maritbet girişmaritbet
Gayrimenkulde yeni gözde rota Gürcistan

Gayrimenkulde yeni gözde rota Gürcistan

Gayrimenkulde uzun yıllardır sahip olduğu tecrübesi ile konsept geliştirmeden satış sonrası hizmetlere A’dan Z’ye danışmanlık hizmeti sunan Aremas Gayrimenkul, popüler yatırım rotalarından Gürcistan’ı değerlendirdi. Şirket, düşük amortisman süresi, yüksek getiri ve oturma izni avantajlarıyla Gürcistan’daki gayrimenkul pazarının büyüme potansiyeline dikkat çekti.

Gürcistan’ı geniş perspektifte ele alan Aremas Gayrimenkul Gürcistan Ülke Müdürü Shota Lobzhanidze, “Gürcistan, geleneksel ve modern mimarinin iç içe geçtiği tarihi şehirleriyle büyüleyici bir yapıya sahip. Antik kiliseleri, lezzetli mutfağı, nefes kesen doğası ve çarpıcı manzaraları ile ülke adeta turist akınına uğruyor. Aynı zamanda hava ve kara yolundaki gelişmişlik, sınır geçişi ve bürokrasi kolaylığı, düşük suç oranı, özellikle son 10 yılda Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde çevre, eğitim ve sağlık politikalarının gelişmesi ile Türk vatandaşları için cazip bir turizm merkezi ve yatırım durağı olarak öne çıkıyor. Gürcistan, 2019 yılında büyük bir rekor kırarak 9.4 milyon uluslararası ziyaretçiyi ağırladı. Covid pandemisinin etkilerini çabuk atlatan ülke 2022’de 2021’e kıyasla %290’lık bir büyüme oranıyla 5,4 milyondan fazla turisti kabul etti” diyerek ülkenin turizm ve yatırım potansiyelini vurguladı.

100 bin doların üstünde gayrimenkul yatırımı yapan herkes 1 yıllık oturum hakkı kazanıyor

Gürcistan’ın iş dünyasına büyük fırsatlar sunduğunu belirten Lobzhanidze, “Dünya Bankası'nın iş yapılması en kolay yedinci ülke olarak gördüğü Gürcistan, güçlü ekonomisi; elverişli vergi oranları ve cazip iş ortamı ile artan sayıda yatırımcıyı kendisine çekiyor. Avrupa ve Asya'nın kesişme noktasındaki stratejik konumu ile yeni pazarlara açılmak isteyenler için cazip bir destinasyon. Gürcistan, gayrimenkule 100 bin doların üstünde yatırım yapan herkese 1 yıllık oturma izni sunuyor. Gürcistan'da oturum hakkına sahip olanlar ek izinlere ihtiyaç duymadan ülkede iş kurabiliyor, çalışabiliyor ve ücretsiz tıbbi tedavi de dahil olmak üzere yüksek kalitedeki sağlık sistemine ulaşabiliyor. Ayrıca bazı vergi muafiyetlerinden yararlanma hakkına da sahip oluyorlar’’ dedi.

Düşük amortisman süresi, yüksek getiri imkanı

Gürcistan’da gayrimenkul yatırımının büyüme ve getiri için önemli bir potansiyel barındırdığına dikkat çeken Lobzhanizde, “Avrupa ve diğer gelişmiş emlak piyasalarına kıyasla Gürcistan’da amortisman süresi oldukça kısa. Özellikle lüks gayrimenkul segmentinde yüksek talep ve düşük arz olması nedeniyle doğru yerde doğru gayrimenkul projesine yatırım yaparak %12-14'e varan yıllık brüt kira getirileri elde edilebiliyor” ifadelerini kullandı.

Aremas Gürcistan’ı benzersiz konseptlerle buluşturuyor

Aremas’ın Gürcistan’daki gayrimenkul piyasasında başarılı işlere imza attığını söyleyen Lobzhanizde, ‘’Hem Gürcistan vatandaşları hem de yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören konseptler oluşturuyoruz. Özellikle Swissotel ve Hyatt gibi uluslararası markaların gayrimenkul projelerine adapte olması gayrimenkul alıcılarına benzersiz bir yatırım fırsatı sunuyor.  Konsept geliştirmeden, pazarlama ve satışa kadar tüm süreçlerde danışmanlık verdiğimiz Swissotel Residences The Pearl Kabuleti projemizde gayrimenkul sahipleri uzun vadede garantili yatırım getirisi elde ediyor.  Bu modelde yatırımcılar 10 yıllık bir sözleşmeyle her yıl satın aldığı gayrimenkul fiyatının dolar bazında %10’una kadar bir kira getirisine sahip olacak. Crystal Tbilisi projemizdeki daireler ise konut yatırımcılarının beklentileri doğrultusunda özenle tasarlandı ve esnek ödeme planlarıyla müşterilerimize sunuluyor” diye belirtti.

Aremas hizmet kalitesini dünyaya taşıyor

Aremas Gayrimenkul’ün Gürcistan’daki güçlü konumunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan,
“2023 yılı ve sonrası için iş hedefimizi Aremas’ın yayılımını artırmak, hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı şehirlerinde yer almak olarak belirledik. Gayrimenkul sektörünün geliştiği komşu ülkelerimiz Gürcistan ve Azerbaycan’daki yoğunluğumuzu artırmanın yanında Kazakistan, Özbekistan ve pek çok sektör için 2023 yılının yıldız destinasyonu olmaya aday Suudi Arabistan’da yer almak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de verdiğimiz hizmetlerin aynısını Dubai’de de vermeyi planlıyoruz” dedi. Gürcistan’da 3 önemli projeye hizmet vermeye devam ettiklerinin altını çizen Arslan, “Hem Gürcistan hem de Azerbaycan’da yeni projeler için görüşmelerimiz devam ediyor. Almanya Düsseldorf ofisimiz vasıtasıyla Almanya’daki faaliyetlerimize de devam ediyoruz. Düsseldorf lojistik konumu itibariyle hem Türklerin en çok yaşadığı bölgelere hem de Belçika ve Hollanda’ya yakınlığıyla stratejik açıdan çok önemli. Avrupa’daki Türk nüfusuna hitap eden önemli bir noktadayız. Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerimizi yoğunlaştırarak bu yıl komşu ülkelerimizde varlığımızı da güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye belirterek yakın coğrafyada hizmetlerinin artarak devam edeceğini vurguladı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz