maritbet girişmaritbet
Onduline Avrasya, seramiği çatıya taşıyan Onduser’i tanıttı

Onduline Avrasya, seramiği çatıya taşıyan Onduser’i tanıttı

Türkiye’nin lider çatı kaplama ve çatı yalıtım sistemleri üreticisi Onduline Avrasya, çatı ve cephe kaplamaları için geliştirilen Onduser’in tanıtımını gerçekleştirdi

Onduline Avrasya tarafından Türkiye'de geliştirilen seramik çatı sistemi Onduser, mükemmel estetiği ve uzun ömürlü oluşu sayesinde “klasik çatı ve cephe kaplama” anlayışını bütünüyle değiştirecek bir ürün olarak dikkat çekiyor. Onduser, özel seramikler ve bunların montajını sağlayan sistemle birlikte herhangi bir harç veya yapıştırıcı kullanılmadan eğimli çatılara ve cephelere uygulanabiliyor.

Onduline Avrasya Genel Müdür Yardımcısı Fulya Özgül Koçak, Onduser ile çatı ve cephe kaplamasında yeni bir dönemin öncülüğünü yaptıklarını belirterek “Seramik aslında bir sürü şekle ve renge bürünebilen bir malzeme. İsterseniz çatınızda pembe rengi bile kullanabilirsiniz. Onduser, havalandırma özelliği sayesinde dondan etkilenmiyor, kışın yoğuşmayı önlüyor ve yaz aylarında da serinlik sağlayarak konfor ve tasarrufa katkıda bulunuyor. Bunların yanında, her bir seramiğin özel paslanmaz çelik kancalarla çatıya monte edilmesi nedeniyle, fırtına, deprem gibi olumsuz şartlarda dahi yerinden kaymıyor, çatıdan düşmüyor ve uçup gitmiyor” dedi.

Kentsel dönüşüm uygulamalarında ciddi denetim şart
Onduline Avrasya Genel Müdür Yardımcısı Fulya Özgül Koçak, kentsel dönüşümün günümüzde hız kazandığını ve bu uygulamaların doğru yapılması gerektiğini de kaydederek “Mutlaka ciddi bir denetim olması gerekiyor. Bu konuda inşaat firmalarının bilinçlendirilmesi de çok önemli. 30 yıllık binalar depreme dayanıklı olmadıklarından yıkılıyor ancak yerine yapılanların temel yalıtımı uygun mu? Standartlara uygun mu? Doğru malzeme kullanılıyor mu? Bunların hepsinin kontrol edilmesi ve bilincin artırılması lazım. Aksi takdirde 30 sene sonra tekrar başa döneriz.” diye konuştu. Koçak şunları söyledi;“Bir anda her yerde çok fazla kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Bu inşaatlarda kullanılan tüm ürünlerde gerekli olan standart yakalanabiliyor mu? Firmalardan gelen betonların testleri yapılıyor mu? Ciddi anlamda bilincin yerleştirilmesi lazım. Halk da bilinçlenmeli ki; müteahhitten ne istediğini ifade edebilsin. Halkımız binanın iç ve dış görüntüsüne olduğu kadar, binayı oluşturan diğer unsurlara da çok dikkat etmeli. Örneğin bir binada su yalıtımı iyi yapılmadıysa bina taşıyıcılığının yüzde 40'ını kaybediyor.” 

Onduline Avrasya'nın Türkiye'de kuruluşunun 20'nci yılını Güney Afrika'nın Cape Town kentinde kutladıklarını da sözlerine ekleyen Onduline Avrasya Genel Müdür Yardımcısı Fulya Özgül Koçak, Fransa merkezli Onduline Grupta ciro açısından 2'nci sırada olduklarının altını çizdi. Avrasya Bölgesindeki 24 ülkede 130 bayi ile çalıştıklarını, Türkiye'de de 300 bayileri olduğunu sözlerine ekleyen Koçak  “Sektörümüzde yüzde 12'lik pay ile lider bir konumdayız. Satışlarımızın yüzde 20'sini ihracat oluşturuyor. 2013 yılında beklentilerimizi yakaladık ve 85 milyon Euroluk bir ciroya ulaştık. 2014 yılında ise yüzde 3 oranın bir büyümeyi  hedefliyoruz. Konsantrasyonumuzu Orta Asya'ya ve Kafkasya'ya yoğunlaştırdık. Burası büyük bir pazar ve Onduline olarak bu pazarda etkin bir rol oynamak istiyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içinde ihracatımızın yüzde 30-35  seviyelerine ulaşacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Onduser ile seramik çatıya taşınıyor
Türkiye'de ilk kez Onduline Avrasya tarafından piyasaya sunulan Onduser, özellikleriyle de dikkat çekici. Ağırlığı geleneksel çatı kaplamalarının yarısı kadar olan Onduser'in çatıya verdiği yük metrekarede sadece 19,5 kg. Bu özellik nakliyede olduğu kadar şantiye içi taşımalarda da Onduser'i farklı kılıyor.  

Onduser, Isoline su yalıtım levhalarıyla birlikte düşük eğimlerde de güvenle kullanılabiliyor. Çatı ve cephelere uygulama açısından da birçok kolaylık sağlayan Onduser, için ölçü almak gerekmiyor, çünkü altındaki Isoline levhası üzerindeki mevcut çizgi ve oluklar her bir seramiğin nereye oturacağını belirliyor. İstendiğinde seramikler kolayca kesilebiliyor,  uygulama sonrasında herhangi bir seramik geri kalanlara dokunulmadan aradan çıkartılabiliyor ve yenisiyle değiştirilebiliyor. Ayrıca özel tasarımları sayesinde seramiklerin üzerinde kaymadan rahatlıkla gezinilebiliyor. 1 metrekarelik paketler halinde piyasaya sunulan Onduser, renk çeşitliliği sayesinde çatı ve cephelere estetik görünüm kazandırıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...