maritbet girişmaritbet
Otellerin devası güneş, ısıtma sorununu da çözüyor!

Otellerin devası güneş, ısıtma sorununu da çözüyor!

Oteller için enerji, personel, yiyecek ve içecek giderlerinden sonra 3’üncü büyük gider kalemi. Ancak işletmeler son yıllarda artan enerji fiyatları nedeniyle enerji giderlerini karşılamada zorluk çekiyor. İşletmeciler, artan enerji fiyatları ile mücadele edebilmek, kâr marjlarını koruyabilmek ve çevresel sürdürülebilirliği sağlayabilmek için çözümü güneş enerjisi santrali (GES) yatırımında buluyor.

Otellerin GES yatırımı sonrası ele aldıkları ilk konu ise ısıtma sistemleri oluyor, çünkü ısıtma sistemleri, otellerde tüketilen enerjiden yüzde 40 pay alıyor.

Türkiye’deki ticari yapılar arasında en yüksek enerjiyi yüzde 35’lik payla otel işletmeleri tüketiyor.Düşük kâr marjlarıyla çalışan otel işletmeleri, son yıllarda artan enerji maliyetleri ile mücadele edebilmek için Güneş Enerjisi Santrali (GES)yatırımlarına ağırlık verdi.

Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, otel işletmelerinin GES yatırımlarının ısıtma sistemlerinin renovasyonunu da beraberinde getirdiğini açıkladı:

Otellerde tüketilen enerjiden yüzde 40 pay alıyor

“Otellerin GES yatırımı sonrası ele aldıkları ilk konu ısıtma sistemleri oluyor. Çünkü ısıtma sistemleri, otellerde tüketilen enerjiden yüzde 40 pay alıyor. Bu nedenle işletmeler, yenilenebilir enerjiden elde ettikleri elektriği; kafe, restoran, amfi gibi açık alanların ısıtmasında değerlendirmek istiyor. Bu durum elektrikle çalışan ısıtma sistemlerine talebi artıyor.” dedi.

Osman Ünlü, otellerde elektrik enerlisinin etkin kullanılması için elektrikli ısıtıcı seçiminde dikkat edilmesi gereken kriterleri de paylaştı:

“Doğru ürün seçimi, doğru keşif ve projelendirme süreci ile başlıyor. Hatalı bir keşif ve projelendirme hem enerji tüketimini artırıyor hem de konfor şartlarını sağlayamıyor. Çukurova Isı olarak, müşterilerimize ücretsiz keşif ve projelendirme hizmeti de sunuyoruz.

Doğru keşif ve projelendirme süreci sonrasında ise cihaz seçimine dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü doğru elektrikli ısıtıcı tercih ederek açık alanları yüzde 40 daha tasarruflu ısıtmak mümkün. Ancak piyasadaki her elektrikli ısıtıcı, konfor ve tasarruf kriterlerini karşılamıyor. Isıtıcıların donanımsal özelliklerine dikkat etmek gerekiyor.

Isıtma verimini yüzde 28 arttırıyor

Elektrikli ısıtıcılarda reflektör önemli donanımsal özellikler arasında yer alıyor. Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızda bulunan özel reflektör, ampulden çıkan ışınların tümünün cisimlere yansımasını sağlayarak, ısıtma verimini yüzde 28’lere varan oranlarda arttırıyor.

Yüzde 40 daha verimli

Elektrikli ısıtıcılarda verimlilik denilince dikkat edilmesi gereken kriterlerden bir diğeri ise ‘halojen lamba’ oluyor. Halojen lambaya sahip bir ısıtıcı, standart rezistanslı elektrikli cihazlara göre yüzde 40 daha verimli oluyor. Çukurova Isı olarak, Goldsun elektrikli ısıtıcılarımızın sahip olduğu yüksek yoğunluklu halojen ampul ile ısıtmada yüzde 40 daha fazla verim sağlıyoruz. Çünkü harcadığı elektrik enerjisinin yüzde 99’nu ısıya dönüştüren halojen ampul, anında ve etkin ısıtma sağlıyor. Aynı zamanda otel müşterilerine konforlu bir ortam da sunuyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz