maritbet girişmaritbet
Kale Grubu Cersaie Fuarı’nın yenilikçi yüzü oldu!

Kale Grubu Cersaie Fuarı’nın yenilikçi yüzü oldu!

Türkiye seramik sektörünün lideri Kale Grubu, dünyanın en büyük seramik ve banyo aksesuarları fuarı Cersaie’de, en yeni seramik koleksiyonları ile banyo tasarımlarını sergiledi.

Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarının yanı sıra İtalya'da satın aldığı Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarıyla uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri haline gelen Kale Grubu, seramik ülkesi İtalya'daki Cersaie Fuarı'nın yenilikçi yüzü oldu. Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, “Trend belirleyici, işlevsel, çevreye dost, kaliteli ve özgün tasarım anlayışımızı simgeleyen yenilikçi ürünlerimizle Cersaie'ye farklılık getirdik” dedi. 

İtalya'nın Bologna kentinde 23-27 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlenen Cersaie Fuarı'na, Türkiye ve İtalya'daki tesislerinde ürettiği seramik koleksiyonları ve yenilikçi banyo serileri ile katılan Kale Grubu; toplam 1100 metrekarelik iki ayrı standında, yapıların her türlü ihtiyacına yönelik işlevsel ve estetik çözümleri sergiledi.  

Çanakkale Seramik, Kalebodur, Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarının yer aldığı stantlarda, ziyaretçiler için rahat dolaşım alanları oluşturan Kale Grubu; sergilediği ürün ve serilerin en güzel ifadeleriyle hayalleri süsleyen ambiyanslara dönüştürülmesini sağlayarak, alternatif kullanım alanlarından örnekler sundu.  

Edilcuoghi ve Edilgres markalarının yeni ürünlerini 700 metrekarelik stantta sunan Kale Grubu, Campani markasının yeni serilerini de galeri konseptiyle sergiledi. Edilcuoghi Colorboard serisinin yeni ürünlerinin yer aldığı stantta, ev teması işlendi. Stantta, 4 ayrı koleksiyon ve (80x80 cm dahil) 7 çeşit ebat ile toplam 34 ürün sunuldu. Edilgres bölümünde ise Stonelab ve Woodlab koleksiyonlarının yeni ürünleri, otel teması işlenerek anlatıldı. Edilgres, 6 seri, toplam 7 ebatta 54 teknik ürün ile fuarda yer aldı. 

İtalyan seramik endüstrisi ile köklü işbirliğimiz daha da güçlendi

Kale Grubu'nun, seramik sektörünün dünyadaki en önemli buluşma noktası olan Cersaie Fuarı'na katılan ilk Türk firması olduğunu belirten Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, “1987 yılından bu yana Cersaie Fuarı'nda yer alan Kale Grubu'nun, İtalya'daki seramik endüstrisi ile uzun yıllara dayanan köklü işbirliği, ülkenin seramik üssünde yaptığı marka yatırımıyla daha da güçlendi” dedi.

Kale Grubu yenilikçi ürünlerle Cersaie'ye farklılık getirdi

Türk seramik sektöründe açık ara liderliğini koruyan Kale Grubu'nun, bu alandaki pazar payını yüzde 30'a çıkardığını vurgulayan İhsan Karagöz, “Çanakkale Seramik, Kalebodur markalarının yanı sıra İtalya'da satın aldığı Edilcuoghi, Edilgres ve Campani markalarıyla hızla büyüyen Kale Grubu, uluslararası seramik pazarının en önemli oyuncularından biri haline geldi. Trend belirleyici, işlevsel, çevreye dost, kaliteli ve özgün tasarım anlayışını simgeleyen yenilikçi ürünlerle Cersaie'ye farklılık getiren Kale Grubu; bugün Avrupa'da 3'üncü, dünyada da 12'nci sırada yer alarak Türkiye'nin global marka yaratma yolundaki yeni oyuncusu olarak sahaya çıkıyor” diye konuştu. 

Çanakkale Seramik'in yenilikçi koleksiyonları Cersaie'de Gelin Koleksiyonu ile rafine şıklık, İpek ve İnci'nin naif dokunuşları…

Hayatın en unutulmaz anlarından ilham alan özel tasarım Gelin Koleksiyonu, banyolarda ve yaşam alanlarında benzersiz bir  atmosfer yaratıyor. Bu tılsımlı koleksiyon aradığınız rafine şıklığı, masumiyeti, zarafeti, alımlı banyoları bütünsel banyo konseptiyle iki seride sunuyor. 

