maritbet girişmaritbet
ISG Radyatör gelişen inşaat sektörüne uygun ürünler geliştiriyor!

ISG Radyatör gelişen inşaat sektörüne uygun ürünler geliştiriyor!

ISG grubunun en önemli özelliklerinden birisi de tüketici ihtiyaçlarını dikkate alması

 

10 yıl garantili ürünlerimiz var
 
Kişiye ya da mekana özel radyatör üretimi var mı? 
 
Style ve Dikey modellerimiz özellikle Batı Avrupa da çok büyük ilgi görüyor. Gerek ısı değeri, gerek uzun ömrü ve dayanıklılığı, gerek zarafeti, gerekse de fiyatı ile öne çıkan bu ürünlerde 10 yıl Termo Teknik garantisi var. Termo Teknik sipariş üzerine istenilen boyutta ve özelliklerde üretim yapar. Ayrıca dünyada çok az firmanın verebildiği bir hizmetle radyatörleri arzu edilen renkte veya geniş bir skaladan seçilebüecek yüksek kalitede ahşap desenlerle de üretebilir. 
 
Rekabet çok yoğun kalite öne çıkmalı  
 
Son yıllarda inşaatta yaşanan büyüme, radyatör sektörünü nasıl etkiledi? 
 
- İnşaat sektörü geliştikçe üst düzey hizmet veren kaliteli inşaat firmalarının sayısı artıyor. Artan rekabetle birlikte tüketiciye alışagelmişin dışında farklı mekanlar sunma gereği, daha kaliteli ve estetik ürünlerin klasik radyatörlere tercih edilmesine neden oluyor. Artan iş hacmiyle piyasaya yeni ve tecrübesiz oyuncular girmiş ve klasik radyatör kısmında çok büyük bir rekabet yaşanır olmuştur. Bunun sonucu da bir kısım üreticiler kalite standartlarından ciddi şekilde uzaklaşmıştı. Hızla büyüyen inşaat sektörü bu problemleri şimdilik gözardı edebilmiş olsa da çok uzun ömürlü olması gereken radyatörde gelecekte tüketicilerin ciddi kalite problemleri ile karşı karşıya gelmeleri kaçınılmaz. 
 
3 yılda yüzde 130 büyüdü 'bol sıcak su' veriyor 
 
Türkiye'nin ilk radyatör fabrikalarmdan biri olarak 1966'da İstinye'de kurulan Termo Teknik, 1991'de Çorlu'ya taşındı ve yeni modern tesislerinde panel radyatör üretimine başladı. 1997'de Türkiye'deki ilk risk sermayesi yatırımı olarak Merill Lynch, şirketin yüzde 40'ına ortak oldu. 1999'da fabrikanm yüzde 85'i İngiliz ideal Stelrad Group (ISG) tarafından satm alındı, 2008'de ise hisselerin tamamı ISG'ye geçti. Bugün yıllık 4.5 milyon adetlik radyatör üretim kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük panel radyatör üreticileri arasında yer alan Termo Teknik'in Genel Müdürü Cem Nazif Yalçın, 50'den fazla ülkeye ihracat yapan şirketin yeni ürünlerini, inşaat sektöründeki gelişmeleri Hürriyet Emlak'a anlattı. 
 
Geçtiğimiz yıl nasıl geçti, bu yılki büyüme beklentiniz nedir? 
 
- Termo Teknik olarak 2011 yılı ciromuz 104 milyon dolar oldu. 2011 yılı ihracatı 69 milyon dolara ulaştık. Son 3 yılda iç pazarda hızlı bir gelişme gösterdik, pazar payımızı yüzde 130 oranında arttırırken, satış ve hizmet noktalarının sayısını da ilâ katma çıkardık. Türkiye'deki pazar payımızı da buna paralel yüzde 8lerden yüzde 15'e kadar çıkarmayı başardık. 2011'de Avrupa pazarlarındaki daralmaya rağmen faaliyet gösterdiğimiz yabancı pazarlarda payımız arttı. Termo Teknik olarak gelecek dönemlerde de iç piyasada bayi ve satış noktası sayısı arttırmaya, satış ekibini ve servis ekibini güçlendirmeye, pazar payım genişletmeye devam etmeyi; dış piyasada ise distribütör sayısını arttırarak ihracattaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyoruz.  
 
Türkiye'de yeni yatırımlar planlıyor musunuz? 
 
- ISG Group Termo Teknik firmasına 100 milyon doların üzerinde yatırım yaparak dünyanın en geniş kapasiteli radyatör fabrikalarından birini Çorlu'da oluşturdu. Isı sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından biri olan ISG tüm birikimini Termo Teknik ekibi ile de paylaştı. Uluslararası Ar-Ge desteğiyle de üretim teknolojilerinde önemli ilerlemelere ulaştık. Bunun yam sıra ISG'nin çevre ve iş güvenliğine verdiği önem sayesinde bugün Termo Teknik fabrikaları bu konularda mevzuatın gerektirdiğinin çok ötesinde, öncü ve örnek bir konuma geldi. 
 
Ürün gamınızda neler var. Üretim bantından çıkacak yeni ürünler var mı? 
 
- Farklı boy ve özelliklerde çok sayıda panel radyatör ürününe ve kombilere sahibiz. Sipariş üzerine istenilen boyutta ve özellikte radyatör de üretebiliyoruz. Batı Avrupa'da en çok tercih edilen radyatör markalarından Stelrad'ı 2012'den itibaren Türk tüketicilerinin beğenisine sunmaya başladık. ISG grubunun çeşitli fabrikalarında ve aynı zamanda Çorlu Termo Teknik tesislerinde de yıllardır üretilip ihraç edilmekte olan Stelrad radyatörlerinin yurtiçi pazarda da çok özel bir konuma yerleştirilmesini amaçlıyoruz. Termo Teknik'in standart olarak üretilen, markaları ise, panel radyatör, dekoratif panel radyatör ve banyopan sınıfında. Panel radyatörlerde Termolux ve Softline serisi yüksek kalite, ekonomi ve verimi bir araya getiriyor. Dekoratif panel radyatörlerde, TermoStyle ve TermoDesign serisi radyatöre'çok farklı bir estetik boyut sunuyor. Banyopanlarda ise Termoline, Termoline Plus serileri albenisi dışında uzun yıllar sorunsuz kalması ile de öne çıkıyor, ideal Stelrad Grub'un 2010'da tüm üretim prosesleri ve tasarımı ile sıfırdan yarattığı ideal Logic yoğuşmalı kombileri, İngiltere'deki tüm teknik özelliklerini koruyarak ithal edip 2012'de Türkiye pazarına sunduk. Bu kombinin en önemli özelliği 35 KW sıcak su kapasitesine sahip olması. Bu sayede aynı anda iki ayrı banyoda ya da hem mutfakta hem de banyoda kullanılabiliyor. 
 
Ömür Kırbaşlı / Hürriyet Emlak

Yorum Yaz