maritbet girişmaritbet
Gerflor Türkiye, Yaktaş İnşaat'ı satın aldı!

Gerflor Türkiye, Yaktaş İnşaat'ı satın aldı!

Gerflor Türkiye, bu uzmanlığın sağladığı avantajlarla Türkiye’deki aktivitelerini ve marka farkındalığını daha da geliştirmeyi hedefliyor.

“Esnek zemin kaplama tasarım ve üretiminde bir dünya lideri olan Gerflor, bugün Türkiye'deki varlığını genişletme yolunda önemli bir adım atarak Türk firması Yaktaş'ı satin aldığını duyurdu. 

Bu anlaşma, ünlü Fransız markasının 20 senelik tek yetkili distribütörü ve 26 yıllık partneri olan Yaktaş İnşaatın artık zemin kaplama endüstrisinde bir dünya lideri olan Gerflor Grubuna  katılmasını sağlamaktadır. Gruba dahil olan ve grup içerisinde geliştirilen ünlü markalar arasında Taralay®, Taraflex®, Mipolam®, DLW®, Connor Sport®, Sport Court®, SPM®, Romus®, Gradus® yer almaktadır. 

Gerflor Türkiye, bundan sonra Gerflor'un tüm dünyadaki başarılı varlığından, yenilikçi kabiliyetlerinden ve müşteri destek hizmetlerinden faydalanacaktır. Gerflor Türkiye, bu uzmanlığın sağladığı avantajlarla Türkiye'deki aktivitelerini ve marka farkındalığını daha da geliştirecektir. 

Bu anlaşma, Geflor'un esnek zemin kaplama sektöründe coğrafi varlığını genişletmesine devam etmesini sağlayacaktır. Bu aktiviteler, Gerflor'un Türk müşterilerine sağlık, eğitim, ofis, spor, mağaza, endüstri gibi birçok alanda daha geniş çaplı çözümler sunmasına imkan sağlayacaktır.                                                                       

İmzaların ardından açıklamada bulunan Gerflor SAS CEO'su Bertrand Chammas şunları söyledi: “Bu anlaşma ile denizaşırı faaliyetlerimizi bir adım daha öteye taşımış ve Gerflor'un daha iyiye evrilmesi için yeni bir fırsat yakalamış olduk. Uzun bir geçmişe sahip, firmamıza bağlılığını ispat etmiş olan distribütörümüz ve deneyimli ekibinin grubumuza katılmasından son derece memnunuz. Önceliğimiz, önümüzdeki aylarda Türk firmasının bütün olarak Gerflor portföyünde gelişimine devam etmesini sağlamak ve daha fazla yerel yatırım fırsatlarını değerlendirmek olacaktır. Gerflor olarak yatırımlarımız ve dönüşüme yönelik girişimlerimizle Türkiye pazarına daha cazip ürün ve servis seçenekleri sunacağımızdan eminiz.  

1995 yılında Yaktaş'ı kuran ve şu an Gerflor Türkiye'nin Başkanı ve hissedarı olan Artuk Yakut, anlaşma ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “2000 yılında, Gerflor'un tek yetkili Türkiye distribütörü olmuştuk. O günde dahi, bu güne geleceğimizden hiçbir şüphem yoktu ve bu anlaşma bunun kanıtıdır. Gerflor için güzel, Türkiye pazarı için büyük bir adım.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi
  • 27.02.2026 15:39

İstanbul Ataşehir TOKİ konutları teslim edildi

TOKİ tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Çiftliği 1. Etap'ta yapımına başlanan ...

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi
  • 26.02.2026 15:22

Kocaeli Cedit Mahallesi kentsel dönüşümünde sona gelindi

Kocaeli’nin deprem riski taşıyan, gecekondu yoğunluklu en eski yerleşimlerinden ...

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor
  • 13.02.2026 17:11

TOKİ İzmir Selçuk'ta 543 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ tarafından İzmir Selçuk Zafer Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal konutl ...

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım
  • 06.02.2026 17:18

TOKİ’den 6 Şubat yıldönümüne özel paylaşım

TOKİ, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından "Tü ...

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor
  • 29.01.2026 14:06

İzmir Seferihisar'da 516 sosyal konut teslim ediliyor

TOKİ, İzmir Seferihisar Camiikebir Mahallesi'nde tamamladığı konutları teslimata ...