maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul yatırımları hem karlı hem de risk barındırmıyor!

Gayrimenkul yatırımları hem karlı hem de risk barındırmıyor!


Durağan giden konut sektörünü değerlendiren Sirius Yapı A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü, banka faizlerinin yüksek olması nedeniyle konut yatırımcılarının tasarruflarını faizde değerlendirmeyi tercih ettiğini söyledi.

Yeni konut almak isteyenlerin uzun vadeli kredi bulmakta zorlandığı için taleplerde genel bir düşüş söz konusu olduğunu dile getiren Öncü, gayrimenkulün orta ve uzun vadede banka faizlerinin ve diğer yatırım araçlarının üzerinde getirisi olduğunu ve risk unsuru barındırmadığına dikkat çekti.

İzmir'in artan nüfusu ve aldığı nitelikli göçle birlikte konut ihtiyacının de sürdüğünü kaydeden Barış Öncü, ulaşım, eğitim, ticaret ve sosyal avantajları nedeniyle Çiğli - Menemen aksındaki arsa ve konutların gederek değer kazandığını vurguladı.

Depreme karşı tüm önlemleri alıyoruz

İzmir'in deprem gerçeğiyle yüz yüze olduğunu belirten Barış Öncü, yıllardır edindikleri teknik deneyim ve mühendis kadrosuyla birlikte Sirius Florida projesini sağlam temeller üstünde yükselttiklerini söyledi.

Barış Öncü, “İzmir'in birinci derece deprem bölgesi olması nedeniyle şirket olarak önemli kararlar aldık. Çiğli Yakakent’te yapımı devam eden Sirius Florida projesinde kısa süre önce temel attık. Aslında, bölgenin kayalık olması nedeniyle her hangi bir zemin iyileştirme çalışmasına gerek yoktu. Buna rağmen mevcut statik inşaat değerlerimizi varolandan yüzde 20 daha kötü kabul ederek yeni bir planlama yaptık. Betonun C25 olması yetecekken, biz C40 beton tercih ettik. İmar yönetmeliğinde önem katsayısı 1 alınmasına rağmen; biz katsayıyı 1,2 olarak aldık. Daha fazla yük taşıyabilecek ve sağlam binalar yapıyoruz. Çünkü biz maliyeti bir kenara bırakarak insanların bir ömür güvenle yaşayabilecekleri binalar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

181 daire 2025 sonunda teslim

Çiğli Yakakent’teki Sirius Florida projesinin sağlamlığı kadar mimari özellikleri ve sosyal donatılarıyla da beğenildiğini dile getiren Öncü, şehir içi, şehir dışı ve hatta yurtdışından yatırımcıların ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

İnşaat çalışmaları hızla devam eden Sirius Florida'yı 2025 yılı sonunda sahiplerine teslim etmeyi hedeflediklerini kaydeden Barış Öncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Proje 5 blokta toplam 181 daireden oluşacak. 3 tip 1+1, 2 tip 2+1, ve tek tipte de 3+1 daireler bulunacak. Projenin ilerleyen sürecinde dubleks bahçe ve penthouse daireleri de beğeniye sunacağız. Daire içlerinde her detayı düşündük. Malzeme kalitesine ve kullanım kolaylığına önem verdik. Evlerde yerden ısıtma standart olacak asma tavan, lake kapaklı mobilyalar gibi insan hayatını kolaylaştırabilecek ayrıntıları bir arada sunacağız. Kapalı otoparkın da yer alacağı projede elektrikli araç şarj istasyonları da olacak. Sosyal tesisler anlamında da zengin alternatifler sunacağız. Açık kapalı havuz, jimnastik salonu spor alanları yürüyüş yolları etkinlik alanları ve özel günler için kapalı havuz başında parti evi gibi alanlarla konut sahipleri sosyal anlamda da kaynaşma imkanı bulacaklar”

Sirius Florida'nın örnek dairesini Kasım ayında beğeniye sunacaklarını hatırlatan Öncü, peşin alımda yüzde 20 indirim veya yüzde 50'si peşin, kalanı da sıfır faizle, vade farksız 15 ay taksitli bir kampanyayı da yıl sonuna kadar uygulayacaklarını sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz