maritbet girişmaritbet
Epsblock'un yapı bloğu Bayburt'tan Uruguay’a uzandı

Epsblock'un yapı bloğu Bayburt'tan Uruguay’a uzandı

Adana ve Bayburt’ta ürettiği dünyanın en hafif yapı bloğunu 10 ayrı ülkeye pazarlayan Epsblock Yapı AŞ ürünleri Uruguay’a kadar uzandı.

Yerküre üzerinde gittikçe artan afet ve salgınlar, yapı ve binaların inşaat felsefesinde de değişime yol açıyor. Artık yangınlara karşı daha dayanıklı, depremlere karşı daha emniyetli, virüs vb salgın hastalıklara karşı daha sağlıklı bir yapıda olan inşaat malzemeleri,  müteahhitlerin projelerinde daha fazla yer buluyor. Pazardaki potansiyeli gören Türk inşaat malzemeleri üreticileri, son yıllarda ağırlık verdikleri Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettikleri yeni ürünlerle dünyanın en ücra köşelerine kadar uzanıyor.

 Yüzde 100 yerli sermaye ile kurduğu fabrikalarında dünyanın en hafif yapı bloğunu üreten Epsblock Yapı AŞ'nin ürünleri Türk müteahhitler kadar yabancı müteahhitlerin de ilgisini çekti. 5 yılda 10 ayrı ülkeye ihracat gerçekleştiren Epsblock Yapı AŞ, kaliteli üretim ve etkin satış ağı sayesinde ürünlerini Adana ve Bayburt'tan Uruguay ve Panama'ya kadar ulaştırmayı başardı. Covid 19 virüsü nedeniyle pandemi süreciyle geçen 2020 yılında, binalara nefes aldıran yapı bloğu ürünlerinin ihracat ve üretimi başarısını gösteren Epsblock Yapı AŞ, yeni yatırım kararı aldı. Şirket 2021'de bir yeni fabrika daha kurmayı planlıyor. İstanbul'da asgari 100 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek yeni fabrika, 80 milyon TL bütçe ile 2023 yatırım planlarına dahil olan İzmir fabrikasına da destek olacak.

Adana'da üretim devam ederken, 2019 yılında Bayburt OSB'ye 70 milyon TL yatırım yaparak ikinci fabrikasını hayata geçiren Epsblock Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, günümüzde yaşanan salgın ve afetler nedeniyle sağlıklı ve dayanıklı ürünlerin öneminin daha fazla anlaşıldığını söyledi. 

Yıllık 6 milyon metrekare üretim

Dış pazardan yoğun talep gelen ürünlerle, yıllık 10 milyon dolar ihracat yaptıklarını belirten Mustafa Yıldırım, “ Bayburt OSB fabrikamızı 2019 yılında hayata geçirdik. Fabrika yıllık 10 milyon metrekare üretim kapasitesine ulaşırken, üretimin yüzde 60'ı Azerbaycan ve Gürcistan'a ihraç edilmeye başlandı. Adana fabrikasından ise Uruguay, Panama, Kuveyt, Filistin, Dubai, Katar, Irak ve İsrail başta olmak üzere birçok ülkeye satış gerçekleştiriliyor. ABD ve İngiltere de hedef pazarlarımız arasında yer alıyor” dedi. Mustafa Yıldırım, 2021 yılında hayata geçirilecek dış franchise yatırımları ile ihracatın daha da artırılacağını açıkladı.

Yabancı bayiliklerin yanı sıra yeni yatırımların da ihracatın katlanmasına destek olacağını ifade eden Mustafa Yıldırım, 2022 sonunda üretime geçmesi planlanan İstanbul fabrikasıyla birlikte yıllık ihracat rakamının 12 milyon dolar seviyesine ulaşacağını öngördü.

Son 5 yılda binden fazla projeye imza attıklarını belirten Mustafa Yıldırım, bu yılın sonunda tamamlanan proje sayısının 1500'e ulaşacağını ifade etti. Mustafa Yıldırım, “2015-2018 yılları arasında yıllık 2 milyon metrekare üretim yapmaktaydık. 2018-2020 yılları arasında ise Bayburt fabrikamızın da aktif olmasıyla birlikte bu rakam 6 milyon metrekareye ulaştı. Günümüze kadar toplam 15 milyon metrekare ürün satışımız gerçekleşti. Bu yılsonu hedeflediğimiz toplam satış rakamı 25 milyon metrekaredir” dedi.

Astım hastası için nemi kontrol eden yapılar

Epsblock Yapı AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, ürünlerinin dünyanın en hafif yapı bloğu olmasının yanı sıra, yalıtım gerektirmediği için bina maliyetlerinde yüzde 25 avantaj sağladığını açıkladı. 

Dünyada salgınlar nedeniyle hava kalitesi yüksek, yaşam konforu yüksek mekanların ön plana çıktığını da hatırlatan Mustafa Yıldırım, ürünlerinin nefes alan yapısı sayesinde astım-alerji gibi rahatsızlıkları bulunan kişiler için nem kontrolünü sağladığını açıkladı. Yıldırım, “Nefes alabilen duvarlar, kapalı ortamdaki nem oluşumunu minimize ederken, iç ortamdaki hava kalitesini yükseltmektedir” dedi.

Yangına karşı dayanıklı

Epsblock ürünlerinin 1300 dereceye kadar ısıya dayandığını belirten Mustafa Yıldırım, 5 cm kalınlığında, 60 dakika yangın dayanıklılığı olan ürünlerin kimi ülkelerde yangın bariyeri olarak da tercih edildiğini açıkladı.

Mustafa Yıldırım “Epsblock, bir yapı malzemesi olarak hayatımızdaki riskleri minimize ederek yaşamımızı kolaylaştırmaktadır. Enerji maliyetlerini düşürüp, kendinden yalıtımlı yapısı ile binadaki mantolama ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Dayanıklı yapısı ile deprem yükünüzü en aza indirmektedir.  Bunların yanında çevreye karşı hassasiyetinin bir sonucu olarak, doğaya zararlı bileşenlere yer vermemektedir” dedi.

Yüzde 25 avantaj getiriyor

Epsblock  1 metreküp ağırlığı 350 kg olan dünyanın en hafif duvar bloğudur. Isı iletkenlik değeri 0.08 W/m.K'dır. Türkiye'nin 5 iklim bölgesinde de ısı yalıtım değerlerini karşılayarak ilave mantolamaya gerek bırakmaz. Mantolama maliyetlerinden ve zamandan tasarruf sağlaması nedeniyle diğer malzemelere göre inşaatlarda yüzde 25 avantaj sağlar.

Mustafa Yıldırım, “Pandemi sürecinde global piyasa analizlerimize devam ederek AR_GE çalışmalarımıza yoğunlaştık. Ülkemize sağlayacağımız katma değerlerin yanı sıra geliştirdiğimiz yenilikçi ve üstün kaliteli ürünlerimiz ile ihracat odaklı da çalışıyoruz, ürettiğimiz inovatif ürünlerle birlikte dünyada birçok bölgeden ciddi talep almaktayız” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...