maritbet girişmaritbet
Fuzul GYO halka arzı bireysel yatırımcı talebinde bir ilke imza attı!

Fuzul GYO halka arzı bireysel yatırımcı talebinde bir ilke imza attı!

Fuzul GYO, 20-21 Temmuz tarihlerinde Halk Yatırım ve İntegral Yatırım konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen talep toplama sürecini başarıyla tamamladı.

Sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilen halka arz, bireysel ve kurumsal yatırımcı kategorisinde yoğun ilgi gördü. Toplam 1 milyon 369 bin 622 yatırımcının talepte bulunduğu halka arzda bireysel yatırımcı talebi, 1 milyon 369 bin 504 oldu. Böylece Fuzul GYO, halka arz olan GYO şirketleri arasında en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO unvanının sahibi oldu.

Türkiye’de gayrimenkul sektörünün öncü şirketlerinden biri olan Fuzul GYO’nun  20 – 21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen halka arzının sonuçları açıklandı. Sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile gerçekleştirilen halka arzda Fuzul GYO, bu zamana kadar ki en yüksek bireysel katılımcı sayısına ulaşan GYO unvanının sahibi oldu. Şirketten yapılan açıklamaya göre, halka arz süreci 1 milyon 326 bin 874 yatırımcıyla tamamladı. 

Bireysel yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği talep toplama sürecinde toplam talep sayısı 1 milyon 369 bin 504’e ulaştı. Şirket, bu talebin 1 milyon 326 bin 756’sını karşıladı. Halk Yatırım ve İntegral Yatırım’ın konsorsiyum liderliğinde gerçekleşen halka arzda, satışa sunulan 91 milyon 860 bin TL nominal tutarlı payların tamamının satışı gerçekleşti. Buna göre Fuzul GYO’nun halka arz büyüklüğü 817 milyon 554 bin TL’ye ulaştı. Başarıyla tamamlanan halka arz; yurt içi bireysel yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 3 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ise yaklaşık 4,3 katı oranında talep geldi. Halka arz edilen şirket hisseleri, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da 8,90 TL fiyat ve “FZLGY” kodu ile önümüzdeki günlerde işlem görmeye başlayacak.

Fuzul GYO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, “Talep toplama sürecimizde yatırımcıların gösterdiği ilgi bizi çok gururlandırdı. Halka arzımıza yurtiçi bireysel yatırımcılardan planlanan tahsisat tutarının 3 katı, yurtiçi kurumsal yatırıcılardan ise yine planlanan tahsisat tutarının 4,3 katı talep geldi ve sonuçta şirketimizin 1 milyon 326 bin 874 yeni ortağı oldu. Bireysel yatırımcının ilgisini çekmek halka arz olan bir şirket için çok önemli. Tüm yatırımcılara ve yeni ortaklarımıza Fuzul GYO’ya gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum. Yatırımcıların gösterdiği yoğun ilgi bir anlamda bize gösterilen güvenin teyidi. Bu güvene layık olmak için aynı motivasyonla çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz