maritbet girişmaritbet
Doğtaş Mobilya'dan senfonik türkü albümü!

Doğtaş Mobilya'dan senfonik türkü albümü!

Doğtaş Mobilya'nın 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle A Grafik Dizayn Ajansı tarafından hazırlanan "Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz" adlı CD albüm, derin müzikseverlerin arşivlerindeki yerini almak üzere piyasaya çıktı

 

Doğtaş Mobilya'nın 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle A Grafik Dizayn Ajansı tarafından hazırlanan "Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz" adlı CD albüm, derin müzikseverlerin arşivlerindeki yerini almak üzere piyasaya çıktı. Ön hazırlık aşaması bir yıl süren albümün stüdyo kayıtları ise usta müzisyenler Murat Yelken ve Cem Öget'in kurdukları 40 kişilik senfoni orkestrası tarafından iki ayda tamamlandı.
 
"Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz" albümünde her biri Türk halk müziğinin klasikleri arasına girmiş 10 türkü yer alıyor.
 
YENİ ŞAFAK KÜLTÜR SERVİSİ
 
Ülkemizin önde gelen mobilya şirketlerinden Doğtaş, kuruluşunun 40'ıncı yıldönümünü müzikseverlere sunduğu muhteşem bir albümle kutluyor. Geçtiğimiz günlerde Doğtaş mağazalarındaki raflarda promosyon amaçlı olarak yerini alan bu albüm "Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz" adını taşımakta...
 
Doğtaş'ın, yıllar geçtikçe ülkemizde gitgide daha az emek verilen müzikal bir tür konumundaki "halk müziği" ve bu türün meraklılarına müstesna bir armağanı olan "Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz", yaklaşık bir buçuk yıla yakın bir çalışma döneminin ardından A Grafik Dizayn Ajansı kreatif ekibi tarafından hazırlandı. İçerik oluşturma ve türküleri seçim süreci bir yıl süren albümün stüdyo kayıtları ise iki aylık yoğun bir çalışma sonucunda tamamlandı. Eserlerin müzikal icrâsı, usta müzisyenler Murat Yelken ve Cem Öget'in bu proje için özel olarak bir araya getirdikleri 40 kişilik bir senfoni orkestrası tarafından gerçekleştirilirken, türküleri ise halk müziği dünyasının genç yeteneklerinden Seçil Akın seslendirdi.
 
Solist Akın, profesyonel bir koronun da kendisine eşlik ettiği albümde, her biri etnik müzik alanında birer Anadolu klasiğine dönüşmüş bulunan "Yemen Türküsü", "Çemberimde Gül Oya", "Bülbülüm Altın Kafeste", "Gesi Bağları", "Çanakkale İçinde", "Karahisar Kalesi", "Hayde", "İki Keklik", "Vardım Hint Eline" ve "Kalenin Dibi" gibi birbirinden ünlü türküleri çağdaş bir yorumla okuyor.
 
Doğtaş Mobilya yetkilileri, klasik batı müziği çalgılarıyla ülkemize özgü yerel çalgılar ve türkülerin kulağa son derece hoş gelen bir uyumunu sunan bu albüm için yaptıkları açıklamada, Anadolu'nun bağrından kopup gelen insanların kurduğu bir şirket olarak, kendilerini 40'ıncı yıla taşıyan bu güzide topraklara, sektördeki kıdemlerine yaraşır nitelikte, kalıcı bir şükran ifadesi sunabilmek için ajansları A Grafik Dizayn'ın kendilerine önerdikleri bütün projeleri titizlikle değerlendirdiklerini belirterek şöyle devam ettiler:
 
"40'ıncı kuruluş yıldönümüzü en anlamlı şekilde nasıl kutlayabileceğimizi uzun süre düşünmemizin ardından, nihayet bu albümün prodüksiyonuna karar verdik. Sonucu gördükten sonra da ne kadar isabetli bir karar aldığımızı şimdi daha iyi anlıyoruz. Albümden edinmek isteyen müzik araştırmacıları ve müzikseverler yurt çapındaki mağazalarımıza uğrayarak oralardaki müşteri temsilcilerimizden talepte bulunabilirler. Sürekli müşterimiz olsun ya da olmasın, bu taleplerin sahiplerine stoklar dahilinde mutlaka olumlu cevap verilmeye çalışılacaktır. Zaten, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ortamlarında düzenlenen basit içerikli yarışmalarla daha şimdiden binlerce talihliye albümümüzü armağan olarak göndermiş durumdayız. Ayrıca, özenle hazırlattığımız bu eseri ülkemizde müzik eğitim veren bütün akademik kurumların kütüphanelerine de tek tek kazandırıyoruz."
 
"Senfoni Orkestrası ile Türkülerimiz" albümünün medya ve kamuoyuna ilk lansmanı, geçtiğimiz 8 Mayıs akşamı İstanbul-Maslak'taki TİM Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen bir konserle gerçekleştirildi. Solist Seçil Akın, burada kalabalık bir davetli topluluğu huzurunda verdiği konserle albümdeki parçaları bir kez daha canlı olarak yorumlarken, gerek albüme dahil edilen türküler, gerekse senfoni orkestrasının performansı konuklardan tam not aldı.
 
Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Doğtaş'ta en çok satan ürünler aksesuar ve berjerler!
  • 11.03.2021 07:45

Doğtaş'ta en çok satan ürünler aksesuar ve berjerler!

Mobilya sektörünün öncü markası Doğtaş 2021 yılına da hızlı başladı. Kategoriler ...

Doğtaş’tan bir ilk: Mobilyada hibrit teknolojisi!
  • 16.02.2021 14:00

Doğtaş’tan bir ilk: Mobilyada hibrit teknolojisi!

Doğtaş, yaşam alanlarında ekstra konfor sunan hibrit teknolojisini koleksiyonlar ...

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!
  • 12.12.2020 09:35

Doğtaş Mobilya'da temassız alışveriş dönemi başladı!

Doğtaş Mobilya, pandemi sürecinde yeni nesil teknolojilerle temassız alışveriş d ...

Doğtaş'tan tüm indirimlere ek %20 indirim fırsatı!
  • 10.12.2020 09:31

Doğtaş'tan tüm indirimlere ek %20 indirim fırsatı!

Doğtaş, 9-21 Aralık tarihlerinde seçili ürünlerde tüm indirimlere ek yüzde 20 in ...

Doğtaş koltuk takımlarıyla evlerde şıklık ve ferahlık!
  • 03.12.2020 09:38

Doğtaş koltuk takımlarıyla evlerde şıklık ve ferahlık!

Doğtaş, Matilda koltuk takımı, Tiera ve Logan berjerler, rahatlığı, rafine bir t ...

Doğtaş’tan yemek odalarına tarz ve uyumlu dokunuşlar!
  • 07.11.2020 09:16

Doğtaş’tan yemek odalarına tarz ve uyumlu dokunuşlar!

Doğtaş imzalı yemek odalarıyla en şık sofrasını siz kurun. 3.725 TL’den başlayan ...