maritbet girişmaritbet
İMSAD Brüksel'de enerji verimliliğini tartışacak!

İMSAD Brüksel'de enerji verimliliğini tartışacak!

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Binalarda Enerji Verimliliği Çalışmalarını Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kapsamında Brüksel’e Taşıdı

 

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), Binalarda Enerji Verimliliği Çalışmalarını Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kapsamında Brüksel'e Taşıdı. 20-21 Haziran tarihlerinde EUbuild EE Projesi Kapsamında bir dizi Çalıştay ve Toplantı İMSAD tarafından gerçekleştirildi. İMSAD'ın Avrupa Parlamentosu'nda düzenlediği toplantıya Avrupalı parlamenterlerin yanı sıra Avrupa ve Türkiye'den de çok sayıda özel sektör ve kamu yetkilisi katıldı. 
 
Parlamentodaki toplantının açılışını yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç yaptığı konuşmada gelecek kuşakların çevre ve enerji dostu yapılara ihtiyacını vurgulayarak “Sürdürülebilir bir gelecekte buluşalım” dedi.
 
İMSAD'ın Avrupa Sürdürülebilir Enerji Haftası kapsamında Brüksel'de gerçekleştirdiği etkinliklerden ilki 20 Haziran 2012 tarihinde ‘İMSAD Binalarda Enerji Verimliliğinin Finansmanı Çalıştayı' Radisson Blu Otel'de gerçekleştirildi.  AB Ülkeleri karşılaştırmaları ve SWOT analizlerinin irdelendiği çalıştay sonucunda AB-Balkan Ülkeleri-Türkiye Ortak Manifestosu hazırlandı. 
20 Haziran 2012 akşamı Cercle De Lorraine – The Brussels Business Club'da VIP bir davet düzenleyen İMSAD, resepsiyonda İMSAD Yönetim Kurulu'nu, Avrupalı Parlamenterleri, Büyükelçileri, Avrupa inşaat sanayisinin temsilcilerini ve Türkiye'den konukları ağırladı. 
Residence Palace Uluslararası Basın Merkezi'nde 21 Haziran 2012 tarihinde ‘Binalarda Enerji Verimliliği Finansmanına yönelik Balkanlar, Türkiye ve AB'deki İyi Uygulama Örnekleri'nin anlatıldığı bir toplantının ardından Parlamento'daki toplantıya geçen yetkililer buradaki toplantıyla etkinliklerin kapanışını gerçekleştirdiler.
 
İMSAD'ın organizasyonunda Avrupa Parlamentosu'nda ‘Binalarda Enerji Verimliliğinin Ülke Politikaları ve Ekonomisine Etkisi' başlıklı toplantıya, Balkan ülkelerinin bakanları ve Avrupalı parlamenterlerin yan ısıra Türkiye'den de çok sayıda kamu-özel sektör ve sektör derneği temsilcisi katıldı. 
 
İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç Parlamento konuşmasında şunları söyledi: 
 
“Artık Türkiye ve Balkan ülkeleri de sürdürülebilir enerjiye odaklanmıştır. EUbuild projeleri ise artık konunun sürdürülebilir markası haline gelmiştir. İMSAD'ın bu liderliğinden dolayı gururluyuz. AB'nin %50, Türkiye'nin %75 ve Balkan ortaklarımızın ise neredeyse %100 dışa bağımlı olduğu enerjiyi savurma lüksümüz bulunmuyor. Enerji verimliliği çok taraflı ve kompleks bir konu. Bu konunun ülkelerimizde tek elden güçlü ve bağımsız yeni bir Ajans-Merkez tarafından yürütülmesini istiyoruz. Yeni finansman modelleri ve yeni teşvikler toplam enerjinin %40'ının tüketildiği binalar için kaçınılmazdır. İMSAD olarak binalardaki verimlilikle 12-15 milyar dolar bir tasarruf vadediyoruz. 2020 yılında %20 daha az enerji hedefine de ancak akılcı adımlarla ulaşabiliriz. Ülkemizdeki kentsel dönüşüm süreci bunun için bizlere bulunmaz bir fırsatı da sunuyor. Bugün konularımız ortak. Avrupa, Balkanlar ve Türkiye bina altyapısı yenilenecek ve bunu elbirliğiyle gerçekleştireceğiz ve sürdürülebilir dönüşümün en büyük ortağı da inşaat sanayisi olacak.”
 
Avrupa Parlamentosu'ndaki toplantının sonunda hazırlanan ‘Binalarda Enerji Verimliliği Finansmanında Öncelikli 5 Eylemi Açıklıyoruz: Tasarla- Uygulayarak Öğren-İşlet-İzle ve Sonuçta Kazanç Beklenenin Çok Üstünde' başlıklı manifesto; Türkiye, Arnavutluk, AB, Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ, Sırbistan ülke yetkilileri tarafından törenle imzalandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat malzemeleri sanayi yıllık ihracatı 32 milyar doları aştı!
  • 08.04.2022 11:49

İnşaat malzemeleri sanayi yıllık ihracatı 32 milyar doları aştı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri ...

İMSAD'dan Kadınlar Günü'ne özel açıklama!
  • 07.03.2022 17:30

İMSAD'dan Kadınlar Günü'ne özel açıklama!

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu “Güçlü bir toplum için kadınlarımızı güçl ...

İnşaat malzemeleri ihracatı 2,87 milyar dolara yükseldi!
  • 09.10.2021 09:21

İnşaat malzemeleri ihracatı 2,87 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD yaptığı açıklamayla, İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi ...

''Türkiye'deki binalar çevre dostu ve depreme dayanıklı olmalı''
  • 04.10.2021 09:08

''Türkiye'deki binalar çevre dostu ve depreme dayanıklı olmalı''

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu' "Türkiye'de yeni inşa edilen binala ...

'Kentsel dönüşüm faaliyetini bizler de destekliyoruz'
  • 23.02.2017 16:07

'Kentsel dönüşüm faaliyetini bizler de destekliyoruz'

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, İM ...

"Tek başına evlerin dönüşmesi, doğru olmayabilir"
  • 23.02.2017 14:30

"Tek başına evlerin dönüşmesi, doğru olmayabilir"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayiciler ...