maritbet girişmaritbet
Nuhoğlu İnşaat, Aqua konsepti ile zincirleşecek!

Nuhoğlu İnşaat, Aqua konsepti ile zincirleşecek!

Denize sıfır konumu ve yanı başındaki akvaryumla farklı bir alışveriş merkezi anlayışı getiren Aqua Florya, Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı Konut, alt ve üst yapı ile Nas İnşaat tarafından hayata geçirilmiş bir proje. 140 milyon dolara inşa edilen ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Aqua Florya'nın yatırımcıları bu konsepti başka şehirlere de taşımaya hazırlanıyor

 

Avrupa'nın deniz manzaralı ilk alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliği taşıyan 'Aqua Florya AVM', 'Hayat Denizin Hemen Yanında' sloganıyla 4.5 ay önce kapılarını ziyaretçilerine açtı. Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı Konut, Alt ve Üst Yapı ile Nas İnşaat tarafından dörtlü konsorsiyumla hayata geçirilen Aqua Florya AVM, konumu ve çevreci mimarisiyle de 'yeni nesil AVM' olma özelliği taşıyor. Yanı başındaki dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum ile Florya bölgesine değer katacak olan AVM için konsorsiyum olarak 140 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Nuhoğlu İnşaat ve İstanbul Akvaryum Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, "İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Florya'da böyle bir projeyi hayata geçirerek bölgenin değerine AVM sektörüne girdiğiniz zaman işin sürekliliği açısından birden fazla yerde olmak önemli. Burası bizim için iyi bir tecrübe oldu" diyor. Nuhoğlu, "Zincirleşmeyi planlıyoruz. dışında yoğunluğu olan şehirlere ilişkin fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Tutacağına inandığımız projelere gireceğiz. Şu anda Antalya'da bir proje ile ilgileniyoruz. 'Aqua' konseptini zincir bir yapıya dönüştürme niyetimiz var" diye anlatıyor. 
 
Akvaryuma 100 milyon dolar 
İstanbul Akvaryum'a yapılan 100 milyon dolarlık yatırım ile toplam yatırınım 240 milyon dolar seviyesine ulaştığını söyleyen Nuhoğlu, Aqua Florya'nın ortaya çıkış öyküsünü ise şöyle anlatıyor: "Proje belediye yatırımı olarak başladı. Sonra 2003'te durduruldu ve biraz bekletildi. Bu bizim için olumlu oldu, çünkü projeyi olgunlaştırma ve geliştirme şansımız oldu. Bu sürede süreçleri iyi değerlendirip dersimize iyi çalıştık. Sonra devlet bu projeyi yapmak istemedi ve yap - işlet - devret modeliyle projeyi ihale etti. Bunu da biz aldık. Akvaryumun, deniz temasını tüm projenin mimarisine yansıttık. Mimaride hep o kurgu öne çıktı. Bu projede yerli ve yabancı 3O'un üzerinde mimarlık firması çalıştı. Bu nedenle projeye uluslararası bir proje diyebiliriz." Akvaryum alanında dünyadaki iddialı projelerin hepsini incelediklerini ve akvaryumun ancak bir yaşam alanı konseptiyle etkinliğini sürdürebileceğini gördüklerini de dile getiren Nuhoğlu, 'Tekil akvaryum projelerinin sürekliliği pek mümkün değil. Ama AVM ile birlikte bir sinerji yaratıyorlar. Akvaryumda hedefimiz 1.5 milyon ziyaretçi, AVM'de ise yıllık 10-15 milyon bandında ziyaretçi hedefliyoruz" diyor. 
 
İlk mağazalarını burada açtılar 
Güzellikten dekorasyona, giyimde oyuncağa kadar uzanan 140'ı aşkın seçkin markayı bünyesinde barındıran Aqua Florya, birçok markanın da Türkiye pazarına ilk giriş yapüğı AVM olma özelliğini taşıyor. 
 
Bunlardan biri ünlü İtalyan restoran zinciri Urbano. Amerikalı kahve zinciri Coffee Bean and Tea Leaf de Türkiye pazarına tesis ile giriş yapmış. İspanyol deri ve çanta markası Urbaks da Türkiye'deki ilk mağazasını bıırada açmış. Öte yandan bazı yerli markaların da bu AVM'ye özel konseptler geliştirdiğine değinen Nuhoğlu, "Mesela, Ulus 29 ilk kez dışarıya açılarak, 'Walk-in 29' markası ile burada. Günay Restoran, Osmanlı mutfağının en güzel örneklerini sunduğu 'Memnuni by Günay' markası ile yepyeni bir konsepte imza attı. Çocuk markası B&G, buraya farklı bir mağaza konseptiyle girdi. Mart ayında Vakko ve Beymen standart konseptlerinin dışında bize özel konsept mağazalarıyla geliyorlar" diye anlatıyor. 
 
Pazar yeri de var Florya sakinlerinin pazar alışkanlığını da unutmayan AVM yatırımcıları, projede bir 'Pazar yeri' konseptine de yer vermiş bulunuyor. A plus gruba hitap eden AVM'de mağaza karmasının da buna göre seçildiğini belirten Nuhoğlu, 11 salonlu bin 300 kişi kapasiteli sinema salonları ve amfi tiyatroları ile farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacaklarını söylüyor ve ekliyor: "Burayı çok curcuna olmayan, daha VIP, rahat bir ortam olarak kurguladık. Burada AVM'ye hapsolmuyorsunuz. Çıktığınız merdivenin yanından aşağıya inebiliyorsunuz, her yerdeki kapılarından rahatlıkla çıkabiliyorsunuz. Biz insanları içeri hapsetmek istemedik. Dolaşım serbestliği, özgürlüğü sunuyoruz ziyaretçilerimize."
 
Özlem Bay Yılmaz/Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Akvaryum’dan sömestire özel etkinlikler!
  • 20.01.2023 09:39

İstanbul Akvaryum’dan sömestire özel etkinlikler!

Yarıyıl tatiline girecek çocuklar, su altı dünyasını keşfederken, Baby Shark Müz ...

Neli Devidas, 11. Gayrimenkul Fuarı'nı masaya yatırdı!
  • 20.05.2017 14:45

Neli Devidas, 11. Gayrimenkul Fuarı'nı masaya yatırdı!

Metal Yapı Konut Satış ve Pazarlama Direktörü Neli Devidas, 11. Gayrimenkul Fuar ...

Neli Devidas, Expo Qatar'da fuarı değerlendirdi
  • 20.04.2017 11:54

Neli Devidas, Expo Qatar'da fuarı değerlendirdi

Gayrimenkul sektörünün öncü gayrimenkul firmalarını buluşturan Expo Qatar by Tur ...

Metal Yapı Konut, 2 projesi ile Expo Turkey by Qatar'da!
  • 19.04.2017 17:10

Metal Yapı Konut, 2 projesi ile Expo Turkey by Qatar'da!

Zincir Yapı Satış Yönetmeni Aylin Çiçek ve Blue Lake Uluslararası Satış Müdürü M ...

Neli Devidas, Kemerlife 23 projesini anlattı
  • 25.01.2017 15:05

Neli Devidas, Kemerlife 23 projesini anlattı

Metal Yapı Konut Satış Pazarlama Direktörü Neli Devidas, 160 bağımsız bölüm ve 1 ...