maritbet girişmaritbet
Koleksiyon Mobilya, yurtiçi ve yurtdışında yeni mağazalar açacak!

Koleksiyon Mobilya, yurtiçi ve yurtdışında yeni mağazalar açacak!

2011 yılında 6 milyon euroluk yatırım yaptıklarını dile getiren Genel Müdür Taraklıoğlu, önümüzdeki dönemde de yurtiçinde bayilerle büyümeyi hedeflediklerini, yurtdışında da mağaza planları olduğunu söyledi

 

2011 yılında 6 milyon euroluk yatırım yaptıklarını dile getiren Genel Müdür Taraklıoğlu, önümüzdeki dönemde de yurtiçinde bayilerle büyümeyi hedeflediklerini, yurtdışında da mağaza planları olduğunu söyledi.

Hem ev hem de ofislere yönelik olarak mobilyadan cam, porselen ve tekstil ürünlerine kadar zengin bir ürün gamına sahip olan Koleksiyon, geçen yıl Tekirdağ'da bulunan fabrikasına 6 milyon euro'luk yatırım gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönemde de bayilerle büyümeyi hedeflediklerini söyleyen Koleksiyon Mobilya Genel Müdürü Şükrü Taraklıoğlu, mevcut mağaza sayılarını artırmayı amaçladıklarını bildirdi. Bunun yanı sıra yalnızca Türkiye değil Paris, Londra, Rotterdam, Frankfurt, Kahire, Katar, Moskova gibi merkezlerde de büyüyerek yurtdışına açılmayı sürdürmek istediklerini dile getiren Taraklıoğlu, "Geçen yıl Londra'daki ilk mağazamızı açtık. Mısır'da da yeni mağazamızı açmak üzereyiz. Ayrıca yurtdışında Almanya, Azerbaycan, Hollanda, İspanya, Katar, Romanya, KKTC, Fransa gibi birçok önemli ülkenin farklı bölgelerindeki satıcı ve temsilciler vasıtasıyla satış ve proje uygulamaları yapmaya da devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yüzde 50 büyüme planıyla girdikleri 2011 yılında bu hedefe yönelik olarak en önemli adımlardan birinin Tekirdağ'da bulunan fabrikalarında gerçekleştirdikleri 6 milyon euro'luk yatırım olduğundan bahseden Taraklıoğlu, şunları söyledi: "Bunun gibi yaptığımız donanımsal ve teknolojik anlamdaki yatırımlarla aynı yıl alınan orta gelir grubuna yönelik çalışma kararımızı ciddi anlamda desteklemiş olduk. Bununla birlikte mağaza, bayilik ve temsilcilik ağımızı da genişletmemiz yurtiçi ve yurtdışında yayılım hızımızı artırdı. Bu dönemde ev mobilya mağazalarımızı da bayilere devrederek yepyeni bir döneme girmiş olduk. Ayrıca KOBİ ve STK'ların oluşturduğu yaratıcı ekonomileri bir kültür öğesi olarak ele alıp bunları desteklemeyi amaçlayan Koleksiyon Simurg isimli bir marka da yarattık."

Mobilya sektörünün 2010 yılını krizle geçirmesine rağmen Koleksiyon'un bu dönemde yüzde 30 ile istikrarlı bir büyüme yakaladığının altını çizen Taraklıoğlu, bu aralıkta kazanılan olumlu ivmenin, takip eden yıllarda da etkisini gösterdiğini kaydetti. Artı yönde ilerleyen seyrin, hem yerel hem de uluslararası platformlarda yaptıkları güçlü yatırımlar ve aralarına katılan yeni paydaşların katkılarıyla önümüzdeki dönemde daha da artabileceğini aktaran Taraklıoğlu, "Yalnız mobilya değil, cam ve porselen aksesuardan tekstile kadar tüm çeşitliliği ev ve ofise sunan geniş bir ürün portföyümüzün olması bu olumlu gidişi tetikleyen unsurlar arasında en başta geliyor" dedi.

