maritbet girişmaritbet
Kadir Has Üniversitesi her alanda kaliteyi benimsiyor!

Kadir Has Üniversitesi her alanda kaliteyi benimsiyor!

Evrensel üniversite olmak her alanda kaliteden geçer

 

2011-2012 eğitim öğretim yılında 571 öğrenci Kadir Has Üniversitesi'nin diplomasını almaya hak kazandı. Bugün 5 bini aşkın öğrencisiyle 15. yılını kutlayan Üniversite, evrensel bir üniversite olmanın ana kriterinin 'her alanda kalite' olduğunun bilincinde 
 
Kadir Has Üniversitesi toplumda karşılığı olan değerlere sahip bir üniversite. Bunların başında kurucusu merhum Kadir Has'IN toplumsal hafızada sahip olduğu olumlu algılanış, üniversitenin güçlü bir vakfa dayandığı algısı, kaliteye önem veren yaklaşım sergilemesi ve bir kent üniversitesi olup evrensel üniversiteler arasındaki yerini koruma olduğu algısı öne çıkıyor. Bu yıl 15. yılını kutlayan Kadir Has Üniversitesi, 1997'de 4 öğrenciyle başladığı yolculuğuna bugün 5 bini aşkın öğrencisi ve bir o kadar da mezunuyla devam ediyor. Kuruluşundan bu yana sürdürülebilir büyümeyi hedefleyen üniversite; bir kent üniversitesi olmasının yanı sıra öğrencilerine yurtdışında ve sektörel anlamda çok sayıda imkanlar sunuyor. Son iki yılda dünya üniversiteleri ile yaptığı anlaşmalar yüzde 100 arttı.
 
Khas sürekli kendini yeniliyor 
 
Fakülte birleşimi ve isim değişlikleri: 
 
Fen Edebiyat ve Mühendis Fakülteleri; Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında birleşti.
 
İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin adı İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değişti. 
 
Güzel Sanatlar Fakültesi'nin adı Sanat ve Tasarım Fakültesi oldu.
 
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Kadir Has Meslek Yüksekokulu olarak birleşti. 
 
Bölüm isim değişiklikleri ve yeni bölümlerin açılması süreci tamamlandı: 
 
Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün adı Elektrik ve Elektronik Mühendisliği oldu.
 
İktisat Bölümü'nün adı Ekonomi Bölümü olarak değiştirildi.
 
¦ Uluslararası Finans daha önce Uluslararası Ticaret ve Finans oldu.
 
Mimarlık Bölümü ve Adalet Meslek Yüksek Okulu açıldı.
 
Khas Hukuk, AİHM ve Avrupa Konseyi'nde 
 
Hukuk Fakültesi 3. sınıfta İnsan Haklan Hukuku dersini alan öğrenciler Fransa Strasbourg'taki Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Konseyi kurumlarını ziyaret ediyor. 
 
Mahkeme'deki Türk ve İsviçreli hukukçular ile AİHM'in işleyişi ve geleceği üzerine eğitim seminerlerine katılan öğrenciler; Konsey'de Avrupa Sosyal Şartı uzmanları ile Şart'ın denetim mekanizması üzerine, Bakanlar Komitesi'nde ise AİHM Kararları'nın İnfazı Bürosu uzmanları ile AİHM'in Türkiye ile ilgili vermiş olduğu kararlann uygulanması üzerine bilgileniyorlar.
 
Avrupa yaz okulu programlan 
 
Salzburg Üniversitesi Hukuk Fakültesince her yıl düzenlenen ve önemli bir kısmı Avrupa Birliği Komisyonu'nca finanse edilen Avrupa Özel Hukuk Yaz Okulu Programı, Avrupa'da bulunan değişik ülkelerden gelecek öğrenciler ve üniversite hocalarıyla birlikte spesifik özel hukuk konularının, değişik Avrupa ülkelerindeki teori-uygulama ve içtihatlarını karşılaştırmalı bir bakış açısı ile ele almalarına yarayan bir program. Programa 2,3 ve 4. sınıf öğrencileri katılabiliyor. Başvuru sayısının fazla olması halinde gönderilecek öğrencilerin seçilmesinde adayların not ortalamaları ve İngilizce dil seviyeleri esas alınıyor. 
 
Uluslararası hukuk yarışmaları 
 
Hukuk Fakültesi öğrencileri uluslararası ticaret hukuku ve uluslararası tahkim hukuku platformunda saygın bir konuma sahip olan 19. VVillem C. Vis Uluslararası Tahkim Yanşması'na (VVillem C. Vis Internatioanl Commercial Arbitration Moot) katılarak Üniversite'yi temsil ettiler. Her yıl 60'dan fazla ülkeden 250'den fazla hukuk fakültesinin katıldığı geleceğin hukukçularına tahkim ve diğer alternatif uyuşmazlık çözüm metotları konusunda tecrübe kazandırmayı amaçlayan uluslararası bu yarışmayı, Pace Üniversitesi, Londra Queen Mary Üniversitesi, Stockholm Üniversitesi, Viyana Üniversitesi , Milletlerarası Ticaret Odası, Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu destekliyor. Viyana'da gerçekleşen bu yılki yanşmada Khas Hukuk öğrencileri; Yale Üniversitesi ve Münih Üniversitesinin de aralaıında bulunduğu 3 bini aşkın öğrenci, avukat ve akademisyenle bir araya geldi. Fakülte bünyesinde ise Moot Court Competition yarışmalarına katılmak üzere takımlar kurmuş olup hukuk alanında yanşmalar düzenleniyor.
 
Yurt dışı üniversite anlaşmaları 
 
Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerin uluslararası eğitim olanakları yaratmaya büyük önem veriyor ve bu amaçla dünyanın birçok ülkesinde lider üniversitelerle işbirliği yapıyor. Öğrenciler, Üniversite'nin uluslararası işbirlikleri çerçevesinde, Kuzey Amerika, Uzakdoğu, Ortadoğu ve çevre ülkelerde anlaşmalı olduğu üniversitelerde öğrenci değişimi ve/veya çift diploma programlarına akademik başarı şartlarını yerine getirerek katılabiliyor.Üniversite'nin son altı ayda imzaladığı 13 Erasmus anlaşması çerçevesinde anlaşma sayısı 17 ülkede toplam 68 üniversiteye ulaştı. Yine son altı ayda imzalanan 5 ikili anlaşma çerçevesinde toplam anlaşması sayısı 42 üniversiteye çıktı.
 
 
Prof. Dr. Zuhal Ulusoy (Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı): 
 
Bugüne değil geleceğe mezun yetiştiriyoruz 
 
"Sanat ve Tasarım Fakültesi 2012-2013 eğitim öğretim yılı yeniliklerle başlıyor. Tasarım alanlarındaki iddiamızı vurgulamak üzere fakültenin adını değiştirdik. Tasarım eğitimine yaklaşımımız doğrultusunda öğrenci kabulü artık LYS sınav sonucuna göre yapılacak tercihlerle gerçekleşecek. Sektörle güçlü bağlantılarımız var, ortak projeler yürütüyoruz. Bu alanların eğitimi sadece derslerde yapılmıyor; atölye çalışmaları, seminerler gibi çeşitli ulusal ve uluslararası etkinliklerle eğitimi destekliyoruz. Tasarımın geleceği kurmaktaki rolüne vurgu yapıyoruz, bugüne değil geleceğe mezun yetiştiriyoruz. Uluslararası bağlantılarımız her gün artıyor, gelişiyor.
 
" Khas tanıtım günleri"
 
Kadir Has Üniversitesi Tanıtım Dönemi bu yıl 9 Temmuz -5 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Öğrenci ve velilerin Kadir Has Üniversitesi ile ilgili bilgilere daha hızlı, daha güvenli ve daha doğru ulaşmalarını sağlamak amacıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da online chat, skype ile call center hizmeti veriliyor. Call Center'dan bilgi almak isteyenler 0212 368 6516 telefon numarasından Khas ile ilgili bilgilere ulaşabilecekler. Ayrıca Kadir Has Üniversitesinin Facebook ve Twitter sayfasından da yıl boyunca bilgi alınabiliyor.
 
15 .YİL Khas laboratuvarları
 
Kadir Has Üniversitesinde laboratuvarlar vasıtasıyla bilgisayar ağları, telekomünikasyon, veritabanı yönetimi, veritabanı uygulama geliştirme, yazılım mühendisliği, gömülü sistemler, mobil uygulama ve geliştirme eğitimleri tamamen uygulama ağırlıklı veriliyor.
 