Hollywood'da bir balayı esintisi yaratan İnci Serisi, inci parlaklığında, soft inci tonlarındaki renkleriyle incinin doğallığını, zarif ışıltısını banyolara taşıyor. 25x50 R ebatlı üç farklı rölyefli duvar karosu, inci ışıltısını yansıtan dekorları, rölyefli 45x45R sırlı granit yer karosu, seriyi zenginleştiren 3d parçaları, banyo mobilyası ve aksesuarları ile bütünsel banyo ambiyansı yaratan İnci Serisi şıklıktan ödün vermeyen modern romantizmi yaşamınıza getiriyor. 

İpek Serisi ile ipek yumuşaklığını, saten parlaklığını, ipeğin pozitif enerjisiyle rahatlatıcı hissini yaşarken aynı zamanda mistik ve gizemli havasıyla Marakeş'te bir balayı atmosferi yaşayacaksınız. Göz alıcı güzelliğiyle İpek serisi krem ve bronz renklerinde 30x60R ebatlı metalik ışıltılı rölyefli dokuların yanı sıra parlak egzotik mermerlerle ve dekorlarıyla daha sıcak ve feminen ambiyanslar yaratıyor. Zarif olduğu kadar alımlı ve cezbedici de olan İnci ve İpek serilerinin Gelin Koleksiyonu'nda buluşmasıyla modern ve klasiğin harmanlanmış romantizm ruhunu banyolarınıza ve yaşam alanlarınıza taşıyabilirsiniz.

Cersaie Fuarı için mimar Hakan Helvacıoğlu ile özel mekansal tasarımları hayata geçirdiğimiz Gelin Koleksiyonu ile mekanlarınız ışıltınızı yansıtacak.

Maison'dan tılsımlı desenler

Çanakkale Seramik, doğal doku ve betonun dekorasyon trendlerinde daha da popülerleştiği, duvarların tekstil dokularıyla bezendiği günümüzün iki eğilimini Maison Koleksiyonu'nda buluşturuyor. Geleneksel motiflerin yeniden yorumlandığı Maison Koleksiyonu, Natural ve Romance serileriyle mekânlara çarpıcı görsellik kazandırıyor. 

Maison Natural serisi, modern iç mimarinin favorisi brüt beton etkisini metalik efektlerle bir arada sunuyor. Tekstil dokusunun sıcaklığını sıra dışı tonlar ve sofistike desenlerle birleştiren Maison Romance serisiyle ise romantizm banyodan evin her köşesine yayılıyor. Lüksün yeniden yorumlandığı ve Osmanlı motifleriyle yepyeni bir ruha büründüğü Maison Koleksiyonu'nda 30x90 cm ebadındaki rektifiyeli fon karolar, gösterişli dekor alternatifleri ve koleksiyonun tamamlayıcı parçaları birbirinden farklı mekânlar yaratılmasına olanak sağlıyor.

Bohemia, dantelin ihtişamını banyolara taşıyor

Yaşam odaklı tasarımlarıyla mekanlara değer katan Çanakkale Seramik, geleneksel dantel desenlerinin ve tekstil dokularının çağdaş yorumundan oluşan Bohemia serisi ile banyolara hem yalın hem de romantik bir görünüm kazandırıyor.  

Çanakkale Seramik'in geleneksel dantel desenlerini yorumlayarak tüketicilerin beğenisine sunduğu Bohemia serisi, çeyiz ritüelinin ayrılmaz parçası oya ve dantellerin işlendiği banyo tekstilleriyle mükemmel uyum oluşturuyor.  Herkes için özel seçenekler sunmak amacıyla seramik karoda bilinen kalıpların ötesine geçen Çanakkale Seramik, beyaz, lila, krem ve vizon renkleriyle hayata geçirdiği Bohemia serisini, yer karosunda 45x45 cm, duvar karosunda 25x75 cm boyutlarında ve rektifiyeli olarak satışa sunuyor. Bohemia serisinde yer alan 5x25 cm ve 5x75 cm özel parçalar seriye üçüncü bir boyut kazandırıyor.

Illusion ile her bakışta farklı bir güzellik

Üç boyutlu yüzeylerdeki ışık ve gölge oyunları Illusion Koleksiyonu'nda, tıpkı bir illüzyon gibi her bakışta farklı güzellikleri gözler önüne seriyor. Sonsuzluk hissi uyandıran desenleri ve uyumlu mobilyaları ile Illusion Koleksiyonu, banyolarda bütünsel çözümler sunarken; siyah ve beyaz renklerin yarattığı dinamizmi de yaşama katıyor.

Banyolara asil dokunuş: Lady

Çanakkale Seramik, geçmiş dönem porselenlerinden esinlenerek, günümüzün estetik yorumuyla hayata geçirdiği Lady serisi ile, banyolara klasik, lüks ve ışıltılı bir görünüm kazandırıyor. Geleneksel çizgilerden yola çıkarak tasarlanan Lady serisi, çağımızın estetik yorumu ve dinamizmi ile hayat buluyor. Renklerin, sanatsal dekorların, üç boyutlu madalyon parçaların özenle bütünleştiği Lady serisi, feminen bir dokunuş ile yaşam alanlarında yerini alıyor. Ayrıca kullanılan özel kaplama sırlarla, seramik yüzeyin ekstra parlak olmasının sağlandığı seri; ışığın yansımasıyla pırıl-pırıl, ışıl-ışıl banyolar yaratarak, tüketicinin beğenisini kazanıyor.
Özel tasarımlarıyla seramik karoda bilinen kalıpların ötesine geçen Çanakkale Seramik, Doğu'nun mistisizmini romantik parlak renklerle birleştirmek isteyenlerden, banyosunun zemininde halı efekti oluşturacak bir döşeme uygulamasını tercih edenlere, özel seçenekler sunuyor. Aquamarin, kahve, krema ve bej renklerinden oluşan Lady serisi; ayrıca kenar, köşe ve dekorlu duvar karoları ile yer karolarını, rektifiyeli 25x25, 25x75 ve 45x45 cm ebatlarıyla yaşam alanlarına taşıyor.

İpeksi yüzey ve ışıltılı dokusuyla Divine, romantik mekanlar yaratıyor

Modern renklerin soft ve romantik tonlarla harmanlandığı Divine Serisi, iki farklı duvar karosunun ipeksi saten yüzeyi ve ışıltılı dokusuyla, kullanıcıları zamanın ötesine taşıyor. Çanakkale Seramik'in, floral ve çizgisel desenler sunan iki ayrı dekorla ürettiği bu şık seri; eşsiz renk ve dokuya sahip bordürleri ile sıra dışı mekanlar, stil sahibi banyolar yaratıyor.

Matilda'dan masalsı banyolar

Çanakkale Seramik, romantik ruhunu İngiliz asaletiyle birleştiren Matilda Serisi ile evlerdeki feminen duyguları harekete geçiriyor. Duyguların özgürlüğünü ifade eden seri, soft renkleri ve özel dekorlarıyla baharın enerjisini, ışıltısını, çiçeklerini ve kelebeklerini evlere getiriyor. Matilda, masalsı banyolara sahip olmak isteyenler için ideal bir seçenek oluşturuyor. 

Şıklık ve sadeliği bir arada isteyenler için Sandima

Çanakkale Seramik Sandima Serisi, farklı  yüzey ve geometrik desenlerin modern havasıyla metropolitan  mekanlar yaratıyor. Geometrinin, değerli malzemeler ve modern renkler  ile birleştiği seride şıklık ve sadeliği bir arada bulabileceğiniz mekanlar yaratılıyor.

Emporio, travertenin çekici dokusunu seramikle buluşturuyor

Yaşam odaklı tasarımlarıyla mekanlara değer katan Çanakkale Seramik, travertenin doğal ve çekici dokusu ile seramiği buluşturduğu Emporio Serisi ile, iç ve dış mekanlarda mükemmel bir atmosfer yaratıyor. Çanakkale Seramik, doğal doku ve travertenin dekorasyon trendlerinde daha da popülerleştiği günümüzde, travertenin çekici dokusunu seramikle buluşturarak, mekanlara doğallığı ve dinginliği getiriyor. İsmini, İtalya'daki Sabin Tepeleri'nin batı yamaçlarında bulunan Tivoli kentinden alan “Traverten”in doğal dokusu, suda bulunan minarellerin zaman içerisinde ince katmanlar halinde kayaların üzerine çökmesiyle oluşur. Çanakkale Seramik, işte bu özel dokuyu, sırlı granit olarak yaşam mekanlarına taşıyor. Doğanın sunduğu renkleri mekanlarında görmek isteyenler için tasarlanan Emporio Serisi; parlak, mat, antislip yüzey seçenekleri ve kemik, bej, kahve, gri renkleriyle, yaşam alanlarında farklı bir atmosfer oluşturmayı tercih eden kullanıcılara hitap ediyor. Emporio Serisi, 30x60 cm ebadında, iç ve dış mekan kullanımına uygun özellikleriyle, tüketici ve profesyonellerin beğenisine sunuluyor. 

