maritbet girişmaritbet
Demir İnşaat, Anadolu'da büyümeyi hedefliyor!

Demir İnşaat, Anadolu'da büyümeyi hedefliyor!

İnşaat sektörüne 1980'li yıllarda giren ve o günden bugüne binlerce konut, yüzlerce işyerine imza atan Demir İnşaat, 29 yıllık deneyimini Anadolu'ya taşımaya hazırlanıyor

Demir İnşaat, inşaat sektöründeki büyüme ile birlikte markalaşma sürecine hız katan şirketlerden biri. Sektöre müteahhitlik kavramının ön planda olduğu 1980'li yıllarda giren şirket, bugün kurumsallaşma sürecini tamamlamış durumda. Tüketicilerin kooperatiflerle tanıştığı, tek konuttan çoklu konut üretimlerine geçiş dönemini başarıyla geçen Demir İnşaat, sektörde yer aldığı 29 yılda konut ağırlıklı birçok projeyi hayata geçirdi. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile markalaşma serüvenini ve projelerini konuştuk. Anadolu'da büyüme planlan yaptıklarını belirten Demir sorularımıza şu yanıtları verdi: 

Demir İnşaat'ın markalaşma serüvenini anlatabilir misiniz? 
Demir İnşaat olarak sektöre girişimiz 1980'li yıllara rastlıyor. Sözkonusu dönemde daha çok müteahhitlik kavramı ön planda idi ve inşaat sektörü kamu yatırımları ağırlıklı olarak çalışıyordu. Sektörün 80'li yıllarda başlayan gelişim süreci 90'lı yıllarda bir duraklama geçirse de 2000'li yıllar ile birlikte sektörümüzün her geçen gün geliştiği bilinen bir gerçek. 29 yıllık geçmişimizde konut ağırlıklı birçok projeyi başarıyla hayata geçirdik, kurumsal çalışmalarımızı tamamladık. İstanbul'un çeşitli semtlerinde binlerce konut, yüzlerce işyeri, onlarca plaza ve okul inşaatı gerçekleştirdik. Ancak markalaşma süreci dediğimizde, temelleri çok daha önce atılmış olsa da rahatlıkla 2005 yılını işaret edebiliyorum. 

Bundan sonra da sektörün gelişmelerini yakından takip ederek, Demir İnşaat markasını geleceğe taşıyacağız. Çünkü biz sadece gayrimenkul satmıyoruz, satıştan sonra da her zaman yatırımcılarımızın yanında oluyoruz. Böylece bize güvenen 'Demir İnşaat Dostları' ile büyümeye devam edeceğiz. 

Bu süreçte hangi projelere imza attınız? 
2005 yılında eğitim kampüsü yapmak üzere Beylikdüzü Bölgesi'ne geldik. Burada ilk olarak 15 bin metrekarelik bir alan üzerinde Türkiye'nin en geniş kapsamlı eğitim kampüslerinden biri olan Okyanus Koleji'nin inşaatını gerçekleştirdik. 

Bölgenin gelişim potansiyeline sahip olduğunu daha o zaman görerek çalışmalarımızı bu bölgede yoğunlaştırdık. Okyanus Koleji'nin ardından sırasıyla, 2007 yılında 84 konutluk Narçiçeği Sitesi'ni ve 2008'de 138 konutluk Günışığı Sitesi'ni hayata geçirdik. Hiç ara vermeden 2009 yılında Ayışığı serimizin ilki olan 346 konutluk, bünyesinde zengin sosyal donatıları barındıran Ayışığı Halting Place'i tamamladık ve Demir İnşaat'ın büyüyen bir marka olduğunu gösterdik. 

Bu projelerde gördüğümüz ilgi ve talep bizi yeni yatırımlara yöneltti. Ayışığı serisinin ikincisi olan Ayışığı Vadi Evleri ise bizim işimize duyduğumuz saygı ve tecrübemizin bir kanıtı oldu. Mayıs 2013'te teslimlerini gerçekleştireceğimiz Ayışığı Vadi Evleri 489 konuttan oluşuyor. 

Stratejinizi nasıl belirliyorsunuz? 
İnşaat sektöründe kısa vadeli bir aktör değiliz, uzun vadeli stratejiler belirliyoruz; bu noktada her projemizi bir önceki projeden bir adım daha ileriye taşıyoruz. Son olarak Demir Romance projesi ile de 2005 yılından bu yana yeni değerler kattığımız Beylikdüzü için yeni bir adım daha attık. 776 konut, 28 villa ve 60 ticari birimin yer alacağı projemiz, bölgenin ilk akıllı evlerini bünyesinde barındıracak. Demir Romance inşaatı devam ederken çok yakında Hadımköy'de de bir projeye başlayacağız. Önümüzdeki dönemlerde ise İstanbul'un diğer bölgelerini değerlendirmeye devam ederken, İç Anadolu, Ege, Akdeniz bölgelerinde ve yurtdışında da yatırımlar yapacağız. 

Markalaşma konusundaki önerileriniz neler? 
Modern, markalı konut üretimi yapan bizim gibi şirketlerin sektörümüzde her geçen gün arttığını gözlemliyoruz. Bu durum bir yandan inşaat sektörü için olduğu kadar tüketiciler için de çok önemli bir gelişme. Zira markalı konut üretip, sunabilen şirketlerin artması tüketicinin sektöre güveninin de artmasını beraberinde getiriyor. 