Labaratuvarlar şu başlıklar altında sıralanıyor:
 
Bilgisayar Laboratuvarı
 
Bilgisayar Ağları Laboratuvarı
 
Elektronik Laboratuvarı 
 
Endüstri Mühendisliği Laboratuvarı
 
Fizik Laboratuvarı
 
Kimya Laboratuvarı 
 
Kontrol ve Otomasyon Laboratuvarı 
 
Mikroişlemciler Laboratuvarı 
 
Mobil Uygulama Geliştirme Laboratuvarı 
 
Telekomünikasyon Laboratuvarı. 
 
Yazılım Geliştirme Laboratuvarı 
 
Kadir Has'ta her üç öğrenciden biri burslu 
 
Kadir Has Üniversitesi'ni, kararını vermiş bilinçli öğrenci seçiyor. 
 
5 FAKÜLTE 3 YÜKSEKOKUL SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 
 
Mimarlık 
 
Endüstri Ürünleri Tasarımı 
 
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 
 
Tiyatro
 
HUKUK FAKÜLTESİ İKTİSADİ, İDARİ VE SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
 
Ekonomi 
 
İşletme 
 
Uluslararası Ticaret ve Finans 
 
Uluslararası İlişkiler 
 
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi İLETİŞİM FAKÜLTESİ 
 
Halkla İlişkiler ve Tanıtım 
 
İletişim Tasarımı 
 
Radyo, Sinema ve Televizyon 
 
Reklamcılık 
 
Yeni Medya
 
MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 
 
Bilgisayar Mühendisliği 
 
Elektrik-Elektronik Mühendisliği 
 
Endüstri Mühendisliği 
 
Enerji Sistemleri Mühendisliği 
 
Enformasyon Teknolojileri 
 
Enformasyon Teknolojileri Programı 
 
Yönetim Bilişim Sistemleri Programı
 
UYGULAMALİ BİLİMLER YÜKSEKOKULU (4 YILLIK) 
 
Gayrimenkul ve Varlık Değerleme 
 
Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme 
 
Uluslararası Ticaret ve Lojistik 
 
Bankacılık ve Sigortacılık
 
KADİR HAS MESLEK YÜKSEKOKULU 
 
Bilgisayar Programcılığı 
 
Elektronik Haberleşme Teknolojisi 
 
Grafik Tasarımı 
 
Mekatronik 
 
Bankacılık ve Sigortacılık 
 
Basım ve Yayın Teknolojileri 
 
Dış Ticaret 
 
Halkla İlişkiler ve Tanıtımı
 
Lojistik 
 
Radyo ve Televizyon Teknolojisi 
 
ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU 
 
Kadir Has Üniversitesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılında ilk kez kayıt yaptıran öğrencilerin yüzde 76'sı çeşitli burs imkânlarından faydalanıyor 
 
Kadir Has Üniversitesi, burs olanakları bakımından diğer vakıf üniversitelerinden farklı bir eğitim anlayışına sahip. Çok sayıda öğrenciden ziyade, nitelikli öğrenci yetiştirmeyi hedef alan üniversitede burslu okuyan öğrenci oranı da her geçen yıl artıyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılında üniversiteye ilk kez kayıt olan öğrencilerin yüzde 76'sı çeşitli burs imkânlarından faydalanıyor. Bu oran 2010-2011 yılında ise yüzde 63'dü. Üniversitede burslar ve koşulları şöyle: 
 
ÖSYM Bursları: ÖSYM Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda tam, yarı ve yüzde 25 burslu bölümleri tercih edenlere karşılıksız olarak verilen burslarda öğrencin başarı durumundan etkilenmeden, kesintisiz olarak normal eğitim süresi boyunca geçerli oluyor.
 
