maritbet girişmaritbet
Emkar, 2012’de tesisini büyütecek

Emkar, 2012’de tesisini büyütecek

Gerek kapasite ve gerekse ciro bakımından 2011’de gösterdiği başarı Emkar Makina’nın geleceğe daha umutla bakmasını sağlarken, firma bu çerçevede 2012’yi büyüme yılı ilan etti ve bu hedef doğrultusunda geniş bir atölyeye taşınıp makine parkını da büyütecek

Gerek kapasite ve gerekse ciro bakımından 2011'de gösterdiği başarı Emkar Makina'nın geleceğe daha umutla bakmasını sağlarken, firma bu çerçevede 2012'yi büyüme yılı ilan etti ve bu hedef doğrultusunda geniş bir atölyeye taşınıp makine parkını da büyütecek.

2012 yılı için öncelikli hedeflerinin 2011 yılında elde ettikleri ciroyu yüzde 50 oranında artırmak olduğunu açıklayan Emkar Makina Teknik Müdürü Ünsal Karaaslan, planlarının bu yönde olduğunu söyledi. 2011 planlaması çerçevesinde olan daha geniş bir atölyeye geçiş fikrini, 2011'deki yoğun tempoyu aksatmamak sebebiyle askıya aldıklarını açıklayan Karaaslan, bu planı 2012 yılına aldıklarını söyledi. 2012 yılının hem fiziki, hem de maddi olarak Emkar için büyüme yılı olacağının altını çizen Karaaslan, “Umutlarımız ve beklentilerimiz bu yöndedir. Bunun için öncelikli amaç daha geniş ve kullanışlı bir atölyeye taşınmak ve buna bağlı olarak makine parkını ve dolayısıyla istihdamı da artırmak” dedi.

Daha geniş bir atölyeye geçiş planları hakkında bilgi veren Karaaslan, şunları söyledi:

“Firmamızın imalat alanı şu an için ikinci kattadır. 220 metrekare net çalışma alanı olmasına rağmen ikinci katta imalat yapmak çeşitli açılardan sıkıntı yaratıyor. Biz bu sıkıntıları aşmak için öncelikle gene İkitelli OSB içinde olmak kaydıyla iki ya da tek katlı müstakil bir atölyeye geçmek arzusundayız. Muhtemelen geçeceğimiz yeni atölye 300 metrekare ya da üzeri bir toplam kullanım alanına sahip olacak. Taşınmanın en geç bu yıl ağustos ayında gerçekleşmesini  planlıyoruz.”

Yeni tesise taşındıktan sonra ilk hedeflerinin istihdamı artırmak olduğunun altını çizen Karaaslan, en az iki personel daha almayı planladıklarını açıkladı. 2011 yılında makine parkını genişlettiklerini anımsatan Karaaslan, büyük çaplı ve kalın etli boru imalatına uygun bir sac kıvırma silindiri alımı yaptıklarının bilgisini verdi. İstanbul İkitelli'de bulunan atölyeye kurdukları bu silindirin aktif olarak hizmet verdiğini söyleyen Karaaslan, mevcut müşterilerinin büyük çaplı boru ihtiyaçlarına cevap vermek adına yapmış oldukları bu alımın firmalarına güç kattığını kaydetti. Sahip oldukları üretim tekniğinin hemen her ölçüde paslanmaz çelik boru imalatı için yeterli olduğunu vurgulayan Karaaslan, “Borularımız büyük oranda sacdan pres bükümle elde ediliyor. Büyük çaplı borularda ise silindir büküm tercih ediliyor. Ürettiğimiz borular argon (TIG) kaynak metodu ile kaynatılıyor” diye konuştu.

2011'de ciro artışı yüzde 250

Firma olarak yıllık 210 ton boru imal edebilecek kapasiteye sahip olduklarına dikkat çeken Ünsal Karaaslan, bu kapasiteyi 2011 yılında yaklaşık yüzde 70 verimlilikle kullandıklarını açıkladı. 2011 yılı cirolarının 2010 yılına göre yaklaşık yüzde 250 artış gösterdiğinin altını çizen Karaaslan, “2011 yılı içinde pazarlama faaliyetlerimize ağırlık vermemiz sonucunda bu artışı yakalamayı başardık. 2011 yılında yapmış olduğumuz yeni makine yatırımlarımız da üretim becerimizi artırdı ve bu sayede daha fazla müşteriye hizmet verebilmemize olanak sağladı. 2011 firmamız adına başarılı bir yıldı ve bu başarı 2012'ye de umutla bakmamızı sağladı” yorumunu yaptı.

