maritbet girişmaritbet
İzocam, 2022’de adından söz ettirecek projelere imza atacak!

İzocam, 2022’de adından söz ettirecek projelere imza atacak!

Çevre dostu tesis yatırımları, sağlıklı yalıtım ürünleri ve sürdürülebilirlik hedefli çalışmalarla başarılı bir yılı geride bırakan İzocam, 2022 yılında da fark oluşturacak proje ve yatırımlarla adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Yüzde 20 pazar payıyla yalıtım sektörüne 57 yıldır liderlik eden İzocam, 2021’de sürdürülebilirlik konusu başta olmak üzere, Ar-Ge’den dijitalleşmeye kadar hizmet ve servis kalitesini iyileştiren pek çok önemli projeyi devreye aldı. 2021 yılını hem iç hem de dış pazarda çift basamaklı büyüme rakamlarına ulaşarak, geçen seneki cirolarının neredeyse 2 katına yakın bir büyüme elde ederek kapatan İzocam, 2022 yılında da sektörde öncülük eden projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Zorlu etkilerle başlayan 2021 yılını güzel finansal sonuçlarla kapatan İzocam, bu başarılarının yanında 2021 yılı boyunca çevre, iş sağlığı ve güvenliği, sürdürülebilirlik, Ar-Ge, dijitalleşme ve hizmet kalitesini iyileştirici pek çok projeye de odaklandı. İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, iş sağlığı ve güvenliğinin her zaman İzocam’ın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ve 2021’de bu alanda önemli kazanımlar elde ettiklerini belirtti. Savcı, “İş sağlığı ve güvenliği için sıfır iş kazası, sıfır meslek hastalığı ve sıfır çevre kazası” hedefiyle attığımız adımların güzel dönüşlerini aldığımız bir yılı geride bırakıyoruz. 2021 yılında Eskişehir Tesisimiz 3’üncü, Tarsus Tesisimiz ise 2’nci iş kazasız yıllarını kutladılar” dedi.

Murat Savcı, 2021 yılında İzocam’ın sürdürülebilirlik konusunda da İzocam’ın önemli yatırımlar yaptığına değindi ve “Hepimizin yakından takip ettiği gibi, 2021 yılı küresel iklim değişikliğini çok daha fazla hissettiğimiz bir yıl oldu. Biz de İzocam olarak, bu dönemde sürdürülebilirlik kapsamında önceki yıllara göre daha büyük yatırımlara başladık ve 2050 yılına kadar karbon nötr olma yönünde taahhütler verdik. 2021’de Tarsus Tesisimizde dünya standartlarında hava emisyon değerlerine ulaşmayı sağlayan bir baca filtresi yatırımını hayata geçirdik. Enerji kullanım azaltımı çerçevesinde tüm tesislerimizde aydınlatma tiplerini çevreci uygulamalarla yeniledik. Taşyünü ve Camyünü üretim tesislerimizde enerji izleme sistemleri kurarak geri kazanım, verimlilik projeleri uygulayarak döngüsel ekonomiye katkıda bulunduk. İlk olarak Tarsus Tesisimiz için aldığımız Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni, yılın sonuna kadar tüm tesislerimize kazandırdık” dedi. Savcı, 2022’de karbon emisyonunu azaltan, çevreci, insan sağlığına ve doğaya saygıyı ön planda tutan çalışmalara imza atmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

2021 yılına, İzocam Taşyünü ürünün sahip olduğu EUCEB belgesi ve bu belgenin insan sağlığı açısından önemini anlatan bir kampanya ile başlayan İzocam, sağlıklı yalıtımın bir hak olduğuna inanıyor. Bu alanda da tüketicileri sağlıklı yalıtım konusunda bilinçlendirmek üzere kampanyalara da imza attıklarını belirten Murat Savcı, “14 yıldır İzocam Taşyünü ve 13 yıldır İzocam Camyünü ürünlerde EUCEB sertifikası için aralıksız yatırımlar yapıyoruz. Diğer taraftan, polistiren bazlı XPS ve EPS ürünlerin, kalıcı bir organik kirletici olarak tanımlanan HBCD içermemesi yönündeki uyarıcı faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

2021 yılında iş süreçlerinde iyileştirmelere devam eden, yeni ürünler geliştiren ve müşteri odaklı yaklaşımlarıyla da hizmet kalitesini iyileştirici projelere imza atan İzocam, yılın son çeyreğinde İzocam Sipariş ve Servis Şartlarını yayınladı. Müşterilerine sundukları hizmetin kalitesini korumak ve standardizasyonunu garanti etmek için İzocam Sipariş ve Servis Şartlarını yayınladıklarını belirten Savcı, “Müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri ön plana çıkarmak, belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve daha yüksek standartlarda hizmet sunabilmek amacıyla detaylı bir Sipariş ve Servis Şartları hazırladık. İzocam Sipariş ve Servis Şartları, Türkiye ve dünyada hem iş ortağına hem de firmaya yaptırımlar getiren ilk taahhütname örneği oldu” diye konuştu.

Dijitalleşme alanında ise özellikle saha çalışanlarının hayatını kolaylaştıracak, izlenebilirliği artıracak ve verimliliklerini üst düzeye çıkaracak dijitalleşme projelerine odaklandıklarını belirten Savcı, bu konuda hem endüstriyel alanda hem de müşteri ve bayilerine hizmet edecek “Dijitalleşme Yol Haritası” 2022’nin öncelikli faaliyetleri olacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı
  • 15.02.2023 10:02

İzocam, afet bölgelerindeki çadırkentlere yalıtım malzemesi desteğine başladı

Ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketine yönelik bir baş sağlığı mesajı yayınl ...

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!
  • 04.02.2023 10:13

Soğuk kış aylarında su sayaçları ve borular İzocam'a emanet!

Kara kış kapıya dayandı, İzocam su sayaçları ve borular için uyardı.  Hem s ...

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!
  • 31.12.2022 09:50

İzocam'dan mineral yün üretiminde yüzde 80'e varan geri dönüşüm!

Mineral yünlerin üretiminde yüzde 80’e kadar geri dönüştürülmüş malzeme kullanan ...

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?
  • 20.12.2022 09:59

İzocam karbon ayak izini azaltmak için neler yaptı?

Türkiye’nin dünyaca ünlü yalıtım markası İzocam, yapımında geri dönüşümlü malzem ...

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!
  • 22.10.2022 13:03

İzocam’a bir ödül de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’ndan!

İhracattaki ve iş güvenliğindeki başarılarını ödüllerle taçlandıran İzocam'a bir ...

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!
  • 18.05.2022 11:08

Bina yalıtımında sık sorulan 9 soru ve yanıtları!

Lider marka İzocam, tüketicilerin doğru bilgiye ulaşmaları amacıyla, bina yalıtı ...