maritbet girişmaritbet
Özyurtlar’dan 650 milyon dolarlık 6 yeni proje!

Özyurtlar’dan 650 milyon dolarlık 6 yeni proje!

Özyurtlar'ın patronu Tamer Özyurt, Esenyurt'taki yeni projelerini anlattı, şişirilmiş fiyat sisteminin artık işlemediğini açıkladı.

Esenyurt bölgesinde hayata geçirdiği projelerle binlerce aileyi ev sahibi yapan Özyurtlar Holding, 650 milyon dolar büyüklüğe sahip 6 yeni yatırımla yoluna devam ediyor. Bugüne kadar Esenyurt'ta 20 bin konut inşa eden ve 15 bin tanesini teslim eden Özyurtlar, önümüzdeki dönemde bölgede yeni yatırımlar yapmaya devam edecek.

Katar ve Arabistanlılar ortaklık teklif ediyor

Meydan Ardıçlı projesinin lansmanında önemli açıklamalarda bulunan Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt “Bölgede en fazla konut üreten firmayız. Katar ve Arabistanlı yatırımcılarla ortaklık görüşmelerimiz sürüyor. Projelerimize ortak olmak istiyorlar” ifadesini kullandı.

15 Temmuz ve Reina saldırısı, Körfez yatırımcısını etkiledi

15 Temmuz sürecinin Türkiye için bir travma olduğunu ifade eden Özyurt “Bu tarihten sonra bitmeye yakın 4 projemizi hızlıca tamamladık. Bu olaydan sonra yılın ilk gecesi yaşanan terör saldırısı sektörü çok yavaşlattı. Yılın ilk günü meydana gelen saldırıdan sonra yabancıların ilgisi azaldı, özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımlar adeta durdu” diye konuştu.

Referandum sonrasında talep patladı

Referandum sürecine kadar yurt dışında tanıtım ve pazarlama konusunda yatırım yaptıklarını ifade eden Özyurt “Referandumun hemen sonrasında çok ciddi talepler aldık. Bu taleplere yanıt vermeye çalışıyoruz” dedi.

Şişirilmiş konut fiyatlarını vatandaş artık yemiyor

Konut sektöründeki satış rakamlarına da değinen Tamer Özyurt “Konut alıcıları çok bilinçlendi, giydirilmiş fiyatları artık kimse yemiyor. Eskiden, konut fiyatlarını şişirip sıfır faiz diyorduk. Bu sistem artık işlemiyor” açıklamasında bulundu. Çıplak fiyat uygulamasına geçtiklerini dile getiren Özyurt “Şişirilmiş fiyat ve sıfır faiz yerine, vade oranına göre faiz uyguluyoruz. Bu sistem iyi tuttu. İnsanlar lüksten uzaklaşmaya başladı, paranın değerini anladı. Lüks konutlar, fiyatları yüzünden satış sıkıntısı yaşıyor” diye konuştu.

Maaş 3 bin lira, konutun metrekaresi 20 bin lira

Türkiye genelindeki konut ihtiyacına değinen ve her yıl 550 bin çiftin evlendiğini dile getiren Özyurt “Rakamlar, Türkiye'de konuta nasıl bir ihtiyaç olduğunu anlatıyor. Türkiye'nin yüzde 95'e yakın bir bölümü, 3-4 bin lira seviyelerinde maaşla çalışıyor. Ancak bakıldığında konutların metrekare rakamları 20 bin liralara kadar çıkıyor. Ülkede her yıl 500 bin konuta ihtiyaç var ve olmaya da devam edecek. İnsanların beklentileri, konutta kaliteyi artırdı, bu da fiyatları yükseltti. Ancak gelirler aynı oranda artmadığı için sıkıntı yaşanıyor” dedi.

Özyurtlar'dan Esenyurt'ta 20 bin konut

Ekonomik konut üretmenin kolay olmadığını, bunu yaparken çok çalışıp az kazanmayı göze almak gerektiğini belirten Tamer Özyurt “Bugüne kadar Esenyurt'ta 20 bin konut ürettik ve bunların 15 bini sahiplerine teslim edildi. Devam eden projelerimizin büyüklüğü 650 milyon dolar civarında” ifadesini kullandı.

Her yıl 450 milyon lira bilanço açıklıyor

Yıllık ortalama 400-450 milyon lira bilanço açıkladıklarını dile getiren Özyurt “Yabancılardan müthiş bir talep alıyoruz. Son dönemde bu rakamlar artarak devam ediyor. 2015 yılında toplam ciromuzun yüzde 42'si yabancılardan geldi. 2016 yılında hedefimiz yüzde 50'ydi, ancak yaşanan olaylar nedeniyle yüzde 28'de kaldı” dedi.

Esenyurt'ta 10 yıllık arsa kaldı

Esenyurt'ta Bahaş Holding'le yüzde 50-yüzde 50 anlaşmayla hayata geçirdikleri Meydan Ardıçlı hakkında da konuşan Özyurt “Burada müşterilerin baskısına dayanamadık ve satışa çıktık. Esenyurt'ta 5-6 yıl daha devam edecek kadar arsamız var. Esenyurt'un genelinde de 10 yıllık arsa kaldı” diye konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor
  • 13.11.2021 11:00

Özyurtlar Holding inşaatta çelik dönemine başlıyor

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, “İnşaat sektörü, artık be ...

Meydan Ardıçlı Evleri reklam filmi!
  • 21.09.2017 13:58

Meydan Ardıçlı Evleri reklam filmi!

Özyurtlar Bahaş ortaklığının Esenyurt'ta Doğan Araslı Caddesi üzerinde inşa etti ...

Meydan Ardıçlı Evleri projesinin lansmanı yapıldı!
  • 15.09.2017 15:38

Meydan Ardıçlı Evleri projesinin lansmanı yapıldı!

Özyurtlar Holding ile Bahaş Holding ortaklığında Esenyurt'ta Doğan Araslı Bulvar ...

Meydan Ardıçlı projesinin detayları belli oldu!
  • 15.09.2017 12:28

Meydan Ardıçlı projesinin detayları belli oldu!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt ve Bahaş Holding Yönetim K ...

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!
  • 17.01.2015 11:28

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 3. İnşaat ve Konut Konfera ...

'Konutta balon yok ama arzda dengesizlik olabilir'
  • 14.01.2015 16:32

'Konutta balon yok ama arzda dengesizlik olabilir'

3. İnşaat ve Konut Konferansı'nda Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başka ...