maritbet girişmaritbet
ERA Gayrimenkul, beş yıl içinde bayi sayısını 200'e çıkaracak!

ERA Gayrimenkul, beş yıl içinde bayi sayısını 200'e çıkaracak!

Dünyanın lider gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden ERA, Can Ekşioglu'nun girişimi ile Türkiye'de faaliyete geçti

 

Türkiye'de son iki yıldır 400 binin üzerinde konut satışı gerçekleşiyor. 2013 yılında ise konut talebinde sınırlı artış beklentisi sözkonusu. Ancak faiz oranlarında düşüşün ardından kredi talebindeki artış, yabancılara konut satışı düzenlemesinin de etkisi ile talepte yükselme bekleniyor. 
 
Ofis yatırımları, yeni ofis arzlarının sürmesi ve ikinci el konut satışlarında da hareketlilik olması özellikle gayrimenkul danışmanlarının işini artıracak. İşte böyle bir ortamda yabancı bir marka daha Türkiye'ye giriş yaptı; Amerikan Realogy şirketinin markalarından biri olan ERA. Marka, yurt dışından bir marka getirmek için uzun süredir araştırma yapan Can Ekşioğlu'nun girişimi ile Türkiye'ye geldi. 
 
Neden ERA? 
Türkiye'de konutların yüzde 70'inin doğrudan sahibinden satıldığını ve nitelikli gayrimenkul danışmanlığı hizmetlerine talebin arttığını söyleyen Ekşioğlu, bu nedenle gayrimenkul danışmanlığı işine girdiğinin altını çiziyor. "Gayrimenkul geliştirme alanında ulusal ve uluslararası pazarda tecrübe edinmiş bir kişi olarak, yeni bir soluğa, yeni bir döneme, kaliteyi ve yenilikçiliği hizmetin odağına yerleştiren bir değişime ihtiyaç olduğunu gözlemledim" diyen Ekşioğlu, gayrimenkul danışmanlığı markaları arasında ERA'yı neden seçtiğini ise şöyle anlatıyor: 
 
"Marka Türkiye'ye uygundu, ismi kolay söylenebilir. Türkiye'nin her yerinde uygulanabilirliği var. Logosu ve renkleri de bize uygundu. Dünyadaki konumu da beni etkiledi." 
 
ERA Türkiye'nin, Türk gayrimenkul danışmanlığı hizmetleri sektöründe yeni bir çağın, hizmet ve kalite odaklı bir değişimin başlangıcını sunduğunu anlatan Ekşioğlu, ERA'nın dünya çapında bilinirliğe sahip 3 bini aşkın ofisi, 38 binden fazla broker ve gayrimenkul danışmanı ile hizmet veren küresel bir marka olduğunu da hatırlatıyor. 
 
Önce İstanbul ERA Türkiye'nin, başta İstanbul olmak üzere, ülke genelinde gayrimenkul danışmanlığı ve hizmetleri konusunda franchise sistemi ile büyüyeceğini söyleyen Ekşioğlu, ERA'nın yenilik ve hizmetlerini, bayilikler üzerinden kademeli olarak pazara sunacaklarının altını çiziyor. 2013 yılı sonu itibariyle 30 girişimciye franhcise verileceğini söyleyen Ekşioğlu, beş yıl içinde bu sayının 200'e çıkmasını hedeflediklerinin de üzerinde duruyor. 
 
ERA Türkiye'nin kurulmasıyla birçok talep alınmış. Özellikle büyükşehirlerin yanında Anadolu'dan da talep alındığını dile getiren Ekşioğlu, hali hazırda emlak ofisi sahibi olan girişimcilerin de ilgisiyle karşılaştıklarını ifade ediyor. Önümüzdeki günlerde halka açık seminerler verileceğinden bahseden Ekşioğlu, bu yolla emlakçilik yapmak isteyenlere bu işin nasıl yapılabileceğini anlatacaklarını söylüyor. 
 
