maritbet girişmaritbet
Eczacıbaşı VitrA ile MEB işbirliği protokolu imzaladı!

Eczacıbaşı VitrA ile MEB işbirliği protokolu imzaladı!

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ile MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği protokolu imzaladı. İki yıllık protokol kapsamında Bursa, İstanbul ve Ankara’daki 3 okulda çalışmalar yürütülecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü (MTEGM) ile Eczacıbaşı Yapı Gereçleri arasında mesleki ve teknik işbirliği protokolu imzalandı. İki yıllık protokol, mesleki ve teknik eğitimde istihdam ve üretim ilişkisini güçlendirmek, öğrencilerin mesleki eğitim alması ve istihdam edilmesi, okulların atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması ve desteklenmesi, öğretmenlerin alan yeterliliklerinin artırılması konularını kapsıyor. 

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şenel ve Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Müşteri Deneyimi Direktörü Erdem Bayrak tarafından imzalanarak yürürlüğe giren işbirliği protokolu kapsamında, 3 farklı ilden birer okul belirlendi. Bursa Osmangazi’de yer alan Cavit Çağlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul’daki Pendik Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ankara Etimesgut’ta bulunan Elvanköy Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, donatım yapılacak okullar olarak seçildi. Protokole göre, ihtiyaç duyulan eğitim programları taraflarca belirlenirken, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, bu okullardaki öğrencilerin eğitimlerine yönelik temrinlik malzeme sağlayacak. Ayrıca okullardaki atölye ve laboratuvarların yeni teknolojilerle donatılmasına destek verecek.

Mesleki ve teknik işbirliği protokolu kapsamında, inşaat, elektrik-elektronik ve tesisat teknolojisinin yanı sıra iklimlendirmeyi kapsayan alanlarda, öğretmenlerin yeterliliklerini artırmak için de MEB ile ortaklaşa belirlenecek takvim ve programa göre, yüz yüze veya uzaktan, senkron veya asenkron olacak şekilde akredite hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Bursa, İstanbul ve Ankara’daki okulların öğrencilerine, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri ve VitrA | Artema Yetkili Servisleri bünyesinde staj ve iş olanağı da sunulacak
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz