maritbet girişmaritbet
Karmod'da "son günler" yoğunluğu!

Karmod'da "son günler" yoğunluğu!

Karmod’da, prefabrik ev ve konteyner alımında ay sonunda sona erecek yüzde 1 KDV uygulaması nedeniyle 'son günler' yoğunluğu yaşanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karmod şubelerine gelen müşteriler, yüzde 1 KDV imkanından faydalanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Pazarlama Müdürü Sezai Gök, yüzde 1 KDV uygulamasının özellikle deprem sonrası barınma ihtiyaçlarını karşılamada vatandaşa büyük kolaylıklar sağladığını ifade etti.

KDV avantajından yararlanmak isteyen vatandaşların çoğunun deprem bölgesi ağırlıkta olduğunu belirten Gök, şunları kaydetti:

'Yüzde 1 KDV uygulaması ağır deprem yıkımıyla karşılaştığımız bir süreçte vatandaşımız için oldukça faydalı oldu. Devletimizin bu konuda öncülük ederek ilk günlerden bu uygulamayı getirmesi çok isabetli bir karardı. Prefabrik ev ve konteyner alımında yüzde 1 KDV uygulamasında son günlere girildiğinden, müşterilerimizde KDV kaynaklı talepler öne çıkıyor. Özellikle deprem bölgesinden KDV avantajı için talepler geliyor. Prefabrik ev ve konteynerlerini yıl sona ermeden teslim almak istiyorlar.'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Cumhurbaşkanlığının 14 Şubat'ta yayımlanan kararında, prefabrik yapı ile konteynerlerin, olağanüstü hal ilan edilen illerde kullanılmak üzere 31 Aralık'a kadar afetzedeler ile KDV Kanunu'nun 17. maddesinin birinci fıkrasında sayılan kurum ve kuruluşlara tesliminde yüzde 1 KDV uygulanması öngörülmüştü.

  • Etiketler:

Yorum Yaz