Almanya'daki Orgatec Fuarı'nda ürünleri tanıtacak

Her iki yılda bir düzenlenen ve ofis ürünleri sektörünün yönünü belirleyen Orgatec Fuarı'nın çok yakın bir zamanda başlayacağı haberini veren Şükrü Taraklıoğlu, Almanya'nın Köln kentinde gerçekleştirilen bu fuarda bu sene de 350 metrekarelik büyük bir alanda en yeni ürün ve inovasyonlarını tanıtacakları bilgisini verdi. Yönetici setlerinden, ortak çalışma alanlarına yönelik birçok yenilikçi çözümü ilk kez burada sunmayı planladıklarını belirten Taraklıoğlu, bunları kamuoyuyla çok yakında zamanda paylaşacak oldukları için de şu an büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade etti. Gerek iç tasarım ekibiyle gerekse dışarıdan işbirliği içinde oldukları yerli veya yabancı tasarımcılarla daima yaşam ve çalışma alanları için daha iyiyi hedefleyen bir arayış içinde olduklarına işaret eden Taraklıoğlu, "Buna bir var etme yolculuğu da diyebiliriz. Burada ekibimizin her bireyini birer gezgin olarak konumlandırıyor, içeriden ve dışarıdan mümkün olduğunca farklı paydaş ve bakış açısını bu var etme yolculuğuna davet ederek ‘ortak yaratım' çatısı altında daha güzel, daha iyi olanı arıyoruz. Ar-Ge kapsamındaki tüm çalışmalarımızı bu genel perspektif altında değerlendiriyoruz" dedi. Üretimlerini ise Tekirdağ Malkara'da 86 bin metrekarelik alanda kurulu olan fabrikalarında gerçekleştirdiklerini söyleyen Taraklıoğlu, geri dönüşümü bir şirket politikası olarak benimsediklerini dile getirdi. Taraklıoğlu, üretim tesislerinde atıklar sıfır noktasına getirilirken bunların geri dönüştürüldüklerini ve arıtılan atıkların onaylı atık toplama tesislerine iletilerek zararsız hale getirildiklerini bildirdi. Taraklıoğlu, kendi üretimlerinin yanı sıra özellikle bazı aksesuar ürünleri için yurtdışında bazı bölgelerden dış üretim desteği de aldıklarını sözlerine ekledi.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor
  • 21.02.2022 11:56

Koleksiyon Mobilya halka arz oluyor

Koleksiyon Mobilya'nın halka arzı için talep toplama tarihleri 24-25 Şubat olara ...

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor
  • 03.06.2021 09:19

MESA iç mimari tasarıma destek veriyor

MESA, Koleksiyon Mobilya bünyesinde kurulan Dzynzone markasının düzenlediği “Dzy ...

Koleksiyon Mobilya, Tekirdağ'da yeni mağaza açtı!
  • 13.05.2018 11:26

Koleksiyon Mobilya, Tekirdağ'da yeni mağaza açtı!

Koleksiyon Mobilya, Tekirdağ'da 1000 metrekarelik yeni mağaza açtı. ...

Koleksiyon, tasarım ödüllerini topladı!
  • 11.11.2017 10:38

Koleksiyon, tasarım ödüllerini topladı!

“Self-Organised Workplace / Kendini Kurgulayan Çalışma Alanı” teması altında sun ...

Koleksiyon Mobilya, Almanya'da yeni mağazasını açtı!
  • 20.05.2017 13:13

Koleksiyon Mobilya, Almanya'da yeni mağazasını açtı!

Koleksiyon Mobilya, Almanya Düsseldorf'taki Medienhafen'de bulunan 80 metrekarel ...

Koleksiyon Mobilya'dan yüzde 10 KDV indirimi!
  • 18.05.2017 14:51

Koleksiyon Mobilya'dan yüzde 10 KDV indirimi!

Koleksiyen Mobilya, Bahar ayları fırsatlarını sunuyor. Tüm ürünlerde geçerli ola ...