maritbet girişmaritbet
Ortadoğu Enerji, İstanbul3WCongress 2013’e katıldı!

Ortadoğu Enerji, İstanbul3WCongress 2013’e katıldı!

Ortadoğu Grup şirketlerinden Ortadoğu Enerji, İstanbul3WCongress 2013’te yerini aldı. Ortadoğu Enerji, kongrede İstanbul’da Kemerburgaz ve Şile ile Kocaeli’nde bulunan Avrupa’nın en büyük çöp gazından enerji üretim santrallerini tanıtıyor. Kongrenin son gününde Kemerburgaz-Odayeri Katı Atık Düzenli Depolama sahasına bir gezi düzenleniyor

Avrupa'nın en büyük çöp gazından enerji üretim santrallerine sahip olan Ortadoğu Enerji, İstanbul Uluslararası Katı Atık, Su ve Atık Su Kongresi'ne (Istanbul3WCongress 2013) katılarak tesislerini tanıtıyor. Bugün başlayan ve 24 Mayıs Cuma günü sona erecek olan kongre, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSTAÇ A.Ş.'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kongreye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum destek veriyor. 

Çöpten enerji üretiyor

Son dönemde yerel yönetimlerin çevre konusundaki yatırımlara hız verdiğini söyleyen Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Gür, doğadaki kaynakların doğru kullanımı açısından bu çalışmaların son derece önemli olduğunu söyledi. Ortadoğu Grup olarak bu alanda ciddi yatırımları olduğunu belirten Gür, Ortadoğu Enerji'nin, İstanbul'da Kemerburgaz ve Şile ile Kocaeli'ndeki tesislerinin çöp gazından elektrik üretme konusunda Avrupa'nın en büyük, dünyanınsa ilk üç tesisinden biri olduğunu söyledi. Istanbul3WCongress 2013'te bu üç tesis hakkında katılımcılara bilgi vereceklerini belirten Mehmet Gür, ayrıca Cuma günü Kemerburgaz-Odayeri Katı Atık Düzenli Depolama sahasına bir gezi düzenleneceğini de açıkladı. 

178 bin konuta enerji veriyor

Mehmet Gür'ün verdiği bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan İSTAÇ A.Ş. tarafından işletilen Avrupa Yakası Kemerburgaz-Odayeri Katı Atık Düzenli Depolama sahası 28.30 MW kapasiteye sahip. Anadolu Yakası Şile-Kömürcüoda sahası ise 14.15 MW kapasiteli. Ayrıca Kocaeli Belediyesi'nin iştiraki olan İZAYDAŞ tarafından işletilen Solaklar- Kocaeli Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda ise 2.26 MW kapasiteli Çöp Gazından Enerji Üretim Santrali bulunuyor.

Bu üç tesiste üretilen elektrikle 178 binin üzerindeki konutun enerji ihtiyacının karşılandığını belirten Mehmet Gür, “Ayrıca bu projeler kapsamında kurulan sistemle karbondioksite göre 21 kat daha zararlı olan metan gazının oluşturduğu sera etkisinin önüne geçiliyor” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor
  • 11.10.2023 14:17

Avrupa'da sokakta yaşayan evsizlerin sayısı artıyor

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesi ...

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor
  • 19.04.2023 14:37

İzmit Körfezi'nin dip çamuru temizleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı
  • 24.10.2022 15:49

Restore edilen Cendere Sanat Merkezi hizmete açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) restorasyonunu tamamladığı "Cendere Sana ...