maritbet girişmaritbet
Körfez GYO, TMSF kontrolündeki Dumankaya ile anlaştı!

Körfez GYO, TMSF kontrolündeki Dumankaya ile anlaştı!

Körfez GYO ile Dumankaya İnşaat ile imzalamış oldukları protokolü, KAP'a açıkladı

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Dumankaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile protokol imzaladıklarını, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı.

Yapılan açıklama şöyle;

02.01.2017 tarihli açıklamamızda, Dumankaya İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den (Dumankaya) olan alacaklarımızın tahsili konusunda TMSF tarafından atanan yeni Yönetim Kurulu ile görüşmelere başlandığı duyurulmuştur. Bu görüşmeler neticesinde Şirketimiz ve Dumankaya arasında 13.01.2017 tarihli bir protokol imzalanmıştır.
 
 İmzalanan protokol ile; Şirketimizin Dumankaya'dan olan bakiye alacakları karşılığında, Horizon Projesi'nden 32 adet bağımsız bölümün,  daha önce imzalanmış ve aynı tarihte duyurulmuş olan 25.11.2015 tarihli sözleşmenin 2 no'lu ekinde yer alan ekspertiz değerleri üzerinden %26 oranında iskonto uygulanarak tespit edilen fiyatlardan (KDV dahil 37.948.384 TL), Şirketimiz tarafından Dumankaya'dan satın alınması konusunda taraflar mutabık kalmıştır. Protokol uyarınca, Dumankaya, Horizon Projesi'nde Şirketimizce satın alınan bağımsız bölümleri eksiksiz ve ayıpsız olarak teslim edecek, sonradan ortaya çıkabilecek ayıplardan hem Şirketimize hem de Şirketimizden bu bağımsız bölümleri satın alacak üçüncü kişilere karşı 5 yıl süreyle sorumlu olacak, projeyle ilgili yapı ruhsatı ve iskan harçlarını, teknik altyapı ve abonelik masraflarını, protokol tarihine kadar tahakkuk eden emlak vergilerini ve protokol tarihini takip eden dördüncü ayın sonuna kadar (ticari bağımsız bölümler için bu dört aylık süre dolmuş olsa dahi iskan alınana kadar) tahakkuk edebilecek aidat borçlarını karşılayacaktır. Dumankaya'nın devam eden iskan alma yükümlülüğü karşılığında Şirketimiz 2 adet ofis nitelikli bağımsız bölümü ve alacak bakiyesini aşan satın alma tutarı olan 173.649 TL'lik tutarı teminat olarak tutacaktır. Şirketimiz tarafından satın alınanlar haricinde olup tapusu halen Şirketimiz uhdesinde bulunan bağımsız bölümlerin tapuları ise tüm masrafları Dumankaya'ya ait olmak üzere, Şirketimiz tarafından Dumankaya'ya devredilecektir. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!
  • 29.08.2016 14:59

Saba Tümer'li Dumankaya İnşaat kampanya reklamı!

Ünlü sunucu Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya reklam yüzü oldu. ...

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!
  • 14.01.2016 15:51

Dumankaya 2016'da gövde gösterisi yapacak!

2016'da 1.2 milyar liralık değere sahip Fikirtepe ve Çayırova projelerini satışa ...

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!
  • 12.09.2015 15:40

Saba Tümer, Dumankaya İnşaat'ın kampanya yüzü!

Dumankaya İnşaat'ın kampanya tanıtım reklamında Saba Tümer rol alacak. ...

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!
  • 24.02.2015 10:21

Dumankaya ve Al Mazaya basın toplantısı!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya, Türk gayrimenku ...