Kadir Has Bursu: Burslu veya ücretli lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden, ÖSYS sıralamasında TS-1, MF-4, TM-1 ve TM2 puan türlerinde ilk 5 bin'e giren öğrencilere, her eğitim-öğretim yılında 9 ay boyunca derecelerine göre farklılaşan miktarlarda eğitim desteği sağlanıyor. Kadir Has Bursu çerçevesinde verilen eğitim desteğinin miktarları şöyle: 
 
İlk 100 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 2.000 TL; 
 
İlk 500 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 1.000 TL; 
 
İlk 1000 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 750 TL; 
 
İlk 2000 (Dil puan türü hariç) içinde yer alan öğrencilere 500 TL; 
 
İlk 3000-5000 (Dil puan türünde hariç) arasında yer alan öğrencilere 250 TL. 
 
Kadir Has Bursu bir eğitim yılında 9 ay süre ile ödenir ve normal öğrenim süresince devam eder. Bu süre yabancı dil hazırlık okulunda okuyacak öğrenciler için 5 yıl, doğrudan bölümlerinin birinci sınıfına başlayan öğrenciler için 4 yıldır. Diğer burslar ise şöyle: 
 
Selimpaşa Bursu: Selimpaşa ve çevresindeki meslek lisesi ve liselerden mezun olup Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve Meslek Yüksekokulu programlarına kayıt yaptıran öğrencilerin ücretinde indirim yapılıyor.
 
Spor Bursu: İngilizce Hazırlık, Önlisans ve Lisans programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyen ve Üniversite adına yarışlara katılabilecek olanlara değerlendirmeler sonrası verilir. Üniversite herhangi bir spor dalında başarı göstermiş lisansı ve /veya milli derecesi olan öğrenci adaylarına sunduğu burs imkanları oldukça fazla. 
 
Sağlık Spor Dairesi Başkanlığı bu niteliklere sahip öğrencilerin belirlenmesi konusuna destek veriyor. 
 
Khas Onur Bursu: Her akademik yıl bitiminde, sorumlu olduğu tüm dersleri başarıyla tamamlamış, yıllık not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00 veya üzeri olan ve kendi fakültesindeki öğrenciler arasında ilk yüzde 5'lik dilime girmeyi başaran öğrencilere kayıt ücretinden indirim şeklinde % 100'e kadar 'Khas Onur Bursu' veriliyor.
 
Barınma/Yurt Bursu: İstanbul dışından gelen ve yurtta kalmak isteyen ilk 5000'den gelen öğrencilere üniversitenin öğrenci konukevinde 2 kişilik odalarda barınma imkânı sağlanıyor. Yer verilememesi durumunda; 250 TL aylık barınma yardımı yapılır. Barınma yardımı bir eğitim yılında 9 ay süre ile ödenir ve öğrencinin başarı durumundan etkilenmiyor. 
 
Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Masdaf, artık Emlak Konut'un kentsel dönüşüm projelerinde!
  • 11.02.2021 16:20

Masdaf, artık Emlak Konut'un kentsel dönüşüm projelerinde!

Emlak Konut GYO tarafından Beştelsiz Mahallesi ve Tozkoparan'da inşa edilen kent ...

Salgın, hayat pahalılığı ve işsizlik 2020’ye damgasını vurdu!
  • 07.01.2021 14:02

Salgın, hayat pahalılığı ve işsizlik 2020’ye damgasını vurdu!

Kadir Has Üniversitesi'nin 10 yıldır Türkiye’nin nabzını tutan “Türkiye Eğilimle ...

Tapu işlemlerinde kolaylık! 15 Eylül'de başlıyor!
  • 07.09.2020 10:56

Tapu işlemlerinde kolaylık! 15 Eylül'de başlıyor!

Farklı il veya ülkelerde bulunan alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu iş ...

Kadir Has Ödülleri yarın sahiplerini bulacak!
  • 21.03.2017 09:58

Kadir Has Ödülleri yarın sahiplerini bulacak!

Kadir Has’ın ölümünün 10. yıl dönümünde 3 kategoride Kadir Has Ödülleri verilece ...

Keller Williams gençlerle buluşmaya devam ediyor!
  • 02.04.2016 12:38

Keller Williams gençlerle buluşmaya devam ediyor!

Ulusal çapta bilinirliğiyle dikkat çeken Keller Williams, Türkiye'de gençlerle b ...

Gayrimenkul sektörü satış atölyeleri başlıyor!
  • 21.05.2015 09:27

Gayrimenkul sektörü satış atölyeleri başlıyor!

Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Gayrimenkul Geliştirme Akade ...