maritbet girişmaritbet
Karmod deprem bölgesinde 13 bin 600 adet yapı inşa etti!

Karmod deprem bölgesinde 13 bin 600 adet yapı inşa etti!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, Kahramanmaraş depremi sonrası 13 bin 600 adet prefabrik çelik bağımsız yapının inşasını tamamlayarak bölgedeki yaraların sarılmasına katkı sağladıklarını bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karmod'un depremden etkilenen illerde inşa ettikleri yapılar 200 bin metrekareyi geçti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çankaya, bölgede inşa edilen yapılar arasında deprem konteynerleri, prefabrik çelik evler, ticari dükkanlar, zincir marketler, çelik sistem camiler, okul, tuvalet ve duş kabinlerinin yer aldığını belirtti.

Bölgedeki yapı ihtiyaçlarının kısa zamanda karşılanabilmesi için 20'nin üzerinde ekiple hizmet verdiklerine aktaran Çankaya, 'Depremin ilk haftasından itibaren tüm üretimimizi afetten etkilenen 11 ilin yapı ihtiyaçlarının karşılanması için planladık. Deprem konutları ve diğer sosyal donatıların kurulumu için bölgede ekibimiz sürekli görev aldı. Bu ekipleri özellikle ilk 6 aylık süreçte bölgeden hiç çekmedik.' ifadelerini kullandı.

40 ayrı noktada zincir marketin inşasını tamamladık'

Çankaya, çalışmalarının 11 ili kapsamakla birlikte depremden daha fazla etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Osmaniye'de yoğunlaştığını belirterek, şunları kaydetti:

'Konteyner kentlere sevk ettiğimiz deprem konteyneri 6 bin adeti geçti. Bölgede 350 adet kalıcı prefabrik çelik evin kurulumunu tamamlayarak oturuma hazır halde teslim ettik. 1200 adet bağımsız ticari dükkanı prefabrik yapı modelimizle inşa ettik. Ayrıca 40 ayrı noktada zincir marketin inşasını tamamladık. Marketlerin tamamı şu aşamada bölge halkına hizmet veriyor. Malatya’da 2, Hatay ve Adıyaman'da 1'er adet olmak üzere toplam 4 caminin inşasını tamamladık. Kahramanmaraş'ta 13 derslikli Anadolu ve Fen Lisesi’nin inşaatını tamamlayarak eğitime kazandırdık. Bölgeye hazır olarak üretip gönderdiğimiz duş ve tuvalet kabini sayısı ise 6 bin adeti geçmiş durumda. Son aşamada deprem konteyner ihtiyaçları karşılanmış durumda. Bölgede kalıcı konutların inşası kapsamında çelik konstrüksiyon ve prefabrik ev üretimlerimiz devam ediyor.'

  • Etiketler:

Yorum Yaz