maritbet girişmaritbet
Kale Grubu, bu yıl sektördeki pazar payını yüzde 35’e çıkaracak!

Kale Grubu, bu yıl sektördeki pazar payını yüzde 35’e çıkaracak!

Kale Grubu, bugün itibarıyla Avrupa’nın üçüncü, dünyanın 12’nci en büyük seramik karo üreticisi

 

Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, Çanakkale Seramik Fabrikaları ile Türkiye'de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden Kale Grubu'nun bu alandaki yatırımları ile dünya genelinde tanınan bir marka haline geldiğini söyledi. Bugün itibarıyla Avrupa'nın üçüncü, dünyanın 12'nci en büyük seramik karo üreticisi olduklarının altını çizen Karagöz,yapı kimyasallarında ise üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgede birinci, Avrupa'da ise beşinci sırayı aldıklarını dile getirdi. Karagöz, 2012 yılında iyi bir ivme yakalayan ve marka iletişimi sayesinde anılan dönemde satışlarını artıran firmalarının, Çanakkale Seramik Saraylı koleksiyonuyla da piyasada önemli bir başarıya imza attığına vurguladı. Bu yıl içinde de sektöre farklı olanı getirme prensibiyle çalışmalarının süreceğine atıfta bulunan Karagöz, pazar paylarını da  yüzde 35'e çıkaracaklarının bilgisini verdi.
 
“Pazarın lideriyiz”
 
Ana faaliyet alanları  olan seramik sektöründe Türkiye pazarının lideri olduklarına vurgu yapan İhsan Karagöz, “Kaleseramik'te kapasite artırıcı ve modernizasyon yatırımlarına ağırlık verirken yeni serilere de odaklandık. Bugün dünya seramik karo ticaretinin yüzde 2'sini tek başına gerçekleştiren Kaleseramik bünyesinde, toplamda 3 bin adet ürün gamı ile seramik karo, vitrifiye, banyo ve mutfak mekanı çözümü sunan ürünlerimizi kendi tesislerimizde, en güncel teknolojiyle üretiyoruz. Kaleseramik olarak Türkiye'de yüzde 29'a varan payımızla, en yakın rakibimizin üç katı kadar büyüğüz. İhracat rakamlarına baktığımızda Kaleseramik olarak 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 25 oranında büyüme sağladık. Bu anlamda sektörün amiral gemisi olduk” dedi. Firmalarının tasarım ve yenilikleriyle her kesimi kapsayan bir ürün gamına ulaşmak istediğine işaret eden Karagöz, “Ulaşılabilir markalar, iyi tasarlanmış özgün ürünler ve çözümlere her daim sahip olmalı. Bu amaçla her fiyat seviyesinde, her zevke uygun geniş ürün gamı stratejimiz devam edecek” değerlendirmesini yaptı.
 
Ciromuzun yüzde 2'sini Ar-Ge'ye ayırıyoruz
 
Kaleseramik olarak bugüne kadar 14 farklı lokasyonda gerçekleştirdikleri tüm araştırma ve geliştirme faaliyetlerini 5 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurdukları yeni Ar-Ge merkezinde topladıklarını açıklayan İhsan Karagöz, “Yaklaşık 30 milyon TL'lik  yatırımla kurduğumuz Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nin yetkinliklerini Kale Italia bünyesindeki Ar-Ge merkezi ile birleştiriyoruz. Grup olarak 2015 yılına kadar ciromuzun yüzde 2.2'sini Ar-Ge'ye ayıracağız. Bu Türkiye ortalamasının iki kat üzerindedir. Bilim çevreleriyle etkin işbirliği içinde yenilikler yaratarak, hem müşterilerimize daha iyi ürünler sunmak hem de grubumuzun dünya ölçeğinde rekabetini sağlamayı hedefliyoruz”  şeklinde konuştu.
 
Kale Grubu olarak sürdürülebilirlik kavramıyla ilgili hammadde alımından imalata, dağıtıma ve tüketici kullanımına kadar her aşamada çılaşma içinde olduklarının altını çizen Karagöz, “Kaleseramik tüm seramik ürün gruplarında Alman İnşaat ve Çevre Birliği (IBU) tarafından onaylanan Çevresel Ürün Deklarasyonları (EPD) almaya hak kazanan ilk Türk firması oldu” dedi. Çevreye verdikleri önemi su tasarruflu ürünleriyle gösterdiklerine de dikkat çeken Karagöz, “Kale markası ile ürettiğimiz, yalnızca 2.7 litre su harcayarak çalışan klozetler ile yüzde 55 su tasarrufu sağlıyoruz. 6 litrelik klozetlerin yaygınlıkla kullanıldığı Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirerek, bir yılda kişi başı ortalama 4 bin 320 litre su tasarrufu elde ediyoruz. Fotoselli armatürlerimizle de yüzde 50 oranında daha az su tüketimi sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Saraylı'da bir Osmanlı esintisi
 
Kale Grubu olarak, UNICERA 25'inci Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nda; Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarının yanı sıra İtalya'da satın aldıkları  Edilcoughi ve Edilgres markalarıyla şer aldıklarını anlatan İhsan Karagöz, özellikle Saraylı koleksiyonlarıyla hayli iddialı olduklarını bildirdi. Bu koleksiyonun geleneksel Osmanlı mimarisi ve dekorasyon anlayışını Çanakkale Seramik yorumuyla günümüz banyolarına taşıdığını anlatan Karagöz, “Saraylı Koleksiyonu; gösterişli desenleri, geleneksel ile moderni incelikle birleştiren çizgileriyle, yüzlerce yıllık geçmişi olan saray motiflerini modern çizgilerle seramik karolar, banyo mobilyası ve vitrifiye ürünlerine yansıtıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun ihtişamlı yaşam tarzını evinde hissetmek isteyenler için tasarlanan Saraylı Koleksiyonu, mermer dokusunu altın ile birleştiren Birun Serisi ve zümrüt, yakut ve safir renklerini Osmanlı motifleriyle birleştiren Enderun Serisi ile sarayların ihtişamını aratmıyor” yorumunu yaptı.
 