Kendi markalarının temsilcisi olacak gayrimenkul danışmanlarının zaman içinde uzmanlaşabileceklerini ifade eden Ekşioğlu, özellikle ticari konut, hukuk, gayrimenkul değerleme gibi alanlarda zaman içinde uzmanlaşmaya gidilebileceğini de anlatıyor. Bu doğrultuda ERA Türkiye de zamanla verdiği hizmetleri çeşitlendirecek. Yani ilerleyen zamanda şirket proje pazarlamadan değerlendirmeye kadar daha pek çok hizmet verebilecek. 
 
Franchise bedeli 15 bin dolar 
ERA'nın tüm pazarlarında lansman dönemi fiyat uygulaması söz konusu, ilk altı aylık dönemde İstanbul için franchise bedeli uygulamasının 15 bin dolar olduğunu söyleyen Ekşioğlu, işlem bedellerinden yüzde 6 aldıklarını, yüzde ikinin de tanıtım fonuna gittiğini ekliyor. Fiyat avantajının yanında kişilerin kendi bölgelerini seçebilme avantajı da sözkonusu. Bir başka avantajı ise Ekşioğlu şöyle anlatıyor: 
 
"Bayilerimiz öncelikle, portföylerindeki gayrimenkulleri ERA'nın uluslararası tüm ofislerinde de pazarlama imkanına sahip olacaklar. Özellikle Avrupa ve Ortadoğu'daki yaklaşık hemen her ülkede var olan ofisler, Türkiye'deki bayilere gerekli her türlü desteği sağlayacak." 
 
Şirketin dördüncü markası da geldi 
ERA, ABD'de kurulmuş Realogy şirketinin markalarından. Bu şirketin gayrimenkul danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Century 21, Coldwell Banker, Sotheby's olmak üzere üç markası hali hazırda Türkiye'de. Dördüncü markası da 2012 sonu itibariyle Türkiye'ye gelmiş oldu. Durgunluğun olduğu ve konutta arz fazlasının bulunduğu bir dönemde Türkiye'ye gayrimenkul danışmanlığı markası getirmek avantaj mı, dezavantaj mı? Bu soruyu Can Ekşioğlu'na sorduk. Ekşioğlu sorumuzu şöyle yanıtlıyor:
 
 "Durgunluk ve arz fazlası bizim için avantaj aslında. Çüııkü bizim verdiğimiz hizmete ihtiyaç duyulacağı anlamına geliyor. Yabancılara satışın söz konusu olacağı bu dönemde pazarlama ve satışa dönük faaliyetlerine daha çok asılacaktır yatırımcüar. İkinci el satışlar da büyük potansiyel oluşturacaktır bizim için."
 
Fatoş Bozkuş/Ekonomist Kobi Girişim

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Her yıl en az 600 bin yeni konuta ihtiyaç var!
  • 20.01.2016 16:04

Her yıl en az 600 bin yeni konuta ihtiyaç var!

ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, Türkiye'de her yıl ...

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"
  • 09.12.2020 06:45

"Gayrimenkulde danışmanlık %40 daha fazla kar ettirir"

Kristal Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Emrah Özdemir, “Gayrimenkul danışmanlığıyla ...

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu
  • 25.11.2020 06:30

Geberit banyolarda tasarım ve fonksiyon buluşturdu

Geberit, Citterio, iCon ve Smyle ile mühendislik gücünü modern tasarım dili ile ...

“2019’un mesleği gayrimenkul danışmanlığı olacak”
  • 30.10.2018 14:55

“2019’un mesleği gayrimenkul danışmanlığı olacak”

RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, gayrimenkul danışmanlığının 201 ...

'Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan yapılara odaklanmalı'
  • 28.05.2018 12:55

'Kentsel dönüşümde deprem geçmişi olan yapılara odaklanmalı'

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, kentsel dönüşümde önceliğin ...