maritbet girişmaritbet
Kalekim’in Mardin fabrikası yakında hizmete girecek!

Kalekim’in Mardin fabrikası yakında hizmete girecek!

Erzurum’daki fabrikasını yakın zamanda faaliyete geçiren Kalekim’in, Mardin’deki fabrikayı ise eylülde faaliyete geçirmesi bekleniyor

Her türlü yapı kimyasalı konusunda üretim yapan Kalekim, geçen yıl Erzurum ve Mardin'de yeni fabrika yatırımı gerçekleştirdi. Erzurum'daki fabrikasını yakın zamanda faaliyete geçiren Kalekim'in, Mardin'deki fabrikayı ise eylülde faaliyete geçirmesi bekleniyor. İnşaat sektöründe her türlü yapı kimyasallarının üretimi konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, yurtiçinde İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat ve Erzurum Tesisleri'nde üretim yaptıklarını söyledi. Akbaş, ayrıca Kale Grubu'nun ilk yurtdışı yatırımı olan Kalekim Rusya Fabrikası ile Moskova Serpuhov bölgesinde 2008'den beri üretimlerinin devam ettiğini aktardı. Yurtiçindeki yapı kimyasalları fabrikaları ve Rusya Tesisleri'nde yıllık toplam 800 bin ton yapı kimyasalı üretim kapasitesine sahip olduklarını açıklayan Akbaş, İstanbul'da bulunan Kale Boya&Sıva işletmesinde yılda 60 bin ton boya ve 40 bin ton sıva ürettiklerini söyledi. Kalekim olarak yapı kimyasalları alanında lider firmalardan biri olduklarına dikkat çeken Akbaş, “Kalekim çatısı altında, seramik yapıştırıcıları ve derz dolguları üretimini yaparken, su ve ısı yalıtımının yanı sıra, boya-sıva üretimiyle de inşaat sektörünün birçok alanına hitap ediyoruz. Yüzde 60'a yakın pazar payıyla sektörde açık ara önde olan markamız, ülkemizde son yıllarda önemi gittikçe artan su ve ısı yalıtımı konusunda da yenilikçi çalışmalara imza atıyor. Kalekim'de, son üç yıldır özellikle su ve ısı yalıtımını büyümemizin merkezine koyduk. Tüm planlarımızı bu çerçevede oluşturuyoruz” dedi. Geçen yıl yatırımlarını Erzurum ve Mardin'de yeni fabrika kurmaya yönelik gerçekleştirdiklerini açıklayan Akbaş, Erzurum'daki fabrikanın yakın bir zamanda faaliyete geçtiğini, Mardin'deki fabrikanın ise Eylül 2013'te faaliyete başlayacağını söyledi. Bulundukları bölgede liderliği hedeflediklerinin altını çizen Akbaş, yurtiçinde ve yurtdışında yapılması planlanan yatırımlarını ise uygun bir zamanlamayla hayata geçireceklerini kaydetti.

 
Hedef, yalıtımda pazar liderliği
 
Kalekim'in, 1968 yılında kurulan ve Kale Grubu'nun sıva ve boya sektörüne yönelik hizmet veren Kaleterasit AŞ ile 2003 yılında birleşme kararı aldığını hatırlatan Altuğ Akbaş, bu birleşmeyle Kale markalı boya ve sıvaların Kalekim'in ürün gamına dahili olduğunu aktardı. Kalikim ürünlerinin Türkiye ‘seramik yapıştırıcıları' ve ‘derz dolgu' pazarında en çok tercih edilen ürünlerin başında geldiğini savunan Akbaş, Kalekim'in 2004 yılında ise iş ortakları Dow Chemical ve Mardav AŞ ile birlikte Blue'Safe Mavi Kale markasıyla ısı yalıtım sektörüne adım attığını söyledi. Kalekim olarak hedeflerinin yalıtımda pazar liderliği olduğunu vurgulayan Akbaş “Büyüyen ısı yalıtımı sektörüyle birlikte Kalekim olarak 2010 yılında Rockwool ile işbirliği yaparak ürün gamına taş yününü ekledik. Ürün gamımıza EPS'nin de katılmasıyla bu iki ürünü Kale Mantolama Sistemleri markası altında pazara sunmaya başladık. Kalekim olarak su yalıtımı ürünlerinde gerçekleştirdiğimiz önemli atılımlarla bu sektörde de pazar liderliğini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Taşyönüne verdiği garantiyle binaları koruyor