Maison koleksiyonlarında ise iki trendi tek bir koleksiyonda topladıklarını anlatan Karagöz, “Doğal dokuların ve yapının en ham hali olan betonun dekorasyon trendlerinde daha da popülerleştiği, aynı zamanda duvarların tekstil dokularıyla bezendiği günümüzde Maison koleksiyonu bu iki trendi tek bir koleksiyonda topladı. Lüksün yeniden yorumlandığı ve Osmanlı motifleriyle yepyeni bir ruha büründüğü bu koleksiyonda 30x90cm ebadındaki fon karolar, gösterişli dekor alternatifleri ve koleksiyonun tamamlayıcı parçaları birbirinden farklı mekanları oluşturmaya yardımcı oluyor” dedi.
 
Yine Osmanlı esintisinin bulunduğu Lady serisinin geleneksel Osmanlı porselenlerinden yola çıkarak tasarlandığını anlatan Karagöz, “Renklerin, sanatsal dekorların, üç boyutlu madalyon parçaların özenle entegre edildiği seri, feminen bir dokunuş ile yaşam alanlarında yerini buluyor” diye konuştu. Ayrıca Osmanlı dönemdin ilham alan Sema serisinin de dönemin tarzını modern bir yaklaşımla yorulmadığını anlatan Karagöz, “Dekor ve mozaiklerle yaratılan mükemmel atmosferin klasik ve modern yaklaşımı, 45x45cm yer karolarındaki Marmara Mermeri'nin eşsiz dokusu ile seriyi mükemmel şekilde tamamlıyor” ifadesini kullandı.
 
Edilcuoghi'den İtalyan dokunuşları
 
İtalya'nın seramik üssü Sassuolo bölgesinde karo seramik üretimi yapan Edilcuoghi markasını bünyesine katan Kale Grubu'nun fuarda Edilcuoghi'nin “İstanbul” serisini de sergileyeceğinin bilgisini veren İhsan Karagöz, “Dünyanın en büyüleyici şehrinin yansımalarından ilham alan Edilcuoghi, eşsiz seramik serilerinden İstanbul'u, İtalyan tasarımıyla harmanladı. Türk dokusunu yansıtan öğelerle dekore edilen feminen, sade ve romantik duvar karoları ile donatılan banyolar, yeni İtalyan dokunuşuyla tanışıyor”şeklinde konuştu. Buna ilave Edilcuoghi markasının zarafet ve stil kentini yansıtan "Londra" serisi ile, gösterişli olmayan bir lüks anlayışı sunduklarına değinen Karagöz, “Bu dengeli birlikteliğin yansıtıldığı banyolar, geleneksel İngiliz tarzı ile yeni İtalyan dokunuşuyla yeniden yorumlanıyor” dedi.
 
Türkiye'de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur'un mimarinin vazgeçilmez üç farklı malzemesi ahşap, traverten ve betonu, C-Extreme serisinin her karosunda buluşturduğunu da sözlerine ekleyen Karagöz, şunları kaydetti: “Bu üç farklı malzemenin dokusunu mat olarak karodan karoya değiştiğini hissettiren seri, 30x120, 20x120 ve 12x120 gibi ince uzun ebatlarıyla döşemede farklılıklar yaratıyor. Renkli fullbody porselen ve rektifiyeli olarak üretilen bu serinin beyaz, gri ve antrasit olmak üzere üç rengi bulunuyor.
 
Bilinen en iyi ahşap, traverten ve modern mimarinin miladı olarak kabul edilen beton yüzey dokusunun buluştuğu her bir karoya dikkatle bakıldığında; ahşabın liflerini, budaklarını, traverten dokusunun çizgisel ögelerini, beton yüzeylerde belirgin görülen çimento suyunun izleri görülebiliyor. Bir karoda beton efekti ağırlıkta iken, diğer bir karoda ahşap veya traverten efekti ağırlıklı görülebiliyor.  Bu da döşendiğindeki görsel etkiyi zenginleştiriyor.”
 
Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında
  • 09.04.2014 11:15

Kale Grubu'nun düzenlediği basın toplantısı yayında

Kale Grubu genel değerlendirme yapmak amacıyla toplantı düzenledi. Toplantıdan ö ...

Daire Kartal'da 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor
  • 23.11.2018 15:55

Daire Kartal'da 2 yıl kira garantisi fırsatı sunuluyor

Bodur Gayrimenkul, Daire Kartal projesinde yeni bir kampanya başlattı. ...

'Düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanına ihtiyaç var'
  • 27.07.2018 13:23

'Düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanına ihtiyaç var'

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, inşaat sektörü ile ilgili önemli açıklama ...

Bizim Evler Güzelce yüksek yatırım potansiyeli taşıyor
  • 12.06.2018 15:57

Bizim Evler Güzelce yüksek yatırım potansiyeli taşıyor

İhlas Yapı’nın Kale Grubu ile hayata geçirdiği Bizim Evler Güzelce Büyükçekmece’ ...

Çanakkale'nin akıllı şehir olması için kolları sıvadılar!
  • 22.02.2017 10:38

Çanakkale'nin akıllı şehir olması için kolları sıvadılar!

Kale Grubu ve Türkiye Bilişim Vakfı, Çanakkale’nin akıllı şehir haline dönüşmesi ...