maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO’yla 1 milyar lira topladı

Emlak Konut GYO’yla 1 milyar lira topladı

Hisselerinin yüzde 25’ini halka açan Emlak Konut GYO, 1 milyar liralık satışla yurtiçinde tahsisatın 4.1, yurtdışında 1.5 ve toplamda 2.2 kat talep gördü.

  
Hisselerinin yüzde 25'ini halka açan Emlak Konut GYO, 1 milyar liralık satışla yurtiçinde tahsisatın 4.1, yurtdışında 1.5 ve toplamda 2.2 kat talep gördü.

Yurtiçi yatırımcıdan 29 bin 119 talep alan Emlak Konut GYO, yılın en büyük halka arz işlemine imza atarken, Cumhuriyet tarihinin de en büyük 5 halka arz işleminden birini gerçekleştirdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Biz devlet terbiyesini bozmadık. Malımızı olduğundan daha cilalı göstermedik. Bu halka arz Türk borsasına çok ciddi derinlik kazandıracak. İlk alanların çok kârlı olacaklarını görecekler” dedi.
 
Portföy 1.052 milyon lira artacak
Emlak Konut GYO'nun halka arz sonuçlarını açıklayan Emlak Konut Yönetim Kurulu ve TOKİ Başkanı Bayraktar, halka arzın Türk ekonomisi için de büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Talep toplama sürecinde yatırımcılarla yakaladığımız bu sinerji, bizi çok daha yüksek noktalara taşıyacak. Halka arz sonrası Emlak Konut GYO kasasındaki para portföyü 1.052 milyon lira artacak. Halka arz Cumhuriyet tarihinin en büyük beş halka arz işleminden biri oldu. Arzın yüzde 75'i yabancı yatırımcılara gitti. Bundan sonra yabancı ortaklıklarımız artacak. Diğer dünya ülkelerinde beraber kulvarlar bulacağız.”

İngiltere'den yüzde 28 talep
Uluslararası roadshowda 120 yatırımcı grubuyla görüşülerek 92 yatırımcıdan talep toplandığını ifade eden Erdoğan Bayraktar, şunları söyledi: “Ön ve kesin talep toplama sürecinde son iki yılın en büyük halka arz işlemi gerçekleştirildi. Bu yıl yapılan 19 halka arz işleminde yurtdışı oranı ortalama yüzde 18 seviyelerinde kalırken, Emlak Konut GYO'da yüzde 70 olan oran yüzde 75'e yükseltildi. Hisseler, alırken bile 1'e 2 kazandıran bir yatırım oldu. Yurtdışı dağılımı ise İngiltere'de yüzde 28, Avrupa'da yüzde 26, ABD'de yüzde 24 ve Ortadoğu'da yüzde 22 olarak gerçekleşti.”
 
Görüşülen yatırımcıların yüzde 92'si hisse aldı
EMLAK Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, üç kıtada 120 yatırımcıyla görüştüklerini kaydederek, “Gidip konuştuklarımızın yüzde 92'si yatırım yaptı. Avrupa'da bu oran yüzde 96 oldu. 2 Aralık'ta İMKB'den tüm dünyaya duyuracağımız gong sesiyle Emlak Konut GYO için çok daha iddialı ve verimli bir döneme merhaba diyeceğiz” dedi.
 
Hisseler yüzde 50'ye kadar halka açılabilir
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kanunla daha sonraki halka arzları da yapacaklarını bildirerek, yasalar elverdiği ölçüde Emlak Konut GYO'yu destekle-yeceklerini açıkladı. Halka arzda yüzde 50'ye kadar açılım hakları bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, arz edilecek kalan hisseler için “2-3 yıl içinde düşünülebilecek bir şey. İlk altı ay zaten yapamayız. Altı aydan sonra bakılacak” dedi.
 
Kaynak: Hürriyet
  • Etiketler:

Yorum Yaz