Devam eden projeleriniz neler, önümüzdeki dönemde ne gibi projeler planlıyorsunuz? 
İlk olarak, 489 konuttan oluşan Ayışığı Vadi Evleri'ni tamamladığımızı ve anahtar teslimlerini bu ay içinde yapacağımız müjdesini vererek başlamak istiyorum. Ayrıca kısa bir süre önce Beylikdüzü'nde E-5 yanında, metrobüs durağına çok yakın olan bir bölgede yer alan Demir Romance projemizin lansmanını gerçekleştirdik. Demir Romance akıllı ev teknolojisini birebir yansıtan örnek dairelerimizi de tamamladık ve Demir İnşaat dostları ile paylaştık. Projemizin inşaat çalışmaları şu an tüm hızıyla devam ediyor. 

Yatırım anlamında sadece bu projelerle kalmayacağız. Önümüzdeki dönemde İstanbul'da başta Hadımköy'de 42 bin metrekarelik arazi üzerinde yeni bir projeye başlayacağız. Tem-Hadımköy bağlantı yoluna cepheli yaklaşık 450 konut ve 20 bin metrekare ticari alan olarak tasarlanan projemizde, 1 + 1'den 5+1'e kadar farklı seçeneklerde daireler bulunacak. Projedeki ticari ünitelerimiz ile Beylikdüzü'nün finans merkezi olmaya aday olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebilirim. 

Başka bölgelerle ilgileniyor musunuz? 
Önümüzdeki dönemde İstanbul'un diğer bölgelerini değerlendirmeye devam edeceğiz. Ayrıca İç Anadolu, Ege, Akdeniz bölgelerinde ve yurtdışında da yatırımlar yapacağız. Yurtdışında Ukrayna'nın Vinisa şehrinde 26 bin metrekarelik ve Kiev'de 530 bin metrekarelik otel, AVM, plaza ve konut projesi için ön çalışmaları sürdürüyoruz ve projeleri 2013 yılında uygulamaya geçirmek istiyoruz. 

Ofis ve karma projelere ilgi duyuyor musunuz? Bu alanda projeniz olacak mı? 
Demir İnşaat olarak, inşaat sektörüne başladığımız günden bu yana sadece konut projesi değil işyeri, okul gibi farklı projeler de hayata geçirdik. Tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentileri, proje geliştireceğimiz arazilerin lokasyonu değerlendirmelerimizde en önemli unsurlar. Dolayısıyla uygun şartlarda ofis ve karma projeleri de hayata geçirebiliriz. 
Örneğin; kısa bir süre önce yapımına başladığımız Demir Romance projemizde hem konut hem de ticari alanlara yer verdik. Hadımköy'deki projemizde de ticari alanlar önemli bir yere sahip. 

Kentsel dönüşüme dönük çalışmalarınız var mı? 
Vatandaşlarımızın gerçekten yaşanabilir binalarda, nitelikli yaşam alanlarına sahip olmaları amacıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm süreciyle biz de ilgileniyoruz. Doğru bölgelerde doğru projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değerlendirme ve anlaşma süreçlerini tamamladığımızda bu projelerle ilgili bilgileri de paylaşacağız. 

İmar sorunu yaşanan Esenyurt bölgesinde projeleriniz var. Sorunlarının çözümü konusunda gelinen nokta nedir? 
Esenyurt bölgesi ve çevresinde geçen yıl başlayan emsal sorunu ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bölgedeki gelişmeler inşaat sektörünü maalesef olumsuz etkiliyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde onaylanan 1/5 bin ölçekli Esenyurt TEM Güneyi Nazım İmar Planları, kısmi olarak sorunu çözecek. Fakat bundan sonra vatandaşla işini doğru yapmayan müteahhit karşı karşıya kalacak. 

Sorunun kesin çözümü ile başta Esenyurt ve çevresi olmak üzere, bölgeye ve dolayısıyla sektörümüze olan tüketici güveninin yeniden kazanılması da mümkün olacaktır. 

İstanbul'dan başka kentlerle ilgileniyor musunuz? İlgileniyorsanız nereleri mercek altına aldınız? 
Demir İnşaat olarak gelecekte İstanbul dışını da hedefliyoruz. Bu hedef kapsamında ilk olarak Ankara, İzmir ve Antalya ile ilgilendiğimizi söyleyebilirim. Sadece İstanbul'da değil herkesin zengin sosyal içeriklere sahip konut projelerinde yaşamaya hakkı olduğu düşünüyoruz. Yakın zamanda Anadolu'nun değişik kentlerinde de inşa edeceğimiz yeni projeleri alıcılarla buluşturmak istiyoruz. 

Levent Gökmen/Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım
  • 15.08.2014 08:58

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, canlı yayınımıza konuk oldu. De ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım
  • 15.08.2014 08:54

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile Beylikdüzü'nden İzmir'e uzan ...

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında
  • 29.04.2014 15:04

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında

Birçok projenin altına imzasını atan Demir İnşaat'ın dikkat çeken tanıtım filmi ...

Hamit Demir Ayışığı Vadi Evleri'ni anlatıyor!
  • 07.10.2013 12:15

Hamit Demir Ayışığı Vadi Evleri'ni anlatıyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, emlatkasodnakika.com Haber Koor ...