maritbet girişmaritbet
MÜSİAD Kuzey Irak’ta ofis açacak!

MÜSİAD Kuzey Irak’ta ofis açacak!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erbil Ofisi açılması hazırlıkları kapsamında, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Eyüp AKBAL ve MÜSİAD Ortadoğu Koordinatörü Emin TAHA öncülüğündeki MÜSİAD Heyeti, Kuzey Irak’ta Musul ve Erbil’de ziyaretlerde bulundu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erbil Ofisi açılması hazırlıkları kapsamında, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Eyüp AKBAL ve MÜSİAD Ortadoğu Koordinatörü Emin TAHA öncülüğündeki MÜSİAD Heyeti, Kuzey Irak'ta Musul ve Erbil'de ziyaretlerde bulundu. Ziyaret edilen kurum ve kuruluşlar MÜSİAD'ın Erbil'deki faaliyetlerini destekleyecekleri mesajı verdiler.

18-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen programda, Musul ve Erbil'de Bakanlar, Ticaret Odaları ve Valiliklerle görüşmelerde bulunuldu. Ayrıca Musul Ticaret Odası'nın ev sahipliğinde Musul İşadamları Derneği üyeleri ve Erbil İşadamları Derneği üyeleriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi ve kamu kurumları ve özel kuruluşlar ziyaret edildi.

Kuzey Irak'a giden MÜSİAD Heyetinin ilk durağı T.C. Musul ve Erbil Başkonsoloslukları oldu. Her iki şehirde de ilgiyle karşılanan MÜSİAD Heyeti yapacağı görüşmeler öncesinde T.C Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve T.C. Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İNAM'la görüşerek fikir alışverişinde bulund

Musul Valisi ALNUJAİF: “MÜSİAD'a Her türlü desteği vermeye hazırız”

Musul Valiliği'ni ziyaret eden MÜSİAD Heyeti, Vali Atheel ALNUJAİF tarafından kabul edildi. Görüşme sırasında Vali ALNUJAİF Türkiye'yi çok sevdiklerini ve Musul'da iş yapmak isteyen Türk İşadamlarına ve MÜSİAD'a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ederken, her türlü proje için danışmanlık hizmetine öncelikli olarak ihtiyaç duyduklarını belirtti. Yeni dönemde Irak'ta, birçok alanda iş imkânı doğacağını bu nedenle resmi kurumlar, Odalar, Birlikler ve Sivil Toplum Kuruluşları'yla iletişime geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

MÜSİAD Heyeti daha sonra yaklaşık 20.000 üyesi bulunan Musul İşadamları Derneğinin ev sahipliliğinde düzenlenen ve Ticaret Odası Başkanı, Musul Sanayi Odası Başkanı ve çok sayıda Musullu İşadamının katıldığı programda Musul Ticaret Odası, Musul Sanayi Odası ve Musul İşadamları Derneği ile İyi Niyet Anlaşması MOU imzaladı.

Kuzey Irak temaslarının ikinci gününde Erbil'e geçen MÜSİAD heyetinin ilk durağı T.C Erbil Başkonsolosluğu oldu. T.C. Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İNAM'la bir süre görüşen MÜSİAD Heyeti ardından Erbil Valisi Nevzat Hadi MEVLÜT'ü makamında ziyeret etti. Valiye Erbil'de açılması planlanan MÜSİAD Bürosu hakkında bilgiler verildi.

Erbil Valisi MEVLÜT : “Türkiye'yi Erbil'in gerçek ortağı olarak görüyoruz”

Erbil Valisi Nevzat Hadi MEVLUT, Erbil'in Irak'ın ekonomi merkezi olduğunu ve Irak'ın diğer bölgelerindeki işadamlarının Erbil'de ofisleri ve depolarının bulunduğunu, buradan diğer bölgelere aktarma yapıldığını belirterek Erbil'in Stratejik önemine dikkat çekti. Erbil'de açılması planlanan MÜSİAD Bürosunun, Bölgedeki işadamlarına dünyanın kapısını açacağını düşündüklerini ve Türkiye'yi Erbil'in gerçek ortağı olarak gördüklerini söyledi.

MÜSİAD Heyeti, Erbil Sanayi ve Ticaret Odası, Işık Üniversitesi, Erbil Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Erbil Yatırım Daire Başkanlığını da ziyaret ederek kurum yöneticileriyle görüştü.

Erbil Sanayi ve Ticaret Bakanı ÇELEBİ; “MÜSİAD‘a gerekli destek verilecek”

Erbil Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ziyareti sırasında Bakan Sinan ÇELEBİ; Erbil'de 1202 Türk Firmasının şubesi olduğunu ve 300'e yakın yerleşik Türk Firmaların bulunduğunu ifade ederek, Erbil'de iş yapmanın büyük avantajları olduğunun altını çizdi. MÜSİAD Bürosu için gerekli lojistik desteğin sağlanacağını belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!
  • 13.02.2023 14:37

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!

MÜSİAD Başkanı Asmalı, "MÜSİAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan bölgesinde depremden e ...

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!
  • 21.01.2023 02:13

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeşil dönüşümde lide ...

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’
  • 23.12.2021 11:41

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’

GABORAS, MÜSİAD’ın dün iş dünyasını buluşturduğu ve ‘Fark Et’ temasıyla düzenled ...

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!
  • 04.12.2021 09:47

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 'B ...

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı
  • 16.11.2021 13:19

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden bini aşkın iş insanı ve yatırımcı, ...

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!
  • 13.11.2021 11:42

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Müstakil Sanayici ve İş ...