Forest ve Country, ahşap dokusunu mekânlara taşıyor 

Modern teknolojisi ve zengin ürün seçenekleriyle tüketicilerin beğenisine hitap eden Çanakkale Seramik, doğanın dokularını taşıyan ahşap görünümlü özel serileri “Forest” ve “Country” ile mekânlarda büyüleyici atmosferler yaratıyor. Herkes için özel seçenekler sunmak amacıyla seramik karoda bilinen kalıpların ötesine geçen Çanakkale Seramik'in, “Forest” ve “Country” serileri, 15x90 ebatlarında tasarlanan sırlı granit karolarla modern çözümler sunuyor. 

Ahşabın benzersiz yüzeyi Forest'ta hayat buluyor: Kavak, sedir, kestane, karaçam ormanlarının tonları ve ahşabın göz alıcı dokusunu 15x90 ebadındaki seramik karolarda bütünleştiren Forest serisi, doğayı mekânınızın bir parçası haline getiriyor. Ahşabın benzersiz yüzeyinin seramikte hayat bulduğu seri; konut, otel, ofis veya kafelerin yanı sıra geniş iç ve dış mekânlarda doğal bir görüntü oluşturuyor. 

Country doğal ahşap ile seramiği harmanlıyor: Kuzey ülkelerinin tertemiz havasıyla evinizde doğaya dönüş hissini uyandıran Country serisi, ahşabın sıcaklığı ve doğallığıyla seramiğin dayanıklılığını bütünleştiriyor. 15x90 cm ebadında bal, haki ve fındık renklerinde üretilen Country serisi, organik yaşamla aramızda fiziksel bir bağ oluşturuyor. Doğanın en güzel dokularını yansıtan Country serisi, ahşabın estetik görüntüsünü mekânlara taşıyor.

Doğanın dingin ruhunu yansıtan Chakra'dan natürel dokunuş

Çanakkale Seramik, doğanın dingin ruhunu yansıtan Chakra Serisi ile yaşam alanlarında natürel dokunuşlar ve pozitif duygular yaratıyor. Chakra serisi 15x90 cm ebadı ve kalıplı dokusuyla ahşabın doğallığını ve huzurunu mekanlara taşıyor.

Voyage ile banyolarda ışıltılı atmosfer

Çanakkale Seramik, elmasın parlaklığı, kristallerin ışıltısı ve yıldızların ışığını, banyolarda rüya gibi bir atmosfer yaratmak isteyenler için Voyage Serisi'nde buluşturuyor. Voyage, ışıltılı özel dokusuyla banyolara göz alıcı ve etkileyici bir hava katarken, 3 boyutlu özel parçalar, dantel etkisi veren floral dekorlar ve modern görünümdeki geometrik dekorlarla banyoları zenginleştiriyor.

Kalebodur, ilklere imza atıyor

Türkiye'de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur'un, özellikle mimarlar ve tasarımcılara sunduğu serileri: Cement grubu serileri; C-Extreme, C-Stone,  C-Wood, Cement 2.0, Softwood, Kalesinterflex C-Stone, Kalesinterflex Marbles, Aurora 490, Natural Stones & Marbles, Luxury Marbles, Madera, Vintage, Kalesinterflex, Kalesinterflex Natural Stone, Elhamra, Vesta, Shell, Ikon, Sahara, Garden Stone, Super Nova, , Lateres, Blend, Habitat, Fosil, Sendero, Wave, Patio, Grava, Atrio, Rock, Oxido, Soft, Momentum, Insula, Zelve.  

