maritbet girişmaritbet
Kiğılı, Çin’deki ilk yılında 5 mağaza açmayı hedefliyor!

Kiğılı, Çin’deki ilk yılında 5 mağaza açmayı hedefliyor!

Lüks tüketime olan talebin yükselmesi ve modanın yakından takip edilmesi gibi nedenlerin kendilerini Çin’e yönlendirdiğini belirten Kiğılı CEO’su Hilal Suerdem, ilk hedeflerinin Çin’in büyük şehirlerde konsept mağaza açarak Kiğılı’yı tanıtmak ve bayilik yöntemi ile Çin’in bütün şehirlerinde bulunmak olduğunu söyledi

Lüks tüketime olan talebin yükselmesi ve modanın yakından takip edilmesi gibi nedenlerin kendilerini Çin'e yönlendirdiğini belirten Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem, ilk hedeflerinin Çin'in büyük şehirlerde konsept mağaza açarak Kiğılı'yı tanıtmak ve bayilik yöntemi ile Çin'in bütün şehirlerinde bulunmak olduğunu söyledi.

Mağazalarının çoğunun Ortadoğu'da yer aldığını belirten Kiğılı CEO'su Hilal Suerdem, “Markamızı geliştirmek için batıda da şansımız var doğuda da. Buna karşılık batıda ve doğuda farklı avantaj ve dezavantajlar da söz konusu. Örneğin; batıda kalifiye insan kaynağına ulaşmak kolay, ancak tüketim doygunluğu var ve rekabet fazla. Doğuda ise kalifiye insan kaynağına ulaşmak kolay değil fakat tüketim alışkanlıkları süratle artma eğiliminde ve rekabet olsa da bu pazarlara ilk girenler çabuk yol alabiliyor” diye konuştu.

Ortadoğu'da büyümenin öncelikli hedefleri olduğunu dile getiren Hilal Suerdem, “Bu pazarların ülkemize karşı bir sempatisi var. Türk markaları seviliyor. Birçoğu ülkemize geldiklerinde markalarımıza karşı ilgi gösteriyorlar” dedi.

Yüksek nüfus, güncel dünyaya halkın yeni açılması, halkın gelirinin bire üç artması, alım gücünün yükselmesi, iç talebin artması, lüks tüketime olan talebin yükselmesi ve modayı takip etmesinin kendilerini Çin'de mağaza açmaya yönlendirdiğini belirten Suerdem, ilk hedeflerinin belli başlı büyük şehirlerde konsept mağaza açarak Kiğılı'yı tanıtmak ve daha sonra bayilik yöntemi ile Çin'in bütün şehirlerinde bulunmak olduğunu söyledi.

Suerdem, ilk bir yıl içinde 5 mağaza ve 20 franchise, ikinci yıl ise 20 mağaza ve 20 franchise hedefiyle yola çıktıklarını belirterek, “Bu çalışmayı Çin'deki tedarikçilerimiz ile işbirliği içinde marka lisans hakkı yöntemi ile geliştireceğiz. Bu yıl, Guangzhou, Shanhai, Hangzhou, Shenzhen, Beijing ve Uygur bölgesine ürün satar hale geleceğiz. Diğer bölgelerde de yapılanmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

e-ticaret bir numaralı mağaza haline geldi

Cumhuriyetin 100'üncü yıldaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine dikkat çeken Suerdem, bunun 100 milyar dolarını hazır giyim tarafından yapılacağını ve bu hedeften önemli bir pay almak istediklerini söyledi. Bu yılki hedeflerinin 4 milyar dolar civarında ihracat yapmak olduğunu dile getiren Suerdem, “İhracatın ciromuzdaki payı yüzde 5 civarında. Şu an mağazalaşmaya önem veriyoruz. Mağaza sayısı arttıkça ihracatımız da artacak. 5 yıl sonra ihracatımız 5 katına çıkacak” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl cirolarının yüzde 28 civarında arttığını ve 2011'i 266 milyon TL ciro ile kapattıklarını aktaran Suerdem, her yıl yüzde 20-25 arasında büyüdüklerini ifade etti. E-ticaretin bir numaralı mağaza haline geldiğini dile getiren Suerdem, e-ticaret sitelerinin 200 mağaza arasında 20. sırada yer aldığını ve 2012 cirolarının yüzde 10'nun e-ticaretten elde edileceğini kaydetti.

Bu yılki yatırım tutarı 5 milyon dolar

2011 yılında hazır giyim sektörüne gelen vergilerin fiyat politikalarının değişmesine sebep olduğunu söyleyen Suerdem, “Tedarik ve stok anlayışını da tekrar gözden geçirmek zorunda kaldık. Fiyatlarımızda bir miktar artış oldu. Fakat artışları minimumda tutarak kardan fedakarlık ettik. Öz kaynaklarımız güçlü olduğundan müşterimizi kalite ve fiyat bazında mağdur etmedik. 2012' e baktığımızda çok daha hareketli ve hızlı bir yıl hedefliyoruz. Avrupa'daki kriz bizi tedirgin etse de yatırımları ve büyüme stratejimizi değiştirmeden yüzde 25-30 büyüme hedefiyle yılı geçirmeyi düşünüyoruz. 2012'de büyük ve uzun süreli projelere imza atıp, hedeflerimize ulaşmak için gerekli her türlü çalışmayı yapacağız. Markamız, hızlı büyüyen, trendleri takip eden, müşterilerine her zaman en iyiyi sunan bir marka olarak gelişmeye devam edecektir” dedi. Suerdem, bu yıl 5 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını, sadece mağazalar için öngördükleri 250 kişilik yeni istihdam ile birlikte çalışan sayısının 2 bin 300'e çıkacağını sözlerine ekledi.

Özgür Gündüz/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kiğılı ilk metaverse mağazasını açtı!
  • 12.01.2023 09:41

Kiğılı ilk metaverse mağazasını açtı!

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, "Geçen yıl gerçekleştirdi ...

Kiğılı, uluslararası bir havalimanında mağaza açan ilk Türk markası oldu
  • 13.04.2022 16:24

Kiğılı, uluslararası bir havalimanında mağaza açan ilk Türk markası oldu

Avrupa’daki büyümesini yeni atılımlarla devam ettiren Kiğılı, Almanya’daki Düsse ...

Kiğılı, İtalya'da 14'üncü mağazasını Bolonya'da açtı!
  • 20.11.2021 11:13

Kiğılı, İtalya'da 14'üncü mağazasını Bolonya'da açtı!

Türkiye'nin önde gelen giyim markası Kiğılı, İtalya'nın Bolonya kentinde satış m ...

AYD Ödülleri’nde tüketicinin tercihi Kiğılı oldu
  • 07.11.2013 13:10

AYD Ödülleri’nde tüketicinin tercihi Kiğılı oldu

Erkek hazır giyimin öncüsü olan Kiğılı, başarılarına yenisini ekledi. Sektördeki ...

Abdullah Kiğılı, Zorlu Center’da 16’ıncı mağazasını açıyor!
  • 09.10.2013 09:49

Abdullah Kiğılı, Zorlu Center’da 16’ıncı mağazasını açıyor!

Abdullah Kiğılı markası, 16’ıncı mağazasını Zorlu Center’da açıyor ...