DYO "sıfır atık belgesi" aldı

DYO "sıfır atık belgesi" aldı

DYO’nun sıfır atık konusunda gösterdiği hassasiyet, firmaya ‘’Sıfır Atık Belgesi’’ getirdi.

Yüksek teknolojiye dayalı ürünleri ile farklılık yaratan Türkiye'nin en köklü boya üreticisi DYO, kurulduğu günden bu yana çevreye duyarlılık bilinci ile üretim gerçekleştiriyor. Doğaya ve çevreye saygının, hijyenin, temizliğin öncelik kazandığı günümüz koşullarında DYO, sıfır atık konusundaki faaliyetlerine daha da ağırlık vererek Temmuz 2019 tarihinde ‘'Sıfır Atık'' yönetmeliğini uygulamaya başladı.

Atık yönetimi konusunda hassas davranan ve bu alanda kapsamlı çalışmaları olan DYO oluşturduğu çevresel risk haritası ile risk derecesine göre periyodik kontrolleri düzenli şekilde yapıyor. Sıfır atık konusunda bir çalışma ekibi kuran DYO, atık azaltımı için hedefler oluşturdu, bu konuda belirlediği ihtiyaçları temin ederek sıfır atık yönetimine hız kazandırdı. Konu özelinde farkındalığı artırmak için çalışanlara özel eğitimler verdi ve iyi uygulama örnekleri geliştirdi.

Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında, tek kullanımlık ürünlerin kullanımını ortadan kaldırma ve atıkları kaynağında ayırma hedefiyle Sıfır Atık Sistemi'ni hayata geçiren DYO'nun Dilovası ve Çiğli Fabrikaları ‘‘Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. Çevreye duyarlı iş süreçleri geliştiren DYO, tüm faaliyetlerini çevreye ve topluma karşı sorumlu olduğu bilinciyle planlıyor ve sürdürülebilirlik anlayışı ile hayata geçiriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”
  • 18.09.2026 17:44

Bakan Kurum’dan dönüşüm çağrısı: “Bu tarihi imkandan faydalanın”

İstanbul'da kentsel dönüşüm kura çekim törenine katılan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı
  • 03.09.2026 15:45

İstanbul Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşüm hareketi 210 bin aboneyi aştı

CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in “Gayrimenkulün Enerjisi” Raporu’na göre bu yılın ...

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı
  • 26.08.2026 15:25

Adana Yüreğir'de dönüşüm tamamlandı

  TOKİ tarafından Sinanpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüş ...

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi
  • 21.08.2026 15:24

Zeytinburnu sokaklarında yarısı bizden etkisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’un Zeytinbur ...

DYO bayileriyle gündemi değerlendirdi
  • 18.08.2026 13:22

DYO bayileriyle gündemi değerlendirdi

DYO, Türkiye’nin dört bir yanından toptancı bayilerini bir araya getirdiği Topta ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...