maritbet girişmaritbet
Lazzoni, mobilyadan sonra oteli de Amerika’ya taşıyacak!

Lazzoni, mobilyadan sonra oteli de Amerika’ya taşıyacak!

Lazzoni Mobilya, Sütlüce’de açtığı Lazzoni Hotel’i de ABD’ye taşıma planı yapıyor.

Marangozluktan gelen Karabulut ailesinin markası olan Lazzoni Mobilya, yurtdışında kendini ispatlayan ve büyüyen bir marka oldu. ABD'de 4 mağazaya ulaşan ve 5 yıl içinde bu sayıyı 50'ye çıkarmayı hedefleyen şirket, Miami mağazasını seneye açacak. Bostan, Şikago ve California'da görüşmeler devam ediyor. Lazzoni, ABD dışında Malezya,Singapur, Almanya ve İngiltere'de büyüme planları yapıyor.

Lazzoni'nin Amerika'daki operasyonların başında ailenin 4'üncü kuşak temsilcisi, Rochester Institute of Technology'de endüstriyel tasarım eğitimi alan Efe Karabulut bulunuyor.

Otel zinciri olacak

Karabulut, bir yandan ABD'de büyüme planları yaparken bir yandan da kısa süre önce İstanbul Sütlüce'de açılan Lazzoni Hotel'i de orada bir zincir haline getirmeyi hedefliyor. “5 yıl izinde ABD'nin en yüksek kaliteli ve en uygun fiyatlı modern mobilya markası olacağımıza inanıyorum. Modern mobilyada ilk 5'te olacağız” diyen Efe Karabulut, bunu franchise vererek ve online satışları artırarak yapacaklarını belirtti.  Mobilyadaki başarılarını otelle birlikte farklı bir alana taşıyacaklarını dile getiren Karabulut, Sütlüce'de 120 milyon TL'ye mal olan oteli New York'a da taşıyacaklarını anlattı. Karabulut, şöyle devam etti: “New York'ta çok eski, köhnemiş oteller var. Gidip onlara ortaklık teklif edeceğiz. Birleşik Arap Emirlikleri'nden de teklif var. Kabul edersek onlar da konseptimizi emirliklere taşımayı istiyor. Görüşmelerimiz sürüyor.”

Türkiye'de de otelcilikte zincir haline gelmek istediklerini belirten Efe Karabulut, Taksim'de iki projeyle ilgilendiklerini söyledi. Karabulut, “Oteli yaparken dev zincirlerle görüştük. Hepsi kendi kültürümüzü yansıtamayacağımız konseptler koydu önümüze... Biz de kendi adımızı verdik. Türk yatırımcıların otel projeleri varsa önce bize gelsinler” dedi.

Vapuretto ile taşıyacak

Lazzoni Hotel 132 odalı bir otel... SPA'sı, dünya mutfaklarını sunan Nostoni Restoran'ıyla müşterilerine hizmet veriyor. Lüksü erişilebilir kıldıklarını belirten Efe Karabulut, “Lazzoni Mobilya'nın şehir otel zincirinin ilk halkası olarak konumlandırdığı Sütlüce Lazzoni Hotel; İstanbul'un yükselen turizm değeri olarak parlamayı hedefliyor. Vapuretto adını verdiğimiz özel teknemiz müşterilerimize Haliç ve Boğaz turu yaptıracak, ulaşımlarını kolaylaştıracak” dedi.

Sırada Londra var

Nihai hedeflerini dünyada tanınan bir Türk markası olmak şeklinde özetleyen Efe Karabulut, sözlerine şöyle devam etti: “Yurtdışına açılmak babam Yaşar Karabulut'un vizyonuydu. Dünyanın merkezi New York ve orada olmamız gerekiyordu. ABD'de hedefimiz 50 mağazaya ulaşmak. ABD'de birçok yerden teklif alıyoruz ve görüşmelerimiz devam ediyor. Londra'da mağaza açacağız. Önce Harrods'da corner olarak girelim dedik ama sonra kendi mağazamızı açmaya odaklandık.”

Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde
  • 23.07.2022 00:54

Bakan Varank: Türkiye mobilya sektöründe birinci ligde

Bakan Varank, Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki "Doğu Anadolu ...

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi
  • 16.07.2022 10:26

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında yılın ilk altı aylık döneminde ve h ...

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!
  • 15.07.2022 11:43

Mobilya ihracatının 2023'te 10 milyar doları aşması bekleniyor!

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TAİF) Genel Başkanı Hüsey ...

Ferm'den konforlu puf tasarımları!
  • 11.04.2022 11:32

Ferm'den konforlu puf tasarımları!

Tamamlayıcı bir mobilya olarak kullanılan puflar evlerimizde yerlerini alıyor. F ...

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!
  • 17.02.2022 12:07

Boca Do Lobo yeni tasarımlarıyla evinize geliyor!

El işçiliği kullanarak tasarladığı mobilyalarla dikkati çeken Portekizli şirket ...

Aster'den salonlar için yeni trendler!
  • 15.02.2022 12:04

Aster'den salonlar için yeni trendler!

Portekizli mobilya şirketi Aster yeni koleksiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. İ ...