maritbet girişmaritbet
Öztiryakiler endüstriyel mutfak sektörüne girdi!

Öztiryakiler endüstriyel mutfak sektörüne girdi!

İlk olarak askeri taahhüt işleri ile mutfak sektörüne girip ardından ev mutfak eşyası üretimi gerçekleştirmeye başlayan Öztiryakiler, bu alandan endüstriyel mutfak grubuna geçen ilk firma.

 

İlk olarak askeri taahhüt işleri ile mutfak sektörüne girip ardından ev mutfak eşyası üretimi gerçekleştirmeye başlayan Öztiryakiler, bu alandan endüstriyel mutfak grubuna geçen ilk firma.
 
Turizm sektörünün Türkiye'de yeni yeni keşfedildiği 1980'li yıllarda endüstriyel gruptaki üretimine başlayan Öztiryakiler, bugün ürünlerini dünyanın 105 ülkesine ihraç ediyor ve bu ülkelerin 75 tanesinde teknik servisi bulunuyor. 100 bin metrekarelik fabrikalarında, bin 200 kişiyle İstanbul, Antalya, Kazakistan ve Rusya'da üretim yapmak üzere, Romanya, Almanya, Rusya'da bulunan showroom ve depolarıyla dünyanın her yerine hizmet götürdüklerini belirten Öztiryakiler Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki, yurtdışı projelerine ağırlık verdiklerini, hedef pazarlarda lojistik ve teknik servis konularında çalışmaları bulunduğunu söyledi. 2011 yılında 68 milyon 800 bin TL'lik ihracat gerçekleştirdiklerini açıklayan Öztiryaki, “İhracatımızı son 10 yılda dört katına çıkardık. Gerek gastronom, tencere gerekse pişirme cihazlarında Avrupa'daki en büyük imalatçı firmalar arasındayız. Son 10 yılda dünyanın beş kıtasında büyük projelere anahtar teslimi mutfak sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz askeri mutfak ürünleri ile ABD, Irak, Rusya, Malezya, Sudan orduları için sayısız askeri kamplar yaptık” dedi.
 
Son 10 yılda Rusya'da fabrika kurduklarını ve Almanya, Romanya, Suudi Arabistan'da şirket açtıklarını kaydeden Öztiryaki, şu an tanınırlık açısından sektöründe Avrupa'nın ilk 15 firması arasında bulunduklarının altını çizdi. Öncelikli hedeflerinin, dünyanın önemli markaları arasına girmek olduğunu vurgulayan Öztiryaki, “Yurtdışında yoğun proje ve satışımız olduğundan kalite ve sertifikalı ürün üretiyor olmak bizim için çok önemli. Biz Öztiryakiler olarak dünyanın her bölgesine ürünlerimizi satabilecek kalite belgelerine sahibiz. Bizi sektörde ayıran özelliklerimizden birisi de budur” diye konuştu. Yapmış oldukları ihracatların yanı sıra uluslararası projelere de dikkat çeken Öztiryaki, Dubai, Şeysel Adaları, Maricus Adaları, Avustralya, Çin, Gana, Nijerya, Malta, Libya, Türkmenistan gibi ülkelerde 5 yıldızlı oteller, askeri tesisler, hastaneler, okullar gibi çeşitli yemek verilebilecek noktalarda anahtar teslim mutfaklar kurduklarını aktardı.
 
2011 yılında askeri kamp malzemeleri konusunda yatırımları olduğuna değinen Tahsin Öztiryaki, şöyle devam etti: “Ürün yelpazemizi genişletmeyi sürdüreceğiz. Devamlı yatırım halindeyiz. Son 10 yılda üretim kapasitemizde, büyümemize uygun şekilde kapasite artırımı ve teknolojik olarak makine parkımızda geliştirmeler yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda da planlarımız doğrultusunda kapasitemizi ve tesislerimizi daha da geliştirmeyi planlıyoruz. Firma olarak her zaman kontrollü büyüme hedefimiz var.”
 
Gelişmiş bir Ar-Ge laboratuvarları ve geniş bir mühendis kadroları bulunduğuna dikkat çeken Tahsin Öztiryaki, burada müşterilerin işini kolaylaştıracak, onlara değer katacak yeni ürünler geliştirdiklerini söyledi. Bu laboratuvarda ürünlerin pişirme süreçlerinde gıda ile teması olduğu için insan sağlığını hiçbir şekilde etkilemeyecek ve zarar vermeyecek şekilde üretilmesi için gerekli ön testleri yaptıklarını bildiren Öztiryaki, “Sadece hijyen için değil, ayrıca enerji verimliliğini sağlayan, çevreye duyarlı, teknolojik özellikleri yüksek, tasarımı yapılmış ürünleri dünyadaki teknolojik gelişimleri takip eden bir yapıyla üretmek hedefimiz. Ar-Ge anlamında yatırımlarımızı sürdürülebilir ihracatı yakalamak için bu yönde yapacağız. Şimdinin değil geleceğin yeme içme sektörünün o günkü teknolojik gereksinimlerine ve trendlerine hakim, çözüm sunan firma olmayı planlıyoruz” dedi.
 
Şefler, tasarımlarıyla lezzet katacak
 
Türkiye'nin önemli eksiklerinden birinin de tasarım yapmaması olduğuna işaret eden Tahsin Öztiryaki, ‘Tecrübeyle Hayat Bulan Tasarımlar' serisi ile sektöre bu anlamda katkıda bulunduklarını ifade etti. Bu serinin ilkinde Four Seasons Oteli Baş Aşçısı Mehmet Gök'ün tasarımına yer verdiklerini ve bu yeni ürünün lansmanını ilk olarak Hostech by TUSİD Fuarı'nda gerçekleştirdiklerini açıklayan Öztiryaki, şunları söyledi:
 
“Tecrübeyle Hayat Bulan Tasarımlar'ın ilkinde çok değerli bir şefimizin tasarladığı fikri bizde can buldu. Biz bu ürünü her yerde Mehmet Gök tasarımı olarak pazarlıyoruz. Bu serinin devamı gelecek. Bu proje bizim şeflere ve sektöre karşı bir sorumluluğumuz. Şeflerin ihtiyaçlarını en iyi kendi tasarımları ile karşılamak istiyoruz. Şefler gastronomi sektörüne sadece yarattıkları lezzetlerle değil artık tasarımlarıyla iz bırakacak.  Tasarımlarını ve projelerini hayata geçirmek isteyen her şefe açığız.”
 
kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!
  • 03.08.2022 13:20

Katlanır çöp kovanızı mutfak dolabınıza asabilirsiniz!

Gizmodern'in katlanabilir çöp kovası evinizi birçok bölümüne asılarak kullanılıy ...

Raf ve çekmece sistemleri ile evinizi düzenleyin!
  • 29.01.2022 12:30

Raf ve çekmece sistemleri ile evinizi düzenleyin!

Özellikle mutfak ve banyoda kullanılan raf ve çekmece sistemleri, eşyalarınızı v ...

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndan görüntüler
  • 28.05.2021 18:39

Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndan görüntüler

1960 askeri darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve geçen yıl da tarihi ...

Mutfağınızı barista mutfağına dönüştürün!
  • 19.06.2021 14:05

Mutfağınızı barista mutfağına dönüştürün!

Ufak dekorasyon değişiklikleri ile mutfağınızı bir kahve dükkanı tadında değişti ...

Gizli bölmelerle evinizin alanını genişletin!
  • 28.04.2021 12:58

Gizli bölmelerle evinizin alanını genişletin!

Mutfak, TV ünitesi gibi bölümleri sınırlandırarak evlerinizde daha çok yer açabi ...

Mutfaklarda fıskiyeli musluk devri!
  • 17.12.2020 17:30

Mutfaklarda fıskiyeli musluk devri!

Mutfak evyelerinde daha kapsamlı yıkama sağlayan fıskiyeli muslukların kullanımı ...