maritbet girişmaritbet
Doğanlar Holding, çöpten 91 megavat enerji üretecek!

Doğanlar Holding, çöpten 91 megavat enerji üretecek!

Doğanlar Holding, evsel atıktan enerji ürettiği Biotrend’i büyütmek için düğmeye bastı. Şirket, tesis sayısını 18’e çıkaracak.

Mobilya, perakende, inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Doğanlar Holding, enerji şirketi Biotrend'i büyütme kararı aldı. Türkiye'deki evsel atıkların yüzde 20'sini, yer üstü ve yer altı sularına karışmadan önce temiz enerji ve ısıya dönüştüren şirket, bu yıl tesis sayısını 18'e, kurulu gücünü de 91.5 megavata çıkaracak. Halka arz gelirini enerji yatırımlarında kullanacaklarını söyleyen Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, "Enerji sektörüne ciddi yatırım yapmayı planlıyoruz, bu alanda olabildiğince büyümek istiyoruz. Türkiye'deki bütün ihalelere giriyoruz. Bütün belediyeleri radarımıza aldık" dedi.

ATIK BERTARAF EDİLİYOR

Bu yıl devreye girecek olan 1 biyokütle ve 5 biyogaz tesisiyle birlikte yurt genelinde toplam 6 bölgedeki 11 ilde 18 tesise ulaşacaklarını anlatan Doğan, şöyle konuştu: "Böylece evsel, tarımsal ve ormansal atıkları yüz milyonlarca kilovatsaat elektriğe dönüştürerek yüz binlerce hanenin enerji ihtiyacını karşılayacağız. Yeni tesislerimizle birlikte yeni gelir alanları da oluşturarak istihdamı 293'ten 450'ye çıkaracağız. 'Çöpten elektriğe, elektrikten geleceğe' sloganıyla tesislerimizde ortalama 4.4 milyon ton atık bertaraf ediyor, dünyadaki karbon salınımının azalmasına milyonda 2.3 katkı sağlıyoruz."

BELEDİYELERE KAYNAK GİRİŞİ OLUYOR

Türkiye'nin günlük 80 bin ton olan evsel atığının 45 bin tonunun işlendiği bilgisini veren Doğan, "Biz bunun yüzde 20'sini yani 9 bin tonunu işliyoruz" dedi. Çöp toplama ve santrallere getirme işini belediyelerin yaptığını anlatan Doğan, şunları kaydetti: "Belediyelere aylık kira ya da yıllık cirodan pay veriyoruz. Tesis yatırımlarının yüzde 100'ünü biz yapıyoruz." Doğan, santrallerden elde edilen ısı ve sıcak suyu değerlendirmek için seracılık faaliyetlerine başladıklarını da ekledi.

17 MİLYAR TL'lİK KAZANÇ

Türkiye'de 2017-2020 yılları arasında yaklaşık 17 milyon ton değerlendirilebilir atık toplandığını aktaran Doğan, "Bu atıklardan 17 milyar liralık kazanç sağlandı. Geri kazanım oranı ise yüzde 19 oldu" dedi.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kelebek Mobilya, yeni konseptiyle dünyaya açılmaya devam ediyor
  • 29.06.2022 16:13

Kelebek Mobilya, yeni konseptiyle dünyaya açılmaya devam ediyor

Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya,"Yaşımız 87 olmasına rağmen de ...

Doğyap Oksijen Evleri ile yaşam konforunuz yükseliyor
  • 18.09.2021 14:15

Doğyap Oksijen Evleri ile yaşam konforunuz yükseliyor

Doğanlar Holding iştiraklerinden Doğyap İnşaat’ın yepyeni projesi Oksijen Evleri ...

Başakşehir Şehir Hastanesi’ndeki son durum
  • 13.05.2019 12:20

Başakşehir Şehir Hastanesi’ndeki son durum

Dünyanın en büyük hastanelerinden biri olacak olan Başakşehir Şehir Hastanesi in ...

Başakşehir Şehir Hastanesi şantiyesinden son görüntüler!
  • 02.01.2019 11:50

Başakşehir Şehir Hastanesi şantiyesinden son görüntüler!

Başakşehir Şehir Hastanesi şantiyesinin yüzde 35'lik bölümü tamamlandı. Şantiyed ...

Akdeniz'de 4.3 büyüklüğünde korkutan deprem!
  • 31.05.2021 09:55

Akdeniz'de 4.3 büyüklüğünde korkutan deprem!

Akdeniz'de 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Mersin'de de hissed ...