Ahşap, traverten ve beton C-Extreme serisinde buluşuyor

Kalebodur, mimarinin vazgeçilmez üç farklı malzemesi ahşap, traverten ve betonu, C-Extreme serisinin her karosunda buluşturuyor. Bu üç farklı malzemenin dokusunun mat olarak karodan karoya değiştiğini hissettiren seri, 30x120, 20x120 ve 12x120 gibi ince uzun ebatlarıyla döşemede farklılıklar yaratıyor. Renkli fullbody porselen ve rektifiyeli olarak üretilen bu serinin beyaz, gri ve antrasit olmak üzere 3 rengi bulunuyor. 

Bilinen en iyi ahşap, traverten ve modern mimarinin miladı olarak kabul edilen beton yüzey dokusunun buluştuğu her bir karoya dikkatle bakıldığında; ahşabın lifleri, budakları, traverten dokusunun çizgisel ögeleri, beton yüzeylerde belirgin görülen çimento suyunun izleri fark ediliyor. Bir karoda beton efekti ağırlıkta iken, diğer bir karoda ahşap veya traverten efekti görülüyor. Bu da döşendiğindeki görsel etkiyi zenginleştiriyor. 

Beyaz, gri, antrasit gibi soğuk renklerde üretilen C-Extreme, 30x120, 20x120 ve 12x120 ebatlarında sunuluyor. Genelde sadece ahşap efektli ürünlerde görülen ince uzun ebatların bu seride kullanılması doğal olarak ürünün algısını farklılaştırarak modernleştiriyor. Renkli bünyeye sahip yüzde 100 porselen olarak üretilen seri rektifiyeli olup üstün yüzey dayanımı ve mat natural dokunuşu sayesinde iç-dış mekan, yoğun trafik zemin ve duvar kaplamalarında rahatlıkla kullanılabiliyor.

En iyi ahşap görünümlü porselen karo: Softwood

Masif olarak üretilen doğal ahşap parkelerden ayırt edilemeyecek kadar gerçekçi görünüm ve yüzey dokusuna sahip Softwood Serisi, geçen yılların doğal ahşap kaplamalara verdiği o beğenilen otantik eskimiş görünümü başarılı bir şekilde yansıtıyor. 30x120, 20x120 ve 12x120 gibi doğal ahşap ebatları ile birebir aynı 3 renk ve fullbody porselen olarak üretilen seri, ebadına göre 20'ye kadar, karodan karoya değişen varyasyon zenginliğine sahip. Softwood serisi kaymaz ve kolay temizlenen yüzey dokusu sayesinde iç mekan zemin kullanımlarında uzun ömürlü ve bakım gerektirmeyen en iyi ahşap görünümlü porselen karo olarak karşımıza çıkıyor. 

Zelve: Doğaya dokunmanın en kolay yolu

Zelve, birbiri ile uyumlu farklı renk ve desenden oluşan karolardan oluşuyor. Dokunulduğunda hissedilen doğal taş dokusu sayesinde ürünü doğalından ayırt etmek neredeyse imkansız. Dijital teknoloji ile karodan karoya değişen farklı desen ve renkte üretilmesi, yüzey rölyefi ile uyumlu tasarımı sayesinde doğal görüntüyü mekana çok iyi yansıtıyor. 

El yapımı tadında kesme taş işçiliği Insula ile mekanlara taşınıyor

Insula serisi, bilinen klasik dört köşeli olmayan amorf yapıdaki kenar detayı ile döşendiğinde karolaj etkisini ortadan kaldıran bir görüntü yaratıyor. Yani ürünün nerede başlayıp nerede bittiğini anlamak imkansız hale geliyor. Tasarımında bulunan kesme taş görünümleri arasında yer alan derz efektleri gerçeği ile birebir uyumlu seride, ürün kenar detayları da bu kullanımı destekliyor. İki farklı rölyef tasarımı ve farklı desen seçenekleri ile özellikle dış mekan zemin kullanımlarında zengin doğal görünüm sağlıyor. 

Kalebodur Kalesinterflex C-Stone: Teknik, yenilikçi ve modern 

Sadece 3 milimetre kalınlığında ve 1x3 metre ebadında dünyanın en ince, en büyük boyutlu ve tek esneyebilen porselen seramiği olan Kalebodur Kalesinterflex, modern C-Stone serisiyle mimari tasarımlara farklı bir bakış kazandırıyor. Kendi kendini temizleyen, antigrafiti ve antibakteriyel özel yüzeye sahip Kalesinterflex, yeni fikirlerin uygulanmasına ve modern yaşam alanları yaratılmasına imkân sağlıyor. 

