maritbet girişmaritbet
Ergunlar Group, Hongda Kule Vinç ile bayilik anlaşması imzaladı

Ergunlar Group, Hongda Kule Vinç ile bayilik anlaşması imzaladı

İnşaat sektörüne kule vinç ve diğer vinç sistemleriyle dış cephe asansörleri tedarik eden Ergunlar Group, Çin'de faaliyet gösteren Hongda ile bayilik anlaşması imzaladı

Ergunlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ergun, 29 yıldır inşaat makineleri üreten Hongda'nın, Çin'in en büyük sanayi kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Yıllık cirosu yarım milyar dolara yaklaşan Hongda ile anlaşma masasına oturmadan önce 6 ay boyunca araştırma yaptıklarını ve şirketin Çin'deki tesislerini 19 kez ziyaret ettiklerini anlatan Taner Ergun, "Hongda ile yollarımızı birleştirdik. Kullandıkları teknolojiyle birikimlerimizi ve tecrübelerimizi birleştirerek Türkiye şartlarına göre en iyi kule vinç ve dış cephe asansörlerini imal ettiriyoruz. Kule vinç ve dış cephe asansörlerinde arıza oranım minimize etmek adına tüm mekanik ve elektronik elektrik malzemelerinde dünyanın en iyilerini kullanıyoruz" dedi. Bu yıl iç pazarda paylarını yüzde 12 büyütmeyi hedeflediklerin belirten Ergun, yurtdışı fuarlara katılarak özellikle komşu ülkelere ve Türk cumhuriyetlerindeki satışlarını da artırmayı planladıklarını kaydetti. Müşterilerinin şantiye ve fabrikalarını, kendilerinin gibi gördüklerini, bu açıdan güvenliğe çok önem verdiklerini anlatan Ergun, müşterilere sağladıkları esneklikleri de şöyle dile getirdi:

"Bazı projelerde müşterilerimize bazı esneklikler sağlamaktayız. Örnek vermek gerekirse almış oldukları kule vinç ve dış cephe asansörlerini proje sonunda isterlerse onların adına satar veya kiralarız, isterlerse depomuzda muhafaza edebiliriz ya da biz satın alabiliriz, 1 yıl için yüzde 30, 2 yıl için yüzde 40 gibi kullanım oranında düşerek. Bu durum, kiralamaya göre yaklaşık yüzde 20 daha avantajlı olur. Türkiye'de vinç satış fiyatımız 150200 bin dolar arasında. Kiralama bedeli aylık 8 bin -10 bin lira artı KDV. Türkiye'deki vinç fiyatları dış pazardaki fiyatlara kıyasla satışta daha ucuz, kiralama daha pahalı. Bir yılı geçen projelerde kiralamak yerine satın almak daha mantıklı." 

Tünel kalıpta kullanmak şart 
Türkiye'nin deprem kuşağında olduğunu, özellikle TOKİ projelerinde tünel kalıp sistemi ve kule vinç kullanma zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Ergunlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ergun, kule vincin avantajlarım şöyle sıraladı: "Bir tünel kalıp yaklaşık 1.5-2 ton ağırlığında olduğu için bunu kaldırıp oraya koyabilecek tek makine kule vinç. Tünel kalıp ve kule vinçle bir katı bir günde bitirebiliyorsunuz. Bir kule vinç 50 işçiye bedeldir. Vincin üst tarafındaki uzun kısım ortalama 50-60 metre. Operatör oturduğu yerden 50-60 metrelik bir alam tarayabiliyor. Yerde bir bağ demir varsa binanın üzerine nasıl çıkacak? Kaç işçiyle çıkarılacak? Kaç saatte çıkarılacak? Bir kule vincin onu alıp yukarıya koyması 1 dakikadır." Güvenlik ve sürat ile ilgili avantajlarının yanı sıra kule vincin projelere prestij de kattığını ifade eden Ergun, "Kahramanmaraş'ta bir firma 75 bin liraya satıyordu dairelerini. Benden bir kule vinç aldı, monte etti. 95 milyara daire satmaya başladı" dedi. 
Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Dış cephede kullanılan malzeme uygun bir malzeme değil'
  • 07.04.2018 13:58

'Dış cephede kullanılan malzeme uygun bir malzeme değil'

Gaziosmanpaşa’da hizmet veren Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi, ö ...

Yalıtım ile ilgili bilinmesi gereken doğrular!
  • 29.11.2017 10:53

Yalıtım ile ilgili bilinmesi gereken doğrular!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, ısı yalıtımı ile ilgili bilinmesi ...

Bahçem yok diye üzülmeyin!
  • 03.10.2016 13:34

Bahçem yok diye üzülmeyin!

Bahçesi olmayanların yüzünü güldürecek alternatif; dikey bahçeler! ...

İçerde ve dışarda Dekton!
  • 22.09.2016 15:44

İçerde ve dışarda Dekton!

Kullanım avantajları ile gözde malzemeler listesine giren ve hemen her alanda ku ...

Boardex dış cephe kurallarını değiştirdi
  • 22.07.2016 11:21

Boardex dış cephe kurallarını değiştirdi

Cam elyaf şilte kaplamalı ilk dış cephe kaplama levhası Boardex, Amerikadan'dan ...