maritbet girişmaritbet
Mertaş Group Antalya’ya 2 milyon dolar yatırdı

Mertaş Group Antalya’ya 2 milyon dolar yatırdı

Mertaş Group, Antalya Korkutelinde mermer sahası alan grup kısa süre içerisinde üretim ve ihracata başlayacak. Yeni pazar araştırmaları yapan ve Ar-Ge çalışmalarına hız veren Mertaş Group makine ve üretim hatları için şu ana kadar 2 milyon dolar yatırdı

Mertaş Group, Antalya Korkutelinde mermer sahası alan grup kısa süre içerisinde üretim ve ihracata başlayacak. Yeni pazar araştırmaları yapan ve Ar-Ge çalışmalarına hız veren Mertaş Group makine ve üretim hatları için şu ana kadar 2 milyon dolar yatırdı. Türkiye'nin çeşitli illerinde ciddi rezervlere sahip maden ocakları olduğunu belirten Mertaş Group Yönetim Kurulu Başkanı Murat Üresin, istihdam sağlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

Mertaş Madencilik olarak Ar-Ge ekibi Türkiye'nin birçok noktasında araştırmalarını gerçekleştiriyor. Group olarak değerli maden sahalarıyla da ilgilendiklerini ve Karadeniz bölgesinde bakır sahası aldıklarını belirten Üresin, şunları söyledi:

“Şuan bakır üretimi yapan firma sayısı çok az. Park Holding, Eti Bakır A.Ş ve Cominco şirketleri üretim yapıyor neden? Türkiye'nin yer altı ve yer üstü cevherleri çok önemli, daha fazla firma yatırım gerçekleştirmeli; bu nedenle değerli madenlere de yatırım yapacağız, çünkü Mertaş Group madenciliğin her alanında var. sektörün içinde önemli rol oynuyor,bilgi,birikim,deneyim ve yatırımlarla güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz. Bu anlamda risk almadan kazanmakta imkansız.”

3 fuara katılacak

2011 yılında İtalya, Hindistan ve Çin'deki 3 fuara katılacaklarını açıklayan Üresin şöyle konuştu:

“Uluslararası fuarlar çok önemli; burada bir çok firma ürünlerini sergiliyor ve yeni pazar araştırması, bağlantılar yapıyor. Grup olarak fuar da yeni beklentilere cevap vereceğiz. Ayrıca ülkemizdeki değerlere yatırım yapmak isteyen bir çok yabancı meşeli firma da fuarları gezerek araştırma yapıyor. Bu firmalarla da görüşeceğiz. Maden işine giren yeni yatırımcılarla çalışmalarımız görüşmelerimiz devam ediyor. Ama şunu unutmamak gerekli; madencilik zor bir meslek; onun için sektörü satranç gibi düşünmek gerekli ve şansınızda varsa iyi bir hamle ile kazanmamak imkansız. Ülkemizdeki doğaltaş kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekli.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz