maritbet girişmaritbet
İlkay Ünal, 2 milyar dolarlık ciro hedefliyor!

İlkay Ünal, 2 milyar dolarlık ciro hedefliyor!

İlkay Ünal, tamamladıkları tesislerin tam kapasiteyle devreye girmesiyle bu yılın sonunda 2 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi

Orman ürünleri, tutkal, gübre, kimya, enerji, sigorta, inşaat, liman işletmeciliği ve deniz taşımacılığı sektörlerinde faaliyet gösteren Yıldızlar Yatırım Holding'e ait bir kuruluş olan Yıldız Entegre, bu yılın ikinci yarısında Mersin Mdf, Akhisar Sunta ve Mudurnu Sunta tesislerinin yapımını tamamladı. Firma, tesislerin tam kapasiteyle devreye girmesiyle bu yılın sonunda 2 milyar dolar ciro ve yüzde 20 ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor.

Son iki yılda Mersin Mdf, Akhisar Sunta ve Mudurnu Sunta olmak üzere üç büyük tesis yatırımı yaptıklarını ve temmuz ayı itibarıyla her üç tesis yatırımının da tamamlandığını aktaran Yıldız Entegre Yatırım ve Proje Geliştirme Müdürü İlkay Ünal, “Bu yatırımlarımızdan Akhisar Sunta tesisimiz ve Mersin Mdf tesisimiz yaklaşık 120'şer milyon euro, Mudurnu Sunta tesisimiz ise 80 milyon euro'ya mal oldu. Toplamda 300 milyon euro yatırım yaptık” dedi.
 
Ünal, Yıldız Entegre'nin Kartepe Mdf, Mersin Mdf, Akhisar Sunta ve Mudurnu Sunta tesisleri ile bu yıl yıllık 2 milyon 871 bin metreküp levha üretim kapasitesine ulaştığını belirterek, firmanın Avrupa'nın en büyükleri arasına adını yazdırdığını dile getirdi. Firmalarının artan üretim kapasitesini ve istihdamını karşılamak üzere iki odun cipsi gemisi satın aldığını aktaran Ünal, şirkete ait Kocaeli Körfez'de bulunan limanda yapılan tevsi çalışmaları ile lojistik olarak da tam anlamda entegre bir tesis haline geldiklerini dile getirdi. Yaptıkları üç yatırımla beraber mevcut istihdamlarını  mavi ve beyaz yakalıların tamamı düşünüldüğünde 2 bin 500 kişiye çıkaracaklarını dile getiren  Ünal, sadece Akhisar Sunta tesisinde direkt istihdam olarak 300, endirekt istihdam olarak bin kişi kapasiteye çıkma planlarını hayata geçirdiklerini kaydetti.
 
Katma değerli ürün çeşitliliğini artıracak
 
Yeni tesislerinde yardımcı tesis olarak pek çok projenin devam ettiğini ve hali hazırda da planlandığını söyleyen Ünal, “Katma değerli ürün çeşitliliğini artırmak ve ayrıca yurtdışı yatırımlarımız içinde çalışmalarımızı global pazardaki yerimizi alabilmek için hızla sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
Firma olarak sürekli yatırım politikasını benimsediklerini vurgulayan Ünal, kuruldukları ilk günden bu yana sürekli yatırım, kârlı ve sürdürülebilir büyümeyi kendilerine ilke edindiklerini söyledi. Ünal, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yatırımlarına aynı hız, kararlılık ve azimle devam edeceklerini dile getirdi.  Türkiye'nin içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamının, kalifiye iş gücünün ve eğitim seviyesinin her geçen gün artarak devam ettiğini aktaran Ünal, böylece yatırımcı olarak firmalarının yarına çok daha umutla baktığını dile getirdi. Firmalarının geçen yıl yüzde 10 ihracat rakamına ulaştığını söyleyen Ünal, şöyle konuştu:
 
“Yıldız Entegre olarak 2011 yılında Kurumlar Vergisi sıralamasında tüm sektörlerde 68'inci olduk. Aynı zamanda iş dünyasının en saygın dergilerinden Fortune'un geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2011 yılına ait en büyük 500 şirket listesinde 59'uncu sırada yer aldık.” Akhisar'ın emin adımlarla ve hızla bir şekilde ilerleme kaydettiğini belirten Ünal, Ege Bölgesi'nde gelişmekte olan stratejik konumu itibarıyla Manisa'nın hammadde kaynaklarına yakın olduğunu dile getirdi. Ünal, ilin İstanbul-İzmir geçiş güzergahı üzerinde olmasının yanı sıra Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na yakın olduğunu söyledi.
 
Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mekanların çehresi Yıldız Entegre dekorlarıyla değişiyor!
  • 20.07.2022 16:11

Mekanların çehresi Yıldız Entegre dekorlarıyla değişiyor!

Dekorasyonun başlangıç noktası parkelerde her zevke ve ihtiyaca hitap eden seçen ...

Aylin Kontente ve Alper Kul çifti Yıldız Entegre'nin reklam yüzü oldu
  • 30.05.2022 16:22

Aylin Kontente ve Alper Kul çifti Yıldız Entegre'nin reklam yüzü oldu

Oyuncu Aylin Kontente ve Alper Kul çifti Yıldız Entegre'nin VarioDor markasıyla ...

Yıldız Entegre'den “Parkeni Seç” uygulaması!
  • 17.02.2022 10:50

Yıldız Entegre'den “Parkeni Seç” uygulaması!

“Parkeni Seç” uygulamasıyla Yıldız Entegre, tüketicilerin evlerine ve gönüllerin ...

Mimarlar, Yıldız Entegre'nin etkinliğinde buluştu!
  • 05.01.2022 13:00

Mimarlar, Yıldız Entegre'nin etkinliğinde buluştu!

Tasarımı, mimariyi ve ağacı odağına alan iletişim platformu Ağacın İzinde; mimar ...

Yıldız Entegre'den Tasarımda Orman Ürünleri Sözlüğü!
  • 09.10.2021 15:52

Yıldız Entegre'den Tasarımda Orman Ürünleri Sözlüğü!

Yıldız Entegre, mimarlıkta önemli bir rolü olan ağacın tasarım süreçlerinde ...

Yıldız Entegre, VarioDor'da model sayısını 15'e çıkardı!
  • 11.09.2021 09:21

Yıldız Entegre, VarioDor'da model sayısını 15'e çıkardı!

Orman ürünleri sektörünün global arenadaki ilk 10 üreticisi arasında yer alan ma ...