DYO "sıfır atık belgesi" aldı

DYO "sıfır atık belgesi" aldı

DYO’nun sıfır atık konusunda gösterdiği hassasiyet, firmaya ‘’Sıfır Atık Belgesi’’ getirdi.

Yüksek teknolojiye dayalı ürünleri ile farklılık yaratan Türkiye'nin en köklü boya üreticisi DYO, kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlılık bilinci ile üretim gerçekleştiriyor. Doğaya ve çevreye saygının, hijyenin, temizliğin öncelik kazandığı günümüz koşullarında DYO, sıfır atık konusundaki faaliyetlerine daha da ağırlık vererek Temmuz 2019 tarihinde ‘'Sıfır Atık'' yönetmeliğini uygulamaya başladı.

Atık yönetimi konusunda hassas davranan ve bu alanda kapsamlı çalışmaları olan DYO oluşturduğu çevresel risk haritası ile risk derecesine göre periyodik kontrolleri düzenli şekilde yapıyor. Sıfır atık konusunda bir çalışma ekibi kuran DYO, atık azaltımı için hedefler oluşturdu, bu konuda belirlediği ihtiyaçları temin ederek sıfır atık yönetimine hız kazandırdı. Konu özelinde farkındalığı artırmak için çalışanlara özel eğitimler verdi ve iyi uygulama örnekleri geliştirdi.

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, tek kullanımlık ürünlerin kullanımını ortadan kaldırma ve atıkları kaynağında ayırma hedefiyle Sıfır Atık Sistemi'ni hayata geçiren DYO'nun Dilovası ve Çiğli Fabrikaları ‘‘Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Çevreye duyarlı iş süreçleri geliştiren DYO, tüm faaliyetlerini çevreye ve topluma karşı sorumlu olduğu bilinciyle planlıyor ve sürdürülebilirlik anlayışı ile hayata geçiriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı
  • 02.07.2026 13:43

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı

Alya Merkezefendi'de 252 bağımsız bölüm dönüştürüldü, 467 konutun anahtarları ha ...

Bakan Kurum: “Konut üretiminde de, kentsel dönüşümde de bir numarayız”
  • 29.06.2026 09:59

Bakan Kurum: “Konut üretiminde de, kentsel dönüşümde de bir numarayız”

Milli İrade Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği 15. Milli İrade Buluşması’nda ...

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...