maritbet girişmaritbet
Microsoft Türkiye’de Ar-Ge merkezi kurmak istiyor!

Microsoft Türkiye’de Ar-Ge merkezi kurmak istiyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer ile görüştü. Nihat Ergün Microsoft’un, Fatih Projesi’nin içinde yer alma konusunda istekli olduğunu belirtti

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer ile görüştü. Nihat Ergün Microsoft'un, Fatih Projesi'nin içinde yer alma konusunda istekli olduğunu belirterek, "Kendileri üretimle ilgili yerel ortaklarla, çözüm ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini ifade ettiler. Ayrıca Türkiye'de Ar-Ge merkezi kurma kararlılığı içinde olduklarını da vurguladılar." dedi.

Bakan Ergün, dün akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer ile sabah saatlerinde Bakanlıkta bir araya geldi. 40 dakika süren görüşmeye ilişkin bilgi veren Bakan Ergün, Microsoft'un Fatih Projesi ile baştan beri ilgilendiğini söyledi. Fatih Projesi'nin Türkiye'de eğitim sisteminin, eğitim materyallerinin, öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitime bakışlarını kökten değiştirecek, uzun vadeli etkiler meydana getirecek bir proje olduğuna işaret eden Ergün, "Türkiye bu projeyle bilgi ve iletişim teknolojilerini geliştirmeyi, bunlarla ilgili yatırımları arttırmayı, bu konudaki sektörel gelişmeyi sağlamayı, yazılım sektörünün ve eğitim içeriklerinin Türkiye'de hazırlanmasını temin etmeyi de amaçlıyor." diye konuştu. Fatih Projesi'nin uluslararası işbirliklerine de açık bir proje olduğunun altını çizen Ergün, Türkiye'nin bu konuda uluslararası deneyimlerden de yararlanmak istediğini kaydetti. Microsoft'un da bu konudaki deneyimleri ve çalışmalarının önemli olduğunu dile getiren Ergün, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ama şartlar da belli. Tabletlerle ilgili Türkiye'de üretim yapılması ve bu sektörün geliştirilmesi için bir Ar-Ge merkezi kurulması. Aplikasyonların geliştirilmesi için açık kaynak kodlu yazılımlar olması da çok önemli. Herkesin bu koşulları dikkate alarak, sistemin içerisinde yer alma imkanı var. İhalelerde yer alma imkanı var. Fatih Projesi'nde yer alma imkanı var. Bu koşulları dikkate alarak, Microsoft'un da işin içinde yer alması mümkün. Zaten kendileri de çok istekli olduklarını ifade ettiler. Üretimle ilgili yerel ortaklarla, çözüm ortaklarıyla işbirliği yapabileceklerini ifade ettiler. Hem üretim konusunda hem yazılım konusunda yerel ortaklarla işbirliği yapabileceklerini söylediler. Türkiye'de Ar-Ge merkezi kurma kararlılığı içinde olduklarını ifade ettiler."

Bakan Ergün, Türkiye'ye özgü yeni yaklaşımlar geliştirebilmeleri halinde herkesin sistemin içerisinde yer alabileceğini ifade ederek, "Önemli olan tabletlerin Türkiye'de üretilmesi konusu. Microsoft'un da sistemin içerisinde olmasının mümkün olduğunu, konuyu bu açıdan değerlendirmeleri gerektiğini ifade ettik. Sayın Başbakanımız da bu tabletlerin Türkiye'de üretilmesi gerekliliğinin altını çizdi." şeklinde konuştu.

Haber Medya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bill Gates'in 131 milyon dolarlık evi kime kalacak?
  • 10.05.2021 12:21

Bill Gates'in 131 milyon dolarlık evi kime kalacak?

Dünyanın en zengini Bill Gates ile eşi boşanma kararı aldı. Gözler servetlerine ...

ERA Gayrimenkul, 2015 yılını yeni işbirlikleriyle kapatıyor
  • 25.12.2015 13:37

ERA Gayrimenkul, 2015 yılını yeni işbirlikleriyle kapatıyor

Geçtiğimiz günlerde ‘Microsoft’ ve ‘Findeks’le anlaşmalara imza atan Era Gayrime ...

Nokia yeni akıllı telefon mu üretecek?
  • 24.04.2015 17:00

Nokia yeni akıllı telefon mu üretecek?

Cep telefonu pazarındaki yerini kaybettikten sonra Microsoft ile anlaşan Nokia'n ...

Microsoft, New York 5. Cadde’de Apple’a rakip oluyor
  • 29.09.2014 16:49

Microsoft, New York 5. Cadde’de Apple’a rakip oluyor

Nokia’nın mobil telefon bölümünü satın alan Microsoft, ilk mağazasını New York'u ...