Doğal taş, çimento yüzey efektiyle buluşuyor: Doğanın büyüleyici taş dokuları, mimarların vazgeçemedikleri çimento yüzey efektiyle Kalesinterflex C-Stone serisinde hayat buluyor. Kalebodur'un, 1000x3000 mm ebadında, 3 mm ve 5 mm inceliğinde porselen seramik olarak ürettiği Kalesinterflex C-Stone; başta cephe uygulamaları olmak üzere büyük ebat kullanımının artı değer kattığı projelere büyük avantajlar sağlıyor. 

Prestjili projelerin vazgeçilmezi olacak: Güçlü tipolojisi ile öne çıkan C-Stone, dayanıklı full body porselen yapısı, üstün yüzey dayanımı ve zengin yüzey dokusu çeşitleri ile hem uzun ömürlü ve kullanışlı hem de son derece modern bir seri oluşturuyor. Prestijli projelerin vazgeçilmezi olmaya aday Kalesinterflex C-Stone serisi; farklı kullanım alanları için birbiriyle uyumlu ve özenle seçilmiş beyaz, bej, açık kahve, koyu kahve, gri ve antrasitten oluşan 6 renk alternatifi sunuyor. 

KSFX Marbles: Dünyaca ünlü mermerler, 100x300 cm porselen karolarda

3 mm ile dünyada üretilebilen en ince porselen karoya sahip Kalebodur, Kalesinterflex Marbles serisi ile  Calacatta, Zebrino, Travertino, Crema Marfil, Pulpis, Mocha Perla gibi dünyada tanınmış mermerleri 100x300 cm ebadına aktarıyor. Doğal mermerde aranan saten dokunuşun, varyasyonun ve derinliğin aynen hissedildiği Marble Serisi, standart olarak yüzeye entegre edilmiş antibakteriyel, easy clean ve fotokatalitik özelliği sayesinde kendi kendini temizleme özelliğine sahip. Üretim teknolojisinden gelen inceliği ile bir mermere nazaran daha hafif ama daha sağlam olan Marble Serisi, bina iç ve dış cephe kaplamalarında, hijyenin gerekli olduğu zemin ve duvar uygulamalarında tasarımcılara mermerin tüm ihtişamını eksiksizce sunuyor. 

Kalebodur'dan tasarımları değiştirecek ürün: Aurora 490 

“Yaratıcılığınızın yapı taşı” Kalebodur, adını Roma Mitolojisi'ndeki Şafak Tanrıçası Aurora'dan alan renkli porselen karoları, Aurora 490 adıyla yapı dünyasıyla buluşturdu. Kutuplara yakın noktalardan gözlenebilen ve geceleri daha net görülen kuzey ışıkları anlamına gelen Aurora, ismini verdiği bu yeni seri ile Türkiye seramik sektöründe yapı taşlarını yerinden oynatacak bir kategori yarattı. 

Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nin inovatif çalışmalarının son ürünü olan ve 490 renk seçeneğinden oluşan Aurora 490 renkli porselen karolar; özellikle iç ve dış cephe kaplamalarında renk zenginliğine, bir renkten başka bir renge geçişte ara tonların olmasına önem veren tasarımcılar için geliştirildi. Mimarların yaratıcılıklarına hitap eden Kalebodur, Aurora 490 serisiyle, 3-10 mm kalınlıkta, 30x60 cm'den 100x300 cm'ye kadar değişen ebatlar sunan renkli karolar üretiyor. 490 rengin her birinden talebe göre 1 metrekare dahi üretim yapabiliyor. 

Aurora 490, üretim ebatlarının yanı sıra, sarıdan kırmızıya, maviden yeşile, pembeden turuncuya, en beyazdan en siyaha kadar uzanan renk çeşitliliği ile dünyada tek ürün olarak öne çıkıyor. Aurora 490'daki özel yüzey morfolojisi nedeniyle kir, bakteri, küf ve is yüzeyde tutunamadığı için daima temiz kalıyor. Özellikle geniş brüt yüzeylerin hâkim olduğu alışveriş merkezleri, spor salonları, iş merkezleri, ofis binaları, eğitim ve sağlık binaları gibi ticari ve kamu binalarının dış cepheleri ile bu binaların iç mekân duvar kaplamalarında renk ile farklılık yaratmak Aurora 490 ile çok kolay. 

