maritbet girişmaritbet
DAP Yapı projeleri kazandırmaya devam ediyor

DAP Yapı projeleri kazandırmaya devam ediyor

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Son 20 yıla baktığınızda Türkiye’de gayrimenkulün kazandırdığını hiçbir yatırım kazandıramadı" dedi.

Konut kredi faiz oranlarının düşmesi gözleri bir kez daha gayrimenkul sektörüne çevirdi. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Son 10 yıla, hatta 20 yıla baktığınızda Türkiye'de gayrimenkulün kazandırdığını hiçbir yatırım kazandıramadı. Son dönem projelerimizden İstmarina'da metrekaresi 4 bin TL'den satışa çıkmıştık. Projenin son bağımsız birimlerini metrekare bedeli 14-17 bin TL aralığında verdik. Teras Kule'de ise satış fiyatı 5 bin liradan başlamıştı. Şu anki fiyatlar 12 ila 13 bin TL seviyelerinde. Bu tablo net olarak şunu gösteriyor; İlk alan her zaman kazanıyor. Bu getiri başka hiçbir yatırım aracında yok” dedi.

Gayrimenkul sektörü, düşen konut kredi faizleri ve ekonomideki canlanmanın verdiği moralle yeni bir yatırım hamlesine hazırlanıyor. Bu yıl Çekmeköy ve Nişantaşı projelerine başlayacağını açıklayan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Konut kredi faizleri şu an sıfır konutta yüzde 0.79'lara indi. Biz faizdeki bu rakamları 2013'lerde görüyorduk. Ekonomi yönetimi adeta sihirli dokunuşlara imza attı. Bu anlamda Berat Albayrak Bakanımız başta olmak üzere, ekonomi yönetimine ve özellikle kamu bankalarına çok teşekkür ediyorum. Kusursuz yönetilen bir süreç yaşandı” diye konuştu.


YENİ YILDA İKİ YENİ PROJE

Hatırlanacağı üzere DAP Yapı, Emlak Konut GYO tarafından ihaleye çıkarılan Nişantaşı ve Çekmeköy arazileri için 2.9 milyar TL teklif vermiş ve her iki ihaleyi de kazanmıştı. 

Ziya Yılmaz her iki araziyle ilgili çalışmaları tamamladıkları bilgisini paylaşarak “Biz tüm bunların neticesinde önümüzü daha iyi görür hale geldik. Bu ay içinde Emlak Konut ihalesini kazandığımız Çekmeköy projemizin satışına başlayacağız. Ayrıca yine ihalesini kazandığımız Nişantaşı projemizin lansmanına da bu yıl içinde çıkacağız” dedi.

ÜÇ PROJEDE TESLİMLERE BAŞLIYOR

DAP Yapı'nın devam eden projelerinde de sona gelindiğinin altını çizen Ziya Yılmaz, Validebağ ve Teras Kule projelerinin teslimlerine önümüzdeki günlerde başlayacaklarını söyledi. Markalı konut sektöründe yatırıma başlamaktan daha önemlisinin vaktinde teslim etmek olduğuna vurgu yapan Ziya Yılmaz, “Validebağ ve Teras Kule'nin haricinde ayrıca İstanbul dışındaki ilk projemiz olan DAP İzmir'i önümüzdeki yıl teslim etmiş olacağız. Dolayısıyla elimizde devam eden proje kalmıyor. Çekmeköy yatırımımıza da bu enerjiyle başlıyoruz. Çekmeköy ve Nişantaşı projeleriyle dünya birinciliği ödülü alacağız. Bu iki proje konusunda bu kadar da iddialıyız” ifadelerini kullandı.

DAP Yapı'nın Çekmeköy projesinin sektöre yeni bir dinamizm getireceğini söyleyen Ziya Yılmaz, “Anadolu Yakası'nı bir daha böyle bir arazi gelmez. Orman içine konumlandırılmış bu kadar büyük bir arazi yok. Üç aydır ön talep toplama süreci içindeydik. Şu ana kadar 44 bin talep topladık” şeklinde konuştu.


DEPREM GÜVENLİĞİYLE ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye'de son dönemde yaşanan yer hareketleri, binalardaki deprem güvenliğini de yeniden gündeme taşımış durumda. Bu noktada deprem güvenliğinin araziden başladığını söyleyen Ziya Yılmaz, Çekmeköy ilçesinin İstanbul'un en güvenli bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, şunları aktardı: Çekmeköy, deprem endişeleri yüzünden sürekli gelişen bir bölge. Bu anlamda çok doğru bir bölgede çok doğru bir projeye başlamış olacağız. Projeyi geliştirirken İskandinav evlerinden ilham aldık. Maksimum 6 katlı değişik ünitelerden oluşacak örnek bir projeye imza atıyoruz.”

 
ULAŞIM VE EĞİTİM ÜSSÜ ÇEKMEKÖY

Çekmeköy, son yıllarda İstanbul'un en iyi okullarının da toplandığı bir bölge olarak dikkat çekiyor. Çekmeköy aynı zamanda ormanlarla çevrelenmiş yemyeşil doğası ve geniş mesire alanları ile adeta şehrin saklı bir cenneti. İlçede aynı zamanda kişi başına yaklaşık 2 basketbol sahası kadar yeşil alan düşüyor. Geniş orman alanı ve seyrek nüfusuyla kişi başına düşen orman alanı miktarı en yüksek olan ilçelerin başında geliyor.

