maritbet girişmaritbet
Halka arza hazırlanan Çalık Gayrimenkul, Galataport'la yakından ilgileniyor!

Halka arza hazırlanan Çalık Gayrimenkul, Galataport'la yakından ilgileniyor!

Galataport projesi ile yakından ilgilendiklerini belirten Çalık Gayrimenkul Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Çalık Gayrimenkul'ün yüzde 25-35 oranında hissesini bu yılın 3.çeyreğinde halka arz etmeyi planladıklarını söyledi

 

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu'nda (WEF) AA muhabirinin sorularını cevaplayan Yetgin, ''Çalık Gayrimenkul'ü 2013'ün sonbaharında halka arz etmeyi planlıyoruz. Yüzde 25-30 oranında bir hisse arzı yapacağız. Hazırlıklara başladık. Sonbaharda halka arzımızı gerçekleştireceğiz'' dedi. 
 
''Galataport'la ilgileniyoruz''
 
Halka arza hazırlanan Çalık Gayrimenkul'ün önümüzdeki dönemde birçok büyük kapsamlı proje ile ilgilediğini vurgulayan Yetgin, ''Toplam porföyümüz 4 milyar dolar civarında'' dedi. Yatırımlarını hızla sürdürmek istediklerini belirten Yetgin, ''Galataport ihalesiyle de yakında ilgileniyoruz. Bu projede yer almak istiyoruz'' dedi. Galataport Projesi ile Türkiye'nin en önemli turistik limanı olarak bilinen Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan sahil şeridine konaklama tesislerini kapsayan, alışveriş merkezleri ve restoranlardan oluşan bir turizm merkezi yapılması planlanıyor.
 
''Tarlabaşı Lafatte olacak''
 
Yetgin, Tarlabaşın'nda yürütülen kentsel dönüşümü kamu ve özel sektör ortaklığı ile yapılan ilk yenileme projesi olduğunu belirterek, Beyoğlu Belediyesi'nin önderliğinde hazırlanan projede, Tarlabaşı'nda İstanbul'a yakışır, yaşanabilir ve güvenli bir yaşama merkezinin oluşturulmasını hedeflediklerini ifade etti. 
 
''Tarlabaşı Kentsel Yenileme'' projesindeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Yetgin, ''Tarihi bölgeyi modern bir mimari ile buluşturuyoruz. Şu anda 269 binanın 188'i tescili durumda. Buranın tarihi dokusunu korumaya büyük önem gösteriyoruz. İstiklal Caddesi'ne paralel yeni bir İstiklal caddesi oluşacak. Alt katlarda kafeler ve restoranlar halkın rahatlıkla kullanımına açık olacak. Paris'teki Lafayette gibi olacak'' ifadelerini kullandı. 
 
 Tarlabaşı'ndaki toplam 9 yapı adasında binalar orjinaline sadık kalınarak yenilenmektedir. Proje alanında toplam 492 hissedar bulunmaktadır. 199 hissedar yeni projeden yer almak kaydıyla sözleşme imzaladı. 91 hissedar satış yaparak farklı semtlerden mülk almayı tercih etti. Biz hali hazırda inşaat çalışmlarına başladık.Projenin ilk etabı 2016 yılında tamamlanmış olacak. Beş senede bu noktaya geldik ve en zor dönemi bitirdik. Bu bölgede ofislerin metrekare fiyatları yaklaşık 7500 dolor, konutların da 4000-5000 dolar arasında olacak'' dedi.
 
Çalık GYO'nın projeleri 
 
Çalık Holding'in inşaat sektöründeki iştiraki Gap İnşaat 1996 yılından bu yana 8 ülkede 110'dan fazla projeyi hayata geçirdi. Engineering News Record (ENR) tarafından her yıl açıklanan ''Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi'' listesinde 2006 yılından itibaren yer aldı. Şirket bünyesinde 4,500 kişiye istihdam sağlanırken, Irak'ın Bağdat Uluslararası Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayan otoyol yenilmeme çalışmalarının ve 1,6 milyon metrekare peyzaj alan oluşturulması projesini de GAP İnşaat üstlendi. Bu yıl 195 milyon dolar tutarındaki projenin tamamlanması hedefleniyor. 
 
Ayrıca, 2010'da Emlak Konut GYO ile gelir ortaklığı modelini ile gerçekleştirilen Şehrizar Konakları'nın temelini atan GAP İnşaat, Varyap İnşaat ile, Emlak GYO'nun Doğu Ataşehir'deki 100 bin metrekarelik arazi üzerinde Metropol İstanbul projesini gerçekleştirmektedir. ''Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesini''de de yüklenici şirket olan GAP İnşaat, aynı zamanda Fatih Belediyesi önderliğinde geliştirilen Fener-Balat-Ayvansaray yenileme projesinde de yüklenici firma olarak yer alıyor.Şirket, Zincirlikuyu'da 2009 yılında satın aldığı ofis binasını yıkarak, yerine A sınıfı ve Landmark ofis inşaatına başladı. Çalık Grubu'nın 2010 yılında faaliyete geçen gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi Çalık Gayrimenkul, Yenibosna Kuyumcukent bünyesinde 12,500 metrekarelik arsa üzerinde karma bir projenin de konsept proje çalışmalarının sürdürüyor. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor
  • 28.04.2022 15:00

Galataport'tan İstanbul kalkışlı cruise seferleri başlıyor

Costa Cruise, mayıs ayı itibarıyla İtalyan Costa Cruises ve Alman AIDA Cruises m ...

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!
  • 24.04.2022 10:07

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan Galataport etkinliği!

Türkiye’nin ilk ve tek daimi ulusal çocuk senfoni orkestrası olan Doğuş Çocuk Se ...

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!
  • 12.04.2022 10:55

Beymen Galataport İstanbul mağazası açıldı!

50 yılı aşkın tarihi boyunca vizyoner duruşu ve projeleriyle moda dünyasına yön ...

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!
  • 12.04.2022 09:42

Galataport İstanbul'da Ramazan etkinlikleri devam ediyor!

Galataport İstanbul, eski gelenekleri günümüze taşıyan “Nostalji İstanbul” etkin ...

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!
  • 15.03.2022 16:49

Barista Melfa Assista, Galataport Karaca mağazasında!

Yetenekli robotların mimarı Mitsubishi Electric, Türk kahvesi hazırlayan MELFA A ...

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!
  • 21.02.2022 11:36

İstanbul Modern, Galataport'taki yeni binasına taşınıyor!

İstanbul Modern, Galataport sahası içinde yer alan binasına geri dönüyor. ...