Kalesinterflex: Dünyanın en ince, en büyük ve tek esneyen seramik karosu

Gerçekleştirdiği ilklerle, dünyanın en teknik seramiklerini üretme kapasitesine sahip olduğunu kanıtlayan Kalebodur, dünyanın en ince, en büyük ve tek esneyebilen porselen karosu Kalesinterflex ile seramik sektöründe ilklere imza atıyor.

Kalebodur Kalesinterflex: En ince, en büyük, tek esneyebilen

Ağırlık: Bir Kalesinterflex seramik karo yaklaşık 21 kg (7kg/m2) ağırlığında.
Esneklik: 1000x3000x3 mm ebadındaki Kalesinterflex Fit levhanın dışbükey esneklik yarıçapı 5.5 mm  
Ateşe Dayanıklılık: Kalesinterflex ateşe tamamen dayanıklı, alev almaz ve yanmaz nitelikte.
Kimyasallara Dayanıklılık: Kalesinterflex yüzeyindeki koruyucu sır tabakası ve porselen yapısı sayesinde en güçlü kimyasallara (asit ve bazlar) karşı dayanıklı.
Kesme: Kalesinterflex, standart cam ve seramik kesicileri ve bilgisayar kontrollü otomatik kesme ve delme makineleri ile istenen boyutlarda kesilebiliyor.
Delme: Kalesinterflex, cam ya da benzer malzemeler için kullanılan alet ve matkaplar ile delinebileceği gibi diğer bilinen otomatik aletlerle de delinebiliyor.
Çevre Dostu: Çevreye duyarlı bir teknoloji ile üretilen Kalesinterflex, Ecospecifier belgesine sahip. Geleneksel seramik üretim süreçleriyle karşılaştırıldığında gaz ve toz emisyonu 20 kat, CO2 emisyonu ise 1000 kat daha az. 
Fotokatalitik: Kalesinterflex nanokompozit yüzey özelliği sayesinde fotokatalitiktir. Leke tutmaz, yağmur ve güneş ışığı sayesinde lekeler temizlenir.
Antibakteriyel: Yetersiz aydınlatmaya sahip ortamlarda dahi hem iç mekanları hem de dış mekanları bakterilerde korur. Hijyeniktir, bakterilere, küfe ve mantara karşı dayanıklıdır. Kalesinterflex Antibakteriyel ürün güvencesi TÜBİTAK tarafından onaylıdır.
Antigrafiti: Boya kalemi, keçeli kalem ve tahta kalemi yazıları kolayca silinir ve temizlenir.

Kalebodur EPD'li ürünleri ile fuarda

Türkiye'de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur'un, Cersaie Fuarı'nda sergileyeceği ürünlerin hepsi, Çevresel Ürün Deklarasyonu - EPD (Environmental Product Declarations) adlı “çevre etiketi”ne sahip. 

Kısaca Kale Grubu Hakkında 

1957 yılında Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. ile temelleri atılan Kale Grubu, Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük etmiş, bu alandaki yatırımları ile bir dünya devi haline gelmiştir. Zaman içerisinde makine ve parça imalatı, savunma, kimya, elektrik malzemeleri, enerji, bilişim, nakliye, turizm ve gıda sektörlerinde yatırımlar yaparak büyüyen Kale Grubu, bugün her biri kendi alanlarında lider 17 şirkete sahip, Çanakkale başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli lokasyonları ile İtalya ve Rusya'da fabrika ve marka yatırımları olan, 5 bini aşkın çalışanı ile faaliyet gösteren Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarından biridir. Kale Grubu bugün Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisi, Yapı Kimyasalları sektöründe üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa'da ise 5'inci şirket durumundadır. Ayrıca yüzde 100 özel sermayeli bir Türk şirketi olarak havacılık ve savunma konusunda uluslararası alanda itibar kazanmış bir yapıya sahiptir. 100 ülkede, 400'ü aşkın noktada Kale markalı ürünler tüketicilerle buluşmaktadır. Kale Grubu, yarım asırdan bu yana sanayici kimliği ile topluma hizmet ederken kurucusu İbrahim Bodur'un ilke ve görüşleri doğrultusunda, başta eğitim ve sağlık olmak üzere kültür, sanat, bilim ve spor konularında topluma her zaman katkıda bulunmuş, bu katkılarını düzenli hale getirmek üzere Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nı kurmuştur.

www.kale.com.tr

Yorum Yaz