maritbet girişmaritbet
Kaçmazlar Grup, lojistik ve inşaat sektöründe yeni projelere hazırlanıyor!

Kaçmazlar Grup, lojistik ve inşaat sektöründe yeni projelere hazırlanıyor!

Kaçmazlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaçmaz, faaliyette olduğu lojistik ve inşaat sektöründe yeni projelerin peşinde

 

Kökleri bundan 30 yıl öncesine dayanan bir aile şirketi Kaçmazlar Grup... Ahmet Kaçmaz'ın kurduğu şirket bugün ikinci nesil tarafından yönetiliyor. Akaryakıt lojistiği ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kaçmazlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Kaçmaz hem inşaat alanın da hem de akaryakıt alanında büyümesini ve gelişimini sürdürmek istiyor. 

Kaçmazlar Grup'un kuruluş hikâyesini anlatır mısınız? 

Şirketimiz 1980 yılında babamız Ahmet kaçmaz tarafından kuruldu, ilk zamanlarda Batman ve civarında faaliyet gösteren şirketimiz daha sonra hem ulusal hem de uluslararası arenada faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. 

inşaat, asfalt kaplama, asfalt emülsiyon üretimi, asfalt üretimi, akaryakıt taşıma lojistiği ve akaryakıt istasyonu konusunda faaliyet gösteren Grubumuz, yatırımlarını gerekli kalite standartlarını uygulayarak ve teknolojik gelişime ayak uydurarak her geçen gün geliştirmeye devam ettiriyor. 

Akaryakıt sektörü lojistiğinde öncü firmalardan birisi olma yolunda kararlı ve azimli yürüyüşümüzü artan bir inançla devam ettiriyoruz. Gerek kamu ve gerekse de özel sektör firmalarının akaryakıt nakliyesi konusunda tüm Türkiye çapında iş ortağı olarak başarılı hizmetler vermeye devam ediyoruz. Grubumuzun merkezi Batman da yer alıyor. Bunun yanında Ankara, Kırıkkale'de, İzmir, İzmit, Batman, Mersin'de şubelerimiz ve yatırımlarımız bulunuyor. 

Şirketimiz, 1985 yılından bugüne kadar akaryakıt sektörünün önde gelen kurumlarından olan Petrol Ofisi A.Ş. ve OPET'e özellikle ticari yakıtların taşımacılığı alanında çok büyük hizmetler vermiş; şeker fabrikaları, elektrik santralleri gibi yüksek miktarda akaryakıt tüketen kurumlara, taşımacılık alanında çözüm ortağı olarak uzun süreli ve başarılı hizmetler sunmuştur. 

"Hedefimiz; akaryakıt ürünleri depolanması, akaryakıt deniz taşımacılığı, LPG ve LNG taşımacılığı, toptan akaryakıt ticaretinde büyük ölçekli ortak kargo ithalatı ile maliyet avantajı yaratmak suretiyle iş ortaklarımıza daha geniş bir yelpazede hizmet vermek."

Makine parkınız hakkında bilgi alabilir miyiz? 

Kaçmazlar Grup olarak, biz makine parkımızı her geçen gün yeniliyoruz. Yeni ve modern makineleri makine parkımıza katarak hizmet kalitemizi artırıyoruz. 


Buradaki amacımız sadece hizmet kalitemizi artırarak hizmet verdiğimiz kurumları memnun etmek değil aynı zamanda yeni ve son sistem araçlarla, doğaya ve çevreye verilebilecek zararları önlememek. 

Filomuzda yer alan araçlar GPS ve uydu destekli mobil veri cihazları ile sürekli olarak izlenmektedir. iş ortaklarımız tarafından da, kendilerine tahsis edilen araçların takibi, şirketimiz tarafından kullanılan program üzerinden ücretsiz olarak yapılabilmektedir. 

100'ün üzerinde araç filomuzla taşıma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her geçen gün de yenilerini ekliyoruz ve kullanılması durumunda tehlike oluşturacak araçlarımızı makine parkımızdan çıkartıyoruz. 

Şirket olarak standartlarınız neler? Hangi konulara hassasiyet gösteriyorsunuz? 