Çekmeköy'ü tanımlarken aynı zamanda “Eğitim Üssü” tabirini de kullanan Ziya Yılmaz, özellikle beyaz yakalı nüfusun hem çocuklarının eğitimi, hem deprem güvenliği hem de ulaşım avantajı nedeniyle Çekmeköy'e tercih ettiğini vurguladı ve şöyle konuştu: “Beykoz, Kartal Pendik üçgenini alırsanız Çekmeköy tam ortada yer alıyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tam ortasında bir konuma sahip. Ayrıca her iki havalimanının kavşaklarının tam merkezinde. Hem İstanbul'da oturup hem de 1 saat içinde Kocaeli havzasındaki sanayi kuruluşlarında çok yakın çalışabilirsiniz.”


İLK ALAN HER ZAMAN KAZANDI

Konuta yatırımın orta ve uzun vadede yüksek getirilere imza attığını da söyleyen Ziya Yılmaz, şunları anlattı: “Son 10 yıla, son 20 yıla baktığınızda Türkiye'de gayrimenkulün kazandırdığını hiçbir yatırım kazandıramadı. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz bazı projelere bir bakalım. İstmarina'da metrekaresi 4 bin TL'den satışa çıkmıştık. Projenin son bağımsız birimlerini metrekare bedeli 14-17 bin TL aralığında verdik. Yani ilk alanlar yüzde 325 kazançlı çıktı.  Teras Kule'de ise satış fiyatı 5 bin liradan başlamıştı. Halihazırda bu projede de şu anki fiyatlar 12 ila 13 bin TL seviyelerinde. En başta bu projeden konut alanlar, şimdi yatırımlarını ikiye katlamış durumda.

DAP İzmir'de ise metrekare satış fiyatı 4 bin 200 liradan başlamıştı. Şu an 10-11 bin TL bandında seyrediyor. Adam Kule'de ise konutların metrekaresi 4 bin liradan satışa sunulmuştu. Şu an 11 bin lira seviyesine yükselmiş durumda.

Bu anlamda Çekmeköy projesinin de yüksek prim potansiyeli barındırdığını söyleyen Ziya Yılmaz, “Bizim kafamızdaki ilk düşünce 10 bin TL'nin üzerinde bir rakamla satışa çıkmaktı. Fakat lansmana özel bir sürpriz yapmaya karar verdik. 10 bin TL'nin altında bir rakamla satışa çıkacağız. Bitiş rakamları ise 16 bin TL'leri bulacak” diye konuştu.


STOK ERİDİ, KONUT BULMAK ZORLAŞACAK

Gayrimenkul sektörünün en popüler tartışmalarından biri de stok konusu… Ziya Yılmaz, stok tartışmalarıyla ilgili olarak da şunları aktardı: “Son iki yılda yeni proje geliştirilemedi. Yeni alınan ruhsatlarda büyük düşüş var. Bu sayede de stok anlamında ciddi bir dengelenme süreci yaşadık. 2021'in 6'ıncı ayından sonra konut stoku öyle bir noktaya gelecek ki, tüketici konut almak istese dahi kendine uygun nitelikli konut bulmakta zorlanacak. Önümüzdeki dönemde uygun fiyatlı, nitelikli konut bulmak mümkün olmayacak.”

 
EV ALMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMAN BU ZAMAN!

Konut sektöründeki gelişmeleri konut fiyatları özelinde yorumlayan Ziya Yılmaz, şu hesabı yaptı: “İnşaat maliyetleri son iki yılda yüzde 60 arttı. İnşaat fiyatları ise yüzde 10 yükselmiş durumda. Siz bugün herhangi bir firmaya gidip liste fiyatından konut alsanız yüzde 50 indirimli almış oluyorsunuz. Bundan sonra başlayacak yeni projelerde fiyatlar arsa ve inşaat maliyetleri nedeniyle çok farklı boyutlarda olacak. Tüketicilerin bu dönemi iyi değerlendirmesi gerekiyor. Bundan daha uygun bir dönemin yaşanma şansı yok.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"
  • 27.02.2024 16:30

Bakan Özhaseki, "Malatya'da 70 bin civarında konut yapacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Malatya'da konuştu. ...

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:54

Hatay Payas'ta inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!
  • 20.02.2024 11:20

Hatay Payas'ta teslim edilen deprem konutlarının örnek dairesi yayında!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedel ...

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 17:31

Hatay Payas'ta 256 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi

Hatay'ın Payas ilçesinde afetzedeler için yapılan konutlar törenle hak sahipleri ...

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi
  • 19.02.2024 16:13

Adıyaman'da 29 köy konutunun anahtarları hak sahiplerine teslim edildi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Adıy ...

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"
  • 15.02.2024 12:23

Bakan Özhaseki: "İnşallah sene sonuna kadar 200 bin konut teslimatını tamamlayacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...