maritbet girişmaritbet
DAP-Eltes İş Ortaklığı, görev dağılımı yaptı!

DAP-Eltes İş Ortaklığı, görev dağılımı yaptı!

İnşaat dünyasının iki Trabzonlu ismi, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, geçen yılın son aylarında bir önemli proje için güç birliğine gitti

 

Sektörün o kadar yoğun bir gündemi var ki iki ünlü inşaatçının İstanbul Kartal'da Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait (GYO) 64 bin metrekarelik arazinin ihalesini 1 milyar 335 milyon lira bedelle satın almaları gazetelerde pek de öne çıkmadı. 
 
Ağaoğlu Grubu şirketlerinden Eltes İnşaat ile DAP Yapı'nın girişimine dönük öğrendiğimiz ayrıntıları okurlarımızla paylaşmak istedik. 
 
Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Dragos Royal Towers, Burgu, Tango Kule gibi projelerle öne çıkan DAP Yapı, bugüne kadar arazi ihtiyacını kendi olanakları ile karşıladı. Sektörde arazi geliştirmedeki performansı ile tanınan Ziya Yılmaz, ilk kez bir devlet arazisi üzerine çalışma yürütüyor. Yakın çevresine dediği gibi, "İlk kez devlet ile iş yapıyorum" diyor. Yine diyebiliriz ki her iki grup da iş süreçlerinde ortaklı çalışmayı ilk kez deniyorlar. 
 
DAP'ın da yürüyen projeleri var ancak Ağaoğlu kadar değil. Ağaoğlu'nun özellikle Maslak 1453 ile çok yoğun ilgilendiği biliniyor. Öğrendiğimize göre bölgeyi de çok iyi bilen Ziya Yılmaz, projede yürütmeyi üstlenmiş. İki ortak aralarında yaptığı iş bölümünde Kartal projesinin Ziya Yılmaz ve ekibi üzerinden yürümesine karar vermişler. 
 
Arazinin ihale sürecinin ardından süratle ruhsat işlemleri tamamlanmış. Ruhsat 2012'de alındığından değişen KDV uygulamalarından etkilenmiyor. Doğal olarak bu da büyük şans olarak görülüyor. Yaklaşık 2 milyar liralık bir değerle yaratılacak proje, Türkiye'nin en büyük karma projesi olarak lanse edilecek. Bünyesinde konut, rezidans, ofis, alışveriş merkezi, açık çarşı, özel okul, otel, cami, hastane ve önünde marinası bulunacak. Mimari estetiğe sahip yüksek binalar yapılacak. Ancak deniz manzarası her konutta yer alacak. 
 
Ziya Yılmaz'ın Kartal'ın dışında 2013 içinde üç proje daha lanse edeceği konuşuluyor. İki tane Maltepe'de, bir tane de Çağlayan'daki Z Ofıs'in arkasında proje yapacak olan DAP Yapı'nın projelerinden ilkini üç ay içinde, ikincisini ikinci üç ayda lanse edeceği belirtiliyor. Yani DAP toplamda dört proje görücüye çıkarmış olacak. 
 
Ekonomist Mortgage

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...