 
Kale Mantolama Sistemleri'nde EPS ve Taşyünü'ne 10 yıl ürün, uygulamaya da iki yıl garanti vererek binaları koruma altına aldıklarını söyleyen Altuğ Akbaş, böylece Kale Mantolama Sistemleri ile uygulama esnasındaki olası yangın, infilak, fırtına gibi hasarlara ve üçüncü şahıslara verilecek zararlara karşı da binaları koruduklarını kaydetti. Akbaş, ‘Uygulama süresine ilave olarak iki yıl kullanım' sürecini kapsayan sigortayla ayrıca uygulama sonrası hatalı çizim, malzeme, montaj ve işçilik nedeniyle meydana gelecek hasarlara karşı da güvence verdiklerini aktardı. Bunun yanı sıra Türkiye'deki konutların dünyadaki değişime ayak uydurması gerekliliğinden yola çıkarak ilk adımı Blue Safe Mavi Kale ile attıklarını açıklayan Akbaş, “Binanın ısıtma enerjisi tüketiminin yılda metrekare başına 15 kWh/metrekarenin altında kalmasını hedefleyen yalıtım sistemi ve ısıtma donanımını zorunlu kılan ‘Pasif Ev' uygulaması, Türkiye'de ilk kez İzmir Urla'da Blue Safe Mavi Kale tarafından yapıldı” diye konuştu. 
 
“Usta Kulübü ile sektöre katkı sağlıyoruz”
 
Yapı sektöründe alanında uzman eleman bulma konusunda sıkıntı yaşandığını dile getiren Altuğ Akbaş, Kalekim olarak sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak ve ustalara yatırım yapmak amacıyla kurdukları ‘Usta Kulübü' ile sektöre katkı sunduklarını aktardı. Bugün üye sayısı 55 bine yaklaşan ‘Usta Kulübü' kapsamında Türkiye'nin çeşitli il ve ilçe merkezlerinde seminerler verdiklerini söyleyen Akbaş, “Bu seminerlerde ustaları ürün ve uygulamalar, Kalekim Usta Kulübü hizmetleri ve yenilikler hakkında bilgilendirmenin yanı sıra dağıtılan hediyelerle de iş yapma olanaklarını geliştirmelerine artı değer katıyoruz. Ayrıca Kalekim'nin Avcılar'da bulunan işletme bünyesindeki İbrahim Yetimova Usta Uyum ve Geliştirme Kursları'nda eğitimler veriyoruz” açıklamasını yaptı.
 

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!
  • 13.10.2022 16:43

Kalekim’den cephe kaplama sisteminde yeni ürün ve hizmet!

Kalekim, dinamik ürünler oluşturmak, yeni fikirler ortaya çıkarmak veya var olan ...

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor
  • 07.06.2022 16:22

Kalekim, 2022 yılında istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Türkiye yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, yurt içi ve yurt dışı ...

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı
  • 22.04.2022 16:03

Kalekim'in ilk çeyrek karı %194’lük artışla, 70,8 milyon TL’ye ulaştı

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılında ulaştığı ...

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti
  • 02.03.2022 15:54

Kalekim, 2021'de 213,2 milyon lira net kar elde etti

Türkiye Yapı kimyasalları sektörünün öncü markası Kalekim, 2021 yılı finansal so ...

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı
  • 14.02.2022 09:03

Kalekim, Lyksor Kimya A.Ş.’nin yüzde 75’ini satın aldı

Kalekim, inşaat malzemeleri sektöründeki portföyünü daha da güçlendirmek am ...