Cirodaki ihracat payını artıracak

2011'in ihracat açısından oldukça verimli başladığını, ancak art arda gelen yerli firmaların siparişleri nedeniyle ihracata gereken ağırlığı veremediklerini belirten Ünsal Karaaslan, bundan dolayı 2011'yi ihracat anlamında kısır bir sene olarak geçirdiklerini ifade etti. 2011 yılında ihracatın toplam cirolarının yüzde 4'ü civarında gerçekleştiğinin bilgisini veren Karaaslan, “Bu ihracatın önemli kısmı Türk cumhuriyetlerine oldu. 2012 yılında bu pazarlara tekrar ağırlık vererek ihracatın ciromuzdaki payını artırmayı hedefliyoruz. 2011 yılında esen Arap Baharı rüzgârının 2012'ye olumlu yansıyacağını da ümit ediyoruz. Bu sebeple Arap ülkelerindeki fuarları da yakından takip edeceğiz ve potansiyel müşterilerimizle irtibat kuracağız. Bu rüzgâr 2011'de sıkıntılar yaşatmış olsa da, 2012'de ülkemize olumlu etki edecektir” diye konuştu.

Geçen sene ihracat olduğu gibi Ar-Ge çalışmalarında önemli atak içine giremediklerini ifade eden Karaaslan, 2012 yılında müşterilerinin beklentilerini göz önünde bulundurarak geliştirmeyi planladıkları bazı ürünlerin bulunduğunu belirtti.

“Çelik boru imalatı yapan firmaların az olmasının nedeni, Uzakdoğulu üreticiler”

Türkiye'de seri olarak paslanmaz çelik boru üretimi yapan, bu amaçlı kurulu tesisi olan firma sayısının oldukça az olduğuna dikkat çeken Ünsal Karaaslan, bunun sebebini Uzakdoğulu üreticilerin çok uygun şartlarda Türkiye'ye boru ihraç edebilmesine bağladı. Türkiye'deki işçilik maliyetlerinin, seri üretimde bu Uzakdoğulu üreticilerle rekabet etmeyi zorlaştırdığını söyleyen Karaaslan, “Özellikle Çin Halk Cumhuriyeti'nin devlet politikası olarak bu tip üreticilere teşvikler ve vergi avantajları sağlaması, boru fiyatlarının neredeyse sac fiyatına gelmesine neden oluyor. Burada bulunan üreticiler ise sac fiyatının üzerine ciddi anlamda üretim maliyeti eklemek zorundalar” şeklinde konuştu.

“ARAP ÜLKELERİNİ YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

2011 yılında esen Arap Baharı rüzgârının 2012'ye olumlu yansıyacağını ümit ettiklerini söyleyen Ünsal Karaaslan, “Bu sebeple Arap ülkelerindeki fuarları da yakından takip edeceğiz ve potansiyel müşterilerimizle irtibat kuracağız. Bu rüzgâr 2011'de sıkıntılar yaşatmış olsa da, 2012'de ülkemize olumlu etki edecektir diye düşünüyoruz” dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dünyanın üçte biri isyanda
  • 03.12.2013 10:33

Dünyanın üçte biri isyanda

60 ülkede 490 farklı grubun müdahil olduğu kanlı bir savaş sürüyor. Kimi yönetim ...

Suriye'de tarihi Halep Çarşısı yanarak kül oldu! Humus Kalesi zarar gördü!
  • 01.02.2013 08:19

Suriye'de tarihi Halep Çarşısı yanarak kül oldu! Humus Kalesi zarar gördü!

Kamuoyunda "Arap Baharı" olarak bilinen ve Ortadoğu bölgesinde 2010'da başlayan ...

Kentsel dönüşüm inşaatçılarda 50 milyar dolarlık ekstra pazar beklentisi oluşturdu!
  • 13.08.2012 17:32

Kentsel dönüşüm inşaatçılarda 50 milyar dolarlık ekstra pazar beklentisi oluşturdu!

Kamuoyunda “Kentsel Dönüşüm” olarak bilinen çalışmanın yasalaşmasıyla birlikte k ...

BİM, Mısır'da şirket kurdu!
  • 29.07.2012 08:33

BİM, Mısır'da şirket kurdu!

Arap Baharı'ndan sonra ekonomik anlamda da yeniden şekillenen Mısır'da, Türk şir ...

Mısır'da 200'den fazla Türk yatırımcısı 85 bin kişiye istihdam sağlıyor!
  • 22.07.2012 10:15

Mısır'da 200'den fazla Türk yatırımcısı 85 bin kişiye istihdam sağlıyor!

Devrimi yaşayan Türk işadamları İskenderiye'nin bir günde düştüğünü söyleyerek, ...

Arap Baharı'nın mimarları İstanbul'da!
  • 18.05.2012 08:43

Arap Baharı'nın mimarları İstanbul'da!

İstanbul, "2. İstanbul World Political Forum'a (IWPF) evsahipliği yapıyor. Dün b ...