maritbet girişmaritbet
Kulemak Asansör, yıllık yüzde 25 büyüme ivmesi yakaladı!

Kulemak Asansör, yıllık yüzde 25 büyüme ivmesi yakaladı!

İsmail Köroğlu, sektöre 2011 yılında giriş yaptıklarını ve çalışmalarının 35 kişilik bir montaj ekibiyle devam ettiğini kaydetti

 

Yüksek düzeyde kaliteli, estetik, yenilikçi çözümlerle asansörlerin tasarım aşamasından imalat, montaj ve bakım aşamasına kadar müşterilerine destek verdiklerini belirten Kulemak Asansör Genel Müdür İsmail Köroğlu, sektöre 2011 yılında giriş yaptıklarını ve çalışmalarının 35 kişilik bir montaj ekibiyle devam ettiğini kaydetti. İmalat ve montajını yaptıkları asansörlerin projelendirilmesini EN81-1/2 uygun olarak bünyelerindeki uzman mühendisler ve teknik personelle gerçekleştirdiklerini açıklayan Köroğlu, asansör sektörüne giriş yaptıkları 2011 yılında Türkiye'de iş merkezleri, gökdelen gibi büyük ve önemli projelerde montaj çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kulemak olarak hizmet kaliteleri ile performanslarını en üst seviyede güvenlik için sürekli artırdıklarını vurgulayan Köroğlu, “Talebe göre yurtiçi ve yurtdışı taahhütlü  hizmetler vermekteyiz. Sektöre girdiğimiz 2011 yılı itibarıyla yıllık yüzde 25 büyüme ivmesi yakaladık. 2013 yılında da büyümeye yönelik çalışmalarımız devam edeceğiz” dedi.
 
Temel sıkıntı, haksız rekabet
 
İnşaat firmalarının taleplerinin sadece fiyat eksenli olduğunu ve gelen taleplerde güvenliğin görmezden gelindiğini söyleyen İsmail Köroğlu, yapılacak işlerde güvenliğin de ön planda tutulması gerektiğini kaydetti. İnşaat firmalarının yetkisiz ve belgesiz kişiler veya iş yerleriyle yaptıkları çalışmaların sektörde ezici bir rekabet ortamı yarattığına dikkat çeken Köroğlu, bu durumun kurumsal firmalara çok büyük zarar verdiğini kaydetti. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın 2012 yılı itibarıyla hayata geçirmiş olduğu asansör yönetmeliğiyle ilgili kanunu çok önemsediklerini dile getiren Köroğlu, yetkili olmayan kurum ve kişilerin çıkarılan yönetmelik sayesinde verdikleri hizmet kalitesini artıracaklarını savundu. Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat firmaları yabancı menşeli asansör firmalarına rağbet göstermesinden de yakınan Köroğlu, “Bu konun çözümü yine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın sektöre sağlayacağı katkılarla mümkün olabileceğini düşünüyorum. Türkiye'de üretilen asansörlerin kalitesi bir çok yabancı firmadan daha iyi. Sektörün bir değer temel sıkıntısı Türkiye'deki asansör firmalarının kendini geliştirmekte güçlük çekmesi. Bu sorunu çözmek ve talebi iç piyasanın lehine çevirmek Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın sorumluluğundadır” şeklinde konuştu.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip
  • 28.06.2017 12:17

Türk asansör sektörü 500 milyon dolar ciroya sahip

Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) Başkanı Yusuf Atik, Türkiye’de asansör ...

Otis, 3 ödül birden kazandı!
  • 25.05.2017 13:28

Otis, 3 ödül birden kazandı!

Liftinstituut’un, bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlediği ‘Yılın En İyi Asansör ve ...

thyssenkrupp Asansör, hedeflerini açıkladı
  • 25.11.2016 12:53

thyssenkrupp Asansör, hedeflerini açıkladı

Yük asansörleri, yürüyen merdivenler ve yürüyen bantların yer aldığı thyssenkrup ...

Ev alırken asansöre dikkat!
  • 30.07.2015 13:16

Ev alırken asansöre dikkat!

Kristal Şehir’in asansör danışmanlığını yapan denetim uzmanı Elektrik Mühendisi ...

Binalarda enerji tasarrufuna eski asansörlerden başlanabilir!
  • 22.07.2015 12:18

Binalarda enerji tasarrufuna eski asansörlerden başlanabilir!

ThyssenKrupp Asansör Genel Müdürü Turgay Şarlı, yeşil bina konsepti ve binalarda ...