Bizler Kaçmazlar Grup'un geleceğin taşımacılık sektöründe hak ettiği yeri almasını istiyoruz. Bu kapsamda tehlikeli maddelerin uluslararası karayollarında taşınmasına ile ilgili Avrupa Anlaşması olan ADR mevzuatına uygun ürün taşıma normlarına sahip olmak için gerekli düzenlemeleri şirketimizde yapıyoruz. Bunun içinde tanker filomuzu yenileyerek, sürücülerimizi sürekli eğitimlere tabi tutuyoruz. Ulaştırma Bakanlığı tarafından şirketimize, 2004 yılında Kİ (Yurt içi Eşya Taşımacılığı), 2006 yılında ise R1 (Yurt içi Eşya Taşıma işleri Organizatörlüğü) yetki belgeleri verilmiştir. Ayrıca şirketimiz, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 9001:200 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikalarına sahiptir. Şirket olarak bu ülkenin yer altı zenginliklerinin ekonomiye kazandırılması için de çalışıyoruz. Altın, bakır, çinko, mermer ürünleri çıkartacak ve bunları işleyip ekonomiye kazandıracak yatırımlar içerisindeyiz. 

Taşımacılık sektörü Türkiye'de her geçen gün çok daha önemli hale geliyor. Sektörün durumunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Bizler Kaçmazlar Grup olarak her zaman işimize yatırım yapmayı ve uluslararası normlara göre hareket etmeyi bir şirket prensibi haline getirdik. Sektörden kazandıklarımızı yine sektörümüze yatırım olarak verdik. Sektörde haksız rekabetin olması ve tüm bunların yanı sıra sektöre ilişkin çıkarılan kanunların uygulama safhasında bir takım aksaklıklara uğraması nedeni ile sektörün büyümekte sıkıntı yaşadığını söyleyebilirim. Bu konuda gerekli adımların atılması ve alman kanunların uygulanması çok önemli. 

Başka hangi sektörlerde faaliyet gösteriyorsunuz? 

Kaçmazlar ailesi olarak yurt içinde ve yurt dışında alt yapıdan üst yapıya Çeşitli Ortadoğu ülkelerinde özellikle Irak'ta savaş çıkana kadar çeşitli inşaat projelerini yapıp teslim ettik. 


Yeni dönemde inşaat sektörüne ağırlık vermeyi planlıyoruz. Hem kamu ihalelerine girip hem de devam ettirdiğimiz özel konut ve iş merkezi projelerimizin kapsamını daha da büyüterek sürdürmeyi düşünüyoruz... 
Batman da özel yap sat projemiz var. 


Bunu daha da genele yayarak tüm Türkiye'de konut ve iş merkezi projeleri üretmeyi düşünüyoruz. 

Şirket olarak sosyal sorumluluk projelerine bakışınız nedir?


Biz sonuçta bu toplumun içinde yetiştik. Bu toplumun insanı ile birlikte çalışıp birlikte kazandık. İnsanın içinde yetiştiği topluma karşı imkânı nispetinde sorumlulukları vardır. Biz bu sorumlulukları yerine getirme gayesi içerisindeyiz. Bölgemizde bir tane cami yapımına vesile olduk. Bunun yanında eğitime de elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.

Burslar verip öğrencilerin okumasında yardımcı olmaya çalışıyoruz

Önümüzdeki döneme ilişkin hedefleriniz neler? 

Hedefimiz; akaryakıt ürünleri depolanması, akaryakıt deniz taşımacılığı, LPG ve LNG taşımacılığı, toptan akaryakıt ticaretinde büyük ölçekli ortak kargo ithalatı ile maliyet avantajı yaratmak suretiyle iş ortaklarımıza daha geniş bir yelpazede hizmet vermek. Kuruluşumuzdan bugüne kadar gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı taşımacılık faaliyetlerinde edindiğimiz bilgi ve deneyimimizi, sektördeki tüm dağıtım şirketlerine hizmet vererek yaygınlaştırmak, genç kadromuz, çalışma disiplinimiz, çevre bilincimiz, kalite anlayışımız ve sermaye gücümüzle, sektörün öncü ve köklü kuruluşlarından biri olma azim, kararlılık ve inancındayız.

İş ve Yaşam Dergisi

 


 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak
  • 02.08.2023 15:26

9 buçuk kilometrelik Bahçe-Nurdağı Varyantı Demir Yolu Tüneli ulaşım süresini kısaltacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bahçe-Nurdağı (Fevzipaşa) Varya ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...