maritbet girişmaritbet
İş GYO, QInvest'ten 50 milyon dolarlık murabaha sendikasyonu sağladı!

İş GYO, QInvest'ten 50 milyon dolarlık murabaha sendikasyonu sağladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), GCC’ye (Gulf Cooperation Council) bağlı bankalarla bir sendikasyon sağlayarak 50 milyon ABD doları tutarında bir murabaha işlemine imza attı

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), GCC'ye (Gulf Cooperation Council) bağlı bankalarla bir sendikasyon sağlayarak 50 milyon ABD doları tutarında bir murabaha işlemine imza attı. Finansman işlemi iki yıl vadeli ve Libor+2,50 bps kar payı ile gerçekleştirildi. Taraflar arasında Tek Talep Toplayıcı ve Yapılandırma Danışmanı olarak rol alan QInvest'in yanı sıra Barwa Bank, First Gulf Bank, Masreq Bank'a liderlik eden Qatar Islamic Bank da bulunmaktadır. 

Murabaha sendikasyonun imza töreninde konuşan İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, görüşlerini şöyle dile getirdi. “Finansman sağlanması amacıyla murabaha yöntemiyle gerçekleştirilen 50 milyon ADB Doları tutarındaki bu sendikasyon, İŞ GYO nezdinde Türk ekonomi ve bankacılık sektörüne duyulan güvenin de altını çizmektedir. Bu borçlanmalar gayrimenkul yatırım ortaklıklarının iş modeline uygun maliyet ve vade sağlıyor. QInvest ile bu konudaki işbirliğimiz hem kısa hem de uzun vadede bankacılık ve yatırım sektörüne önemli değerler sağlayacaktır.” 
 
QInvest CEO'su Shahzad Shahbaz konuyu şöyle değerlendiriyor: “Bu anlaşma, tüm tarafların başarılı çabalarıyla gerçekleşti. Sektörün önde gelen bankalarıyla sağlanan bu sendikasyonun Türkiye için önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyoruz.” 
 
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş:
 
1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.'nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak İMKB'de işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuş bir portföy yönetim şirketidir. Değişimin mimarı olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturmaktadır. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle ve hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket etmektedir. İş GYO'nun ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendirilmiştir. 2012 yılı birinci çeyreği itibarıyla Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık %40'ı ofis, %25'i alışveriş merkezi, %8'i otel, %9'u arsa, %12'si gayrimenkul projeleri ve %6'sı para ve sermaye piyasası araçları şeklindedir. Ticari gayrimenkul sektöründe İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM, Ankara İş Kulesi, Maslak Binası, Ankara Merkez, Ankara Kızılay, Sirkeci ve Antalya Banka Hizmet Binaları, Güneşli Operasyon Hizmet Binası, Taksim Binası, Real Hipermarket, Mallmarine AVM, Marmarapark AVM, turizm sektöründe ise Seven Seas Oteli, Lykia Lodge Kapadokya Otel, Club Magic Life Kemer Imperial Otel portföyünde yer alan gayrimenkullerdir. Daha fazla bilgi için http://www.isgyo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
QInvest hakkında:
 
QInvest, Nisan 2007 tarihinde Qatar Financial Centre Authority tarafından sağlanan izinle açılarak Qatar Financial Centre Regulatory Authority bölümünce yetkilendirildi. 1 milyar Amerikan doları sermayeye sahip firmanın, ödenmiş sermayesi 750 milyon Amerikan dolarıdır. QInvest'in ortaklık yapısı Qatar Islamic Bank ve diğer kurumsal yatırımcıların yanı sıra bölgedeki yüksek sermayeli bireyleri içeriyor. Yetenekli yatırım bankacılarından oluşan şirket yapısıyla QInvest bölgesel ve uluslararası deneyimleriyle Ortadoğu, Afrika, Türkiye, Güney Asya ve Güneydoğu Asya gibi pazarlarda faaliyet gösteriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı
  • 27.02.2024 12:20

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açıldı

İstanbul'un en eski demir yolu hatlarından biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme arasında ...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!
  • 10.04.2023 15:43

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı'nda sona doğru yaklaşılıyor!

Ulaşım ihtiyacının yanı sıra sosyokültürel, turizm, ekolojik, rekreasyon, spor, ...

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor
  • 30.03.2023 12:40

Patara Köprüsü'nün nisanda bitirilmesi planlanıyor

Antalya'nın Kaş ile Muğla'nın Seydikemer ilçelerini turizm, tarım ve tarih alanı ...

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...