inşaat şirketlerini suçladı. Belediye Başkanı Kadıoğlu, inşaat şirketlerinin nasılsa satılır mantığıyla fazla inşaat gerçekleştirdiklerini, düzenleme sonrası kendilerine getiren imar transferine de yanaşmadıklarını dile getirmişti… Esenyurt'ta çözümsüzlüğe giden sorunun iki tarafın çabasıyla er ya da geç çözüleceğini anlatan Tamer Özyurt, kısa vadede çözüm olarak yapımına ve satışına başlanan projelerin imar değişikliğinden muaf tutulmasını önerdi. Özyurt “Bir inşaatın durması, firmaya artı bir maliyet yükler. Esenyurt'ta neredeyse iki yıldır çivi çakılmayan projeler var. İnşaat şirketleri bu yükü kaldıramadılar” diye konuştu.
 
Esenyurt'ta arz fazlalığı yok
 
İstanbul'un Esenyurt ilçesi hızlı göç alan bölgelerden biri. Belediyenin istatistiklerine göre yılın ilk iki haftasında 60 bin kişi Esenyurt'a taşındı. Bölgede hâlâ binlerce konutun inşaatı da sürüyor. Esenyurt'un İstanbul'un en sağlıklı büyüyen ilçelerinden biri olduğunu anlatan Tamer Özyurt, “Evet, göç aldığı doğru çünkü pek çok fabrika ve işyeri faaliyet gösteriyor. İnsanlar da haklı olarak çalıştıkları yere yakın noktalarda oturmak istiyor. Ancak Esenyurt'taki konutlarda arz fazlalığı yok. Ben hala bölgenin yeni projelere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.
 
Bayrampaşa'ya rezidans
 
Özyurtlar yeni dönemde Esenyurt'un sınırları dışına çıkarak yeni konut projeleri gerçekleştirecek. Bayrampaşa'da hayata geçecek olan Nistanbul, tek blokta 12 kattan ve 100 daireden oluşacak. Özyurtlar Plaza ise yine Esenyurt'ta tek blokta 15 kattan oluşan bir iş merkezi projesi. Tamer Özyurt, kentsel dönüşüme katkıda bulunmak için Bayrampaşa'daki bu rezidans projesi için kolları sıvadıklarını anlatırken, “Burası eski bir fabrika arazisiydi. Burayı satın aldık ve konuta dönüştürüyoruz” dedi.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM KOLAYLAŞTIRILIYOR
 
Kentsel dönüşümün uzun soluklu bir iş olduğunu ve dönüşümle birlikte Türkiye'nin çehresinin değişeceğini anlatan Tamer Özyurt, “Gecekonduların yerini depreme dayanıklı, içerisinde sosyal donatıları olan nitelikli konut projeleri alacak” dedi. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere kabinenin kentsel dönüşümü kolaylaştırmaya ve hızlandırmaya çalıştığını anlatan Özyurt konuyla ilgili şu uyarıda bulundu: “Kentsel dönüşüm için kullanılan banka kredisinde faiz yükünün yüzde 50'sini devletin, yüzde 50'sini müteahhitin üstlenmesi ve tüm harçlardan vatandaşın muaf tutulması bunun en güzel göstergesi. Burada vatandaşın da iyi niyetli davranması ve konuya nitelikli bir projede oturacağım mantığıyla yaklaşması lazım. Yoksa “Oturduğum evi vereyim, yerine iki hatta üç daire alayım” mantığıyla hiçbir yere varılamaz.”
 
Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor
  • 13.11.2021 11:00

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “İnşaat sektörü, artık be ...

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!
  • 17.01.2015 11:28

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 3. İnşaat ve Konut Konfera ...

'Konutta balon yok ama arzda dengesizlik olabilir'
  • 14.01.2015 16:32

'Konutta balon yok ama arzda dengesizlik olabilir'

3. İnşaat ve Konut Konferansı'nda Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başka ...

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!
  • 31.07.2012 12:56

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Ntowers projesinin tüm det ...

Esenyurt Ncity proje görselleri
  • 04.02.2014 16:28

Esenyurt Ncity proje görselleri

Özyurtlar İnşaat tarafından Esenyurt'da inşa edilen Ncity projesinden kareler ...

Nşehir Esenyurt hava görseli
  • 21.12.2013 13:36

Nşehir Esenyurt hava görseli

Özyurtlar İnşaat'ın inşa ettiği Nşehir projesinin havadan görseli ...