maritbet girişmaritbet
Erensan Ortadoğu’da yatırıma hazırlanıyor

Erensan Ortadoğu’da yatırıma hazırlanıyor

Erensan Isı Cihazları Pazarlama ve Servis A.Ş, Ortadoğu’da fabrika yatırımına hazırlanıyor.

 

Erensan Şirketler Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada Genel Müdür Efkan Çeviker, Ortadoğu'da fabrika yatırımının başlatılmasını 2011 iş planlarına aldıklarını, fizibilite çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Çeviker, 5 milyon dolara mal olması planlanan söz konusu yatırımla, bu pazarda kuvvetlenmeyi amaçladıklarını ifade ederek, yeni tesis yatırımı için odaklandıkları ülkeleri, Suriye, Ürdün ve Lübnan olarak sıraladı.

Erensan'ın yurt içi ve yurt dışı pazarlardan doğan ihtiyacı karşılamak için Yozgat'taki fabrikasını da büyüttüğünü kaydeden Çeviker, "Mevcut 3 üretim holü sayısını 5'e yükseltiyoruz. Yine 2 hol eylül ayı itibarıyla hizmete girecek. Böylelikle Yozgat tesisimizde istihdam yüzde 50 artışla 300 kişiye ulaşacak" dedi.

Çeviker, 2009 yılında 20 milyon avro ciroya ulaştıklarını belirterek, üretimlerinin 2010 yılı sonunda 4 bin tonu bulacağını, 2011'de büyüyecek Yozgat fabrikası ve Ortadoğu'da kurmayı planladıkları tesis ile birlikte üretimin 6 bin tona yükseleceğini anlattı.

"Türkiye'nin ilk kendinden yoğuşmalı" kazanı TR C Serisi'ne değinen Çeviker, doğalgaz tüketimini azaltan teknolojisiyle yoğuşmalı kazanların konutlarda, iş merkezlerinde, hastanelerde, okullarda, otellerde, endüstriyel ve resmi yapılarda yakıt tasarrufu ve yüksek verimlilik sağladığını kaydetti.

Çeviker, şu bilgileri verdi:

"TR C serisi yoğuşmalı sıcak su kazanları ısı elde etmek için doğalgazın üst ısıl değerini kullanır. Doğalgazın alt ısıl değeri esas alındığında gizli ısı oranı yüzde 11'dir. TR C serisi yoğuşmalı kazanlar su buharını yoğuşturarak bu gizli ısı potansiyelinin büyük bir kısmını kullanır. Buharlaşma ısısından ayrıca

 faydalanılması ve üst ısıl değerinin esas olarak alınması ile yüzde 100'ün üzerinde ısıl verim elde edilir."

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz