maritbet girişmaritbet
Lavazza Türkiye yıl sonuna kadar 50 şubeye ulaşacak!

Lavazza Türkiye yıl sonuna kadar 50 şubeye ulaşacak!

Rakiplerine göre kafe shopları çok yaygın olmayan Lavazza Türkiye'nin CEO'su Sertaç Akyüzol, franchise ile 2012 yılının sonuna kadar 50 şubeye ulaşacaklarını söylüyor

 

Best İthalat İhracat Pazarlama ve Ticaret A.Ş. bir İtalyan markası olan Lavazza'nın Türkiye distribütörlüğünü yapıyor. BakkAl 24 markası ile bin adet vending makinesi, Horeca markası ile otel restoran zincirlerinde 3 bin 5 yüz müşterisi bulunuyor. Best, ayrıca Lavazza markasıyla kahve pazarında, Lavazza Blue markasıyla kapsül kahve pazarında ve Lavazza Best Coffee Shop markasıyla da perakende-mağaza zincirleri arasında yer alıyor. Best, şimdilerde ise hem Lavazza'nın bir diğer kapsül have markası olan A Modo Mio markasını da Türkiye'ye getiriyor hem de franchise ile "cofee shop" ağını genişletmek için hazırlık yapıyor. 
 
Lavazza'nın bugün Türkiye'de 23 "coffee shop"u var. Ağustos 2012'nin sonuna "coffee shop"lann sayısı 28'e, yılsonuna kadar ise 45-50'ye çıkması öngörülüyor. İşin belli düğüm noktaları olduğunu söyleyen Lavazza Türkiye CEO'su Sertaç Akyüzol, bugüne kadar menünün oturtulması ve organizasyonun tamamlanması için uğraştıklarını, bundan sonra çok hızlı bir büyüme geleceğini belirtiyor. 
 
ANKARA VE İZMİR'E YOĞUNLAŞACAK 
 
Lavazza'nın Türkiye'de franchise sitemi ile büyüyen tek kafe shop olduğuna dikkat çeken Akyüzol, franchise'ın başarılı olması için en hassas konunun yer olduğunu söylüyor. Lavazza'nın Moda ve Viaport şubelerinin dışında tamamı franchise şubeleri. Yakında Moda ve Viaport şubelerini de devredeceklerini söyleyen Akyüzol; İstanbul, Antalya, Bursa, Adana, Yalova ve Mersin'de cafe shopları olduğunu, şimdilerdeyse Ankara ve İzmir'e yoğunlaştıklarını belirtiyor. 
 
Akyüzol, Bodrum'da 1 yıl içinde açılacak bir franchise'ın imzasının atıldığını söylüyor. "Kadro uyumlu şekilde çalıştığında; iyi hizmet ve doğru alman satış arttırıcı tedbirler başarıyı getiriyor" diyen Akyüzol, Lavazza'nın franchise'nı alabilmek için belli bir sermayenin olması, belli bir hizmet anlayışının olması ve işle yakinen ilgilenilmesi yani işin başında durulması gerektiğini söylüyor. Bir Lavazza Best Coffee Shop açmanın franchise ücreti, inşaat, mobilya masraflarının tamamını içeren anahtar teslim başlangıç maliyeti 120 ile 140 bin Euro arasında. Franchise yatırımcıları açısından Lavazza'nın rakiplerine göre para kazandırma konusunda çok daha iyi bir konumda olduğunu söyleyen Akyüzol, ürün maliyetlerinin mevsime göre yüzde 15 ile 20 arasında değiştiğini söylüyor. 
 
Best, şuanda sadece Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta distribütörlük yapıyor. Best'in henüz bu konuda bir girişimi olmasa da Akyüzol, yakın zamanda Irak'ta da franchise veren konumuna gelmek istediklerini söylüyor. 
 
Muhsin Altıntop - Abdülkadir Demir/Infomag

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu
  • 06.05.2024 17:31

Efes Antik Kenti'nde yıldızlar altında tarih yolculuğu

Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, gece müzeciliği projesiyle karanlıkta da ziyare ...

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...