İş GYO'dan ikinci 100 milyon liralık tahvil ihracı

İş GYO'dan ikinci 100 milyon liralık tahvil ihracı

Satışı 9 Temmuz 2014 tarihinde tamamlanan tahvillerin, vade başlangıç tarihi 11 Temmuz 2014, vade tarihi ise 8 Temmuz 2016’dır

İş GYO, 200.000.000 TL ihraç tavanı kapsamında, Türk Lirası cinsinden, yurt içinde ve halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle ikinci 2 yıl vadeli, 100 milyon TL'lik borçlanma aracını ihraç etti.

Kaynak temin edilmesi için İş Yatırım'ın görevlendirildiği tahvil ihracının ilki bu yıl Nisan ayında 100 milyon TLolarak gerçekleştirilmişti.  İş GYO'nun ikinci ihracı da 100 milyon TL nominal tutarda, 2 yıl vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli tahvil şeklinde yapılandırıldı. Bu kapsamda tahvil ihracı yurt içinde, halka arz edilmeksizin borsada işlem görecek olan ve kot dışı pazarda nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle, 2 yıl vadeli borçlanma şeklinde gerçekleştirildi.

Satışı 9 Temmuz 2014 tarihinde tamamlanan tahvillerin, vade başlangıç tarihi 11 Temmuz 2014, vade tarihi ise 8 Temmuz 2016'dır.

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes konuyla ilgili olarak “Sermaye Piyasalarının gelişimi ve yatırımcılara yüksek getirili alternatif sağlaması açısından özel sektör tahvillerinin önemi her geçen gün artıyor. Güçlü finansal yapısı ve sağlam temeli olan İş GYO olarak biz de yatırımcılara alternatif ve kârlı bir fırsat sunuyoruz. Tahvil ihracından elde edeceğimiz kaynağı bugüne kadar olduğu gibi karlı ve prestijli projelerimizde kullanacağız” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İş GYO, Kasaba Modern'de ilk etap teslimlerine başladı
  • 09.07.2026 13:26

İş GYO, Kasaba Modern'de ilk etap teslimlerine başladı

İş GYO ve Tecim iş birliğiyle hayata geçirilen Kasaba Modern projesinde teslimle ...

İş GYO ofis doluluğunda yüzde 97’ye ulaştı
  • 03.07.2026 11:49

İş GYO ofis doluluğunda yüzde 97’ye ulaştı

Ofis pazarında değişen dinamikleri değerlendiren İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü ...

İş GYO 25’inci yılını kutluyor
  • 06.08.2024 10:52

İş GYO 25’inci yılını kutluyor

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO) 25’inci yılını kutluyor. İş GYO G ...

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?
  • 26.08.2022 11:54

İŞ GYO'nun kredi notu ne durumda?

İş GYO, güncel kredi notuyla ilgili açıklamada bulundu. ...

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!
  • 23.08.2022 09:26

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik’in Beşiktaş’taki binasını aldı!

İş GYO, Anadolu Hayat Emeklilik'in Beşkitaş Dikilitaş'taki binasını yeni proje h ...

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!
  • 04.03.2017 15:20

Manzara Adalar'ın satış ofisi işte böyle hazırlandı!

İş GYO'nn Kartal'daki projesi Manzara Adalar'ın satış ofisi 10 gün